Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Συνεντεύξεις αποφοίτων: Μαρία Σπηλιώτη - ΔΠΜΣ Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

Οι σημαντικές ελλείψεις που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας, όσον αφορά στελέχη γεωργικών επιχειρήσεων, εταιριών παροχής συμβουλών και οργανισμών παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών στην γεωργία, με ουσιαστικές γνώσεις οικονομίας, διοίκησης και της διαδικασίας παραγωγής στον πρωτογενή τομέα ενίσχυσαν σημαντικά και το ενδιαφέρον για μεταπτυχιακές σπουδές στον κλάδο αυτό.

Το eduguide.gr, επέλεξε και σας παρουσιάζει την εμπειρία της Μαρίας Σπηλιώτη, αποφοίτου του μεταπτυχιακού προγράμματος στην Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η Μαρία Σπηλιώτη είναι υποψήφια διδάκτωρ και σήμερα εργάζεται ως συντονίστρια επιχειρηματικότητας και συμβουλευτικής για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά. Μπορείτε να δείτε τις απαντήσεις στις ερωτήσεις που της θέσαμε σε σχέση με τις σπουδές και τη σταδιοδρομία της.

Ποιοι ήταν για εσένα οι σημαντικότεροι παράγοντες για την επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος;
Επέλεξα το Μεταπτυχιακό Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, γιατί είναι το μοναδικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα, το οποίο συνδυάζει την παροχή υψηλού επιπέδου επιστημονικών γνώσεων σε δύο διαφορετικά πεδία: στην πρωτογενή παραγωγή και στην επιχειρηματικότητα. Ως γεωπόνος, θεώρησα ιδανική επιλογή το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, καθώς μου διεύρυνε τους ορίζοντες σε θέματα διοίκησης αγροτικών εκμεταλλεύσεων, μάρκετινγκ αγροτικών προϊόντων και αγροτικής οικονομίας.  

Ποια η εμπειρία σου από τις σπουδές σου στο συγκεκριμένο πρόγραμμα; 
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει ποικιλία μαθημάτων, τα οποία σε βοηθούν να ανταποκριθείς άριστα στις οποιεσδήποτε ακαδημαϊκές και εργασιακές προκλήσεις ακολουθήσουν. Όλοι οι καθηγητές είναι άρτια καταρτισμένοι, με βαθιά διεπιστημονική γνώση και μεγάλη εμπειρία. Είναι πάντα διαθέσιμοι να σου επιλύσουν οποιαδήποτε απορία. Σημαντικό είναι ότι το εν λόγω πρόγραμμα διαθέτει ευέλικτο πρόγραμμα μαθημάτων, χωρίς να περιορίζει το φοιτητή στις υπόλοιπες δραστηριότητές του. 

Πιστεύεις ότι το πρόγραμμα του μεταπτυχιακού ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας; Πως οι σπουδές σου σε αυτό σε βοήθησαν να εξελιχθείς σε προσωπικό και επαγγελματικό επίπεδο;
Θεωρώ ότι το συγκεκριμένο πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών είναι απόλυτα προσαρμοσμένο στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Παρέχει στους νέους  τα απαραίτητα εφόδια και εργαλεία, για να διακριθούν και να ξεχωρίσουν στον επαγγελματικό στίβο.  Θεωρώ ότι η επιλογή του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού, καθόρισε την ζωή μου από πολλές απόψεις.  Με την ολοκλήρωση του μεταπτυχιακού προγράμματος, είχα αποκτήσει το κατάλληλο ακαδημαϊκό υπόβαθρο  για να ξεκινήσω τις διδακτορικές μου σπουδές. Σε αυτήν την φάση, εργάζομαι ως συντονίστρια επιχειρηματικότητας και συμβουλευτικής για το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών στο Πρόγραμμα Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά, το οποίο είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Θα πρότεινες σε έναν νέο απόφοιτο να επιλέξει το  μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη";

Σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία, οποιοσδήποτε κάνει την συγκεκριμένη επιλογή δεν πρόκειται να το μετανιώσει. Θα πρότεινα ανεπιφύλακτα σε κάθε νέο απόφοιτο να επιλέξει το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη ". 

Εάν ενδιαφέρεστε κι εσείς να παρακολουθήσετε το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, μπορείτε να επισκεφθείτε τη σχετική ιστοσελίδα του μεταπτυχιακού http://www.farmbm.aua.gr/

Το Πρόγραμμα θα δέχεται αιτήσεις έως 26 Σεπτεμβρίου 2022. 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο