Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνέντευξη του Καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ηλία Τζαβαλή για το ΠΜΣ “Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοικονομικά” του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του ΟΠΑ

Ένα από τα πρώτα προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα, το πρόγραμμα «Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, κλείνει σχεδόν 20 χρόνια λειτουργίας. Το μεταπτυχιακό αριθμεί περισσότερους από 1.000 απόφοιτους που κατέχουν σήμερα υψηλόβαθμες θέσεις σε επιχειρήσεις και οργανισμούς, και συνεχίζει να βρίσκεται σταθερά ψηλά στις προτιμήσεις των νέων που αναζητούν μεταπτυχιακό καθώς είναι εφάμιλλο με τα καλύτερα αντίστοιχα προγράμματα του εξωτερικού. Ο Καθηγητής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ηλίας Τζαβαλής, Διευθυντής του Π.Μ.Σ. «Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά» μας μίλησε για τη λειτουργία, τη σύνδεση του με την αγορά εργασίας και τις επιτυχίες του προγράμματος. 

Είστε ο Διευθυντής του Προγράμματος “Εφαρμοσμένα Οικονομικά και Χρηματοοικονομικά” του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το πρόγραμμα;

Tο πρόγραμμά μας λειτουργεί συνεχώς για σχεδόν 20 χρόνια. Είναι από τα παλαιότερα ΜΠΣ στην Ελλάδα και καλύπτει τις περιοχές της επιχειρηματικής οικονομικής και χρηματοοικονομικής (Business Economics and Finance), και εξειδικεύεται περαιτέρω σε θέματα επιχειρηματικών και επενδυτικών στρατηγικών (Business and investment strategies), καθώς και ρύθμισης αγορών και ανάλυσης δεδομένων (data analytics). Στο πρόγραμμα διδάσκουν διεθνώς αναγνωρισμένοι ακαδημαϊκοί με λαμπρή καριέρα στο εξωτερικό και εμπειρία στη συμβουλευτική επιχειρηματικών αποφάσεων.

Πώς ξεχωρίζει αυτό το πρόγραμμα από παρόμοια προγράμματα της Ελλάδας και του εξωτερικού;

Το πρόγραμμά μας είναι εφάμιλλο αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων του εξωτερικού (πχ, ΕΕ, ΗΠΑ και ΜΒ) και πρωτοπόρο στην Ελλάδα. Εκτός από τα διδασκόμενα μαθήματα, το πρόγραμμα παρέχει σεμινάρια σε υπολογιστικές μεθόδους ή γλώσσες προγραμματισμού που υποστηρίζουν μαθήματα ή ενότητες του προγράμματος, αποτελεσματικά, χρησιμοποιώντας σύγχρονα λογισμικά πακέτα και μεγάλες βάσεις δεδομένων που καλύπτουν τις ανάγκες των αγορών και επιχειρήσεων. Έτσι, οι απόφοιτοί του εισέρχονται στην αγορά εργασίας προετοιμασμένοι με αυτά.


Πώς το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές για την αγορά εργασίας; Πώς αξιολογούν οι φοιτητές και απόφοιτοί σας την εμπειρία τους από την παρακολούθηση του προγράμματος;

Το πρόγραμμά μας εφοδιάζει τους φοιτητές του με όλα τα απαραίτητα και πιο σύγχρονα εργαλεία γνώσης και αναπτύσσει σημαντικά τις τεχνικές ικανότητες τους, έτσι ώστε να μπορούν να απορροφηθούν άμεσα σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς του ιδιωτικού ή δημόσιου τομέα, καθώς και στο εξωτερικό. Για το σκοπό αυτό, παρέχει μια σειρά από σεμινάρια και διαλέξεις με έμπειρα στελέχη της αγοράς και παλαιότερους αποφοίτους του προγράμματος που προετοιμάζουν τους φοιτητές για την καλύτερη δυνατή επαγγελματική τους αποκατάσταση. Οι αξιολογήσεις των φοιτητών για το πρόγραμμα είναι πολύ υψηλές. Εκτός από υποτροφίες με βάση οικονομικά κριτήρια, το πρόγραμμα παρέχει επίσης υποτροφίες και βραβεία που έχουν στόχο να προάγουν την αριστεία των φοιτητών του.

 

Τι εικόνα έχετε όσον αφορά την απορρόφηση των αποφοίτων σας στην αγορά εργασίας;

Στα 20 χρόνια λειτουργίας του, από το πρόγραμμα έχουν αποφοιτήσει πάνω από 1000 φοιτητές, οι οποίοι κατέχουν υψηλόβαθμες θέσεις σε επιχειρήσεις ή οργανισμούς. Ακόμα και στα πιο πρόσφατα χρόνια της οικονομικής κρίσης της Ελληνικής οικονομίας, οι απόφοιτοι του προγράμματος μας απορροφώνται στην αγορά εργασίας σχετικά εύκολα και σε θέσεις που ανταποκρίνονται στις προσδοκίες τους. Για την καλύτερη απορρόφηση των σπουδαστών του, το πρόγραμμά μας ανανεώνει διαρκώς το περιεχόμενο των σπουδών του έτσι ώστε να ανταποκρίνονται στις υπαρκτές, σύγχρονες ανάγκες της οικονομίας.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Προγράμματος (https://appliedeconomics.gr) ή να επικοινωνούν με τη Γραμματεία στα τηλέφωνα 210 8203649, 210 8230617 και στα emails: post.econ.st@aueb.gr - post.econ@aueb.gr.

Το πρόγραμμα θα δέχεται αιτήσεις μέχρι 14 Ιουνίου 2019.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο