Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Τα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2019

Οι Times Higher Education δημοσίευσαν την κατάταξη τους με τα 98 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου. Το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (University of Οxford) και το πανεπιστήμιο του Κέιμπριτζ (University of Cambridge) βρίσκονται στις πρώτες δύο θέσεις, ενώ τρία από τα καλύτερα πανεπιστήμια του Λονδίνου συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

 

Τα 5 καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου 

1. University of Οxford

Ένα από τα παλαιότερα πανεπιστήμια με το μεγαλύτερο κύρος στον κόσμο, το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης προσελκύει κορυφαίους φοιτητές και επιστήμονες στα 44 κολλέγια και εστίες του. Κατά μέσο όρο, το πανεπιστήμιο λαμβάνει 5 αιτήσεις για κάθε διαθέσιμη θέση, και η εισδοχή είναι αρκετά ανταγωνιστική.

2. University of Cambridge

Όπως και το Oxford, το University of Cambridge είναι επίσης ένα από τα παλαιότερα και πιο αναγνωρισμένα πανεπιστήμια του κόσμου. Το πανεπιστήμιο φιλοξενεί περισσότερους από 18.000 φοιτητές και 9.000 υπαλλήλους, έχει 31 κολέγια, μερικά από τα οποία χρονολογούνται από τον 13ο αιώνα, και περισσότερα από 100 ακαδημαϊκά τμήματα.

3. Imperial College London

Το Imperial College London κατατάσσεται σταθερά ανάμεσα στα καλύτερα πανεπιστήμια παγκοσμίως για θέματα επιστημών, τεχνολογίας, μηχανικής, ιατρικής και επιχειρήσεων. Δημιουργήθηκε το 1907 και πλέον έχει 8.000 υπαλλήλους και 15.200 σπουδαστές, με περισσότερες από 125 εθνικότητες.  

4. University College London (UCL)

Το UCL ήταν το πρώτο πανεπιστήμιο στην Αγγλία που δεχόταν φοιτητές ανεξαρτήτως τάξης, καταγωγής ή θρησκείας, και το πρώτο πανεπιστήμιο που δέχτηκε γυναίκες με ίσους όρους με τους άνδρες. Είναι ένα από τα πιο επιλεκτικά βρετανικά πανεπιστήμια και φημίζεται επίσης ως ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον τομέα της απασχολησιμότητας αποφοίτων.

5. London School of Economics and Political Science (LSE)

Από όλα τα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου, το LSE έχει το μεγαλύτερο ποσοστό ξένων φοιτητών (70%). Το πανεπιστήμιο φημίζεται για σπουδές σε νομική, οικονομικά, ιστορία, φιλοσοφία και πολιτική. Αυτή τη στιγμή, 26% των βραβείων Nobel για οικονομικά απονεμήθηκαν σε αποφοίτους ή συνεργάτες του LSE.

 

Η πρώτη δεκάδα συμπληρώνεται με τα πανεπιστήμια:

  1. University of Edinburgh
  2. King’s College London
  3. University of Manchester
  4. University of Bristol
  5. University of Warwick

 

Περισσότερες πληροφορίες για τα καλύτερα πανεπιστήμια του Ηνωμένου Βασιλείου για το 2019 εδώ.

Φωτογραφία: unsplash

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο