Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

TOEFL: Να προετοιμαστώ μόνος μου ή να πάω σε κέντρο σπουδών;

To TOEFL αποτελεί μία από τις βασικές προϋποθέσεις για την εισαγωγή σε προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε πανεπιστήμια του εξωτερικού, καθώς εξετάζει το επίπεδο της αγγλικής γλώσσας ενός υποψηφίου.

Μπορεί κάποιος να προετοιμαστεί μόνος του για να δώσει το TOEFL test ή θα πρέπει να παρακολουθήσει μαθήματα σε κάποιο κέντρο σπουδών;

Για να μπορέσει κάποιος να παρακολουθήσει και να δώσει εξετάσεις στο TOEFL θα πρέπει να διαθέτει βασικές γνώσεις αγγλικών και ενδεχομένως για την καλύτερη δυνατή απόδοσή του να έχει καθημερινή επαφή με την αγγλική γλώσσα.

Επειδή η προετοιμασία για το test TOEFL είναι εντατική και διαρκεί μικρό χρονικό διάστημα θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον τρόπο προσέγγισης της συγκεκριμένης εξέτασης. Αυτό επιτυγχάνεται καλύτερα σε ένα κέντρο σπουδών από το να μπορέσει κάποιος να προετοιμαστεί μόνος του για το TOEFL test.

Επιλέγοντας κάποιος προετοιμαστεί μόνος του για το TOEFL θα πρέπει να αναζητήσει πληροφορίες για την δομή της εξέτασης και το εκπαιδευτικό υλικό που είναι αναγκαίο για να καλύψει την σχετική ύλη. Αυτό ως έχει ως αποτέλεσμα να χάσει πολύτιμο χρόνο κατά τη διαδικασία της αναζήτησης, πέρα από το γεγονός ότι η πληροφόρηση που θα λάβει μέσα από το διαδίκτυο ενδεχομένως να μην είναι απόλυτα ακριβής και σωστή. Το διαδίκτυο μπορεί να αποτελεί μία ανεξάντλητη πηγή πληροφοριών, ωστόσο ορισμένες φορές μπορεί η διαδικασία εύρεσης μίας πληροφορίας να είναι χαοτική και δαιδαλώδης.

Εφόσον επιλέξετε να προετοιμαστείτε μόνοι σας οφείλετε να οργανώσετε σωστά τον χρόνο και το υλικό των μαθημάτων σας προκειμένου να καλύψετε την ύλη που χρειάζεται για τις τελικές εξετάσεις. Κάποιος που δεν διαθέτει εμπειρία σε αυτό το κομμάτι ενδεχομένως να τα παρατήσει ή να απογοητευτεί με αποτέλεσμα να μην μπορέσει να ανταπεξέλθει στις εξετάσεις όπως αρχικά σχεδίαζε και να προετοιμαστεί ελλειπώς για τις τελικές εξετάσεις.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε κάποιους λόγους για να επιλέξετε το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης για την προετοιμασία του TOEFL:

  • Στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης ενημερώνεστε έγκαιρα, σίγουρα και άμεσα αναφορικά με την διαδικασία προετοιμασίας για τις τελικές εξετάσεις του TOEFL, τη διαδικασία των εξετάσεων, ενώ λαμβάνετε και το απαιτούμενο εκπαιδευτικό υλικό που καλύπτει την θεωρία και το πρακτικό μέρος των εξετάσεων.
  • Η πληροφόρηση που θα λάβετε είναι συγκεκριμένη και αξιόπιστη, ενώ κατά την διάρκεια της προετοιμασίας σας θα έχετε κοντά σας έμπειρους και εξειδικευμένους στο αντικείμενό τους καθηγητές που μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά στην επιτυχημένη προετοιμασία σας.

Η σωστή προετοιμασία από το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης οδηγεί σε:

α) σωστή οργάνωση των μαθημάτων και του χρόνου σας μέσα από ένα καλά δομημένο πρόγραμμα,
β) κατάλληλο τρόπο σκέψης καθώς και μεθοδολογία σε ό,τι αφορά τον τρόπο προσέγγισης και επίλυσης των ασκήσεων,
γ) μείωση της πιθανότητας επανάληψης των εξετάσεων (retakes) και
δ) οικονομία χρόνου και χρημάτων

Μάθετε περισσότερα για το TOEFL πατώντας εδώ.

Για όλα τα προγράμματα προετοιμασίας (IELTS, TOEFL, GRE, GMAT, SAT) δείτε εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο