Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνέντευξη του Καθ. Γιάννη Τούντα για το ΠΜΣ «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» της Ιατρικής Σχολής Αθηνών

Με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση των υποψήφιων φοιτητών για τα μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρονται στα Ελληνικά Πανεπιστήμια, το eduguide παρουσιάζει σειρά συνεντεύξεων με τους επιστημονικούς υπεύθυνους των προγραμμάτων. Στην παρακάτω συνέντευξη, ο Καθηγητής και Διευθυντής του μεταπτυχιακού «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας (MSc in Planning and Management of Health Services)» κ. Γιάννης Τούντας, μας δίνει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες για το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

1. Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για το πρόγραμμα;

Το συγκεκριμένο ΜΠΣ ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2017. Είναι διάρκειας τριών εξαμήνων. Στα δυο πρώτα εξάμηνα καλύπτεται η διδακτική ύλη και στο τρίτο εξάμηνο πραγματοποιείται η διπλωματική εργασία. Όλα τα μαθήματα πραγματοποιούνται στους χώρους διδασκαλίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών στο Γουδί.
 

2. Σε ποιους απευθύνεται το πρόγραμμα και γιατί θα άξιζε κάποιος να κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Σχεδιασμό και τη Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας;

Το πρόγραμμα απευθύνεται στους επιστήμονες υγείας αλλά και στους επιστήμονες από τον ευρύτερο χώρο των οικονομικών και κοινωνικών επιστημών. Σκοπός του προγράμματος είναι να εκπαιδεύσει στελέχη στους κρίσιμους τομείς του σχεδιασμού και διοίκησης των υπηρεσιών υγείας. Στη χώρα μας στους τομείς αυτούς υπάρχει έλλειψη εξειδικευμένων και σωστά καταρτισμένων στελεχών, με αποτέλεσμα το σύστημα υγείας στην Ελλάδα να χαρακτηρίζεται από ανορθολογική οργάνωση και κακοδιοίκηση.
 

3. Πώς ξεχωρίζει αυτό το πρόγραμμα από παρόμοια προγράμματα της Ελλάδας και του εξωτερικού; Ποια είναι τα οφέλη που θα αποκομίσουν όσοι επιλέξουν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό;

Στην Ελλάδα δεν υπάρχει άλλο ΜΠΣ που να συνδυάζει τα αντικείμενα του Σχεδιασμού και της Διοίκησης. Επιπλέον, στο συγκεκριμένο ΜΠΣ συμμετέχουν κορυφαίοι ακαδημαϊκοί δάσκαλοι από διάφορα πανεπιστήμια της χώρας, καθώς και καταξιωμένοι επαγγελματίες. Το γεγονός αυτό προσφέρει τη δυνατότητα στους εκπαιδευόμενους να μάθουν τις πλέον σύγχρονες επιστημονικές γνώσεις αλλά και να γνωρίσουν τις πολύτιμες εμπειρίες στελεχών που ασκούν ή έχουν ασκήσει σχεδιασμό και διοίκηση στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα των υπηρεσιών υγείας.
 

4. Πώς το πρόγραμμα προετοιμάζει τους φοιτητές για την αγορά εργασίας;

Με τον συνδυασμό αυτό οι φοιτητές εξοπλίζονται με τις απαραίτητες γνώσεις και δεξιότητες προκειμένου να διεκδικήσουν μια θέση στην αγορά εργασίας, η οποία αναζητά καταρτισμένα στελέχη, αλλά και όσοι ήδη εργάζονται σε θέσεις ευθύνης έχουν ανάγκη από επιπλέον εφόδια για να συνεχίσουν το έργο τους με μεγαλύτερη  αποτελεσματικότητα.
 

5. Ποιους στόχους έχετε θέσει ως Διευθυντής του μεταπτυχιακού προγράμματος;

Ο βασικός στόχος που έχω θέσει, μαζί με όλους τους διδάσκοντες, είναι να ανταποκριθούμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις προσδοκίες των φοιτητών μας για υψηλού επιπέδου μεταπτυχιακή εκπαίδευση και να συμβάλλουμε με τον τρόπο αυτό στην καλύτερη λειτουργία του συστήματος υγείας στη χώρα μας. 

 

Το ΠΜΣ «Σχεδιασμός και Διοίκηση Υπηρεσιών Υγείας» δέχεται αιτήσεις μέχρι 18/01/2019 για έναρξη τον Φεβρουάριο του 2019. 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο