Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σπουδές στη Διεθνή Σχολή European Law and Governance School στην Αθήνα – Υποτροφίες Διαθέσιμες

Η νέα πρωτοποριακή διεθνής Σχολή European Law and Governance School (ELGS) ξεκίνησε τη λειτουργία της το φθινόπωρο του 2016 στην Ελλάδα, καθώς η ομάδα των διεθνών επιστημόνων που τη σχεδίασε επέλεξε για έδρα την Αθήνα.

Η Σχολή παρέχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα στην αγγλική γλώσσα στους τομείς του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και διακυβέρνησης. Τα προγράμματα αυτά διαμορφώθηκαν από αναγνωρισμένες διεθνείς προσωπικότητες κύρους από όλο τον κόσμο, υποστηρίζονται από ένα δίκτυο 30 και πλέον πανεπιστημίων και ιδρυμάτων σε περισσότερες από 20 χώρες, γεγονός που δημιουργεί για τους φοιτητές πλήθος επιλογών μετεκπαίδευσης και περαιτέρω ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, προσφέροντας παράλληλα και ευκαιρίες διασύνδεσης τους με μια μεγάλη αγορά εργασίας.

Η ίδρυση της Σχολής είναι αποτέλεσμα πρωτοβουλίας κορυφαίων εκπροσώπων της Ευρωπαϊκής νομικής σκέψης με επικεφαλής τον συνταγματικό δικαστή και τ. Πρωθυπουργό της Ιταλίας καθηγητή Τζουλιάνο Αμάτο.

Στόχος της είναι η διαμόρφωση του Ευρωπαίου επιστήμονα του αύριο που ανήκει στην Ευρώπη και προωθεί τις ευρωπαϊκές αξίες. Η δημιουργία, μιας νέας γενιάς κοινωνικά υπεύθυνων στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Γιατί να σπουδάσει κάποιος στην ELGS?

  • Διδάσκουν 100+ αναγνωρισμένοι Καθηγητές και Εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο
  • Μέλος ενός δικτύου 30 Πανεπιστήμιων σε 20 χώρες για περαιτέρω σπουδές και σταδιοδρομία
  • Μοναδικά σχεδιασμένα διεπιστημονικά προγράμματα
  • Εξασφαλισμένη αλληλεπίδραση σπουδαστή-καθηγητή μέσω μικρών τμημάτων
  • Εφαρμοσμένη μάθηση μέσα από διαδραστικά εκπαιδευτικά σεμινάρια
  • Πλήρως ενημερωμένη βιβλιοθήκη
  • Με έδρα την Αθήνα
  • Διεξαγωγή έρευνας στη γλώσσα του σπουδαστή (περιλαμβάνονται έως και 10 γλώσσες)

Πτυχιακά Προγράμματα της Εuropean Law & Governance School (ELGS)

Η Σχολή παρέχει προπτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σε φοιτητές κάθε εθνικότητας -οι οποίοι θα είναι συνολικά 50- στην αγγλική γλώσσα στους τομείς του διεθνούς και ευρωπαϊκού δικαίου και διακυβέρνησης. Τα προγράμματα αυτά διαμορφώθηκαν από αναγνωρισμένες διεθνείς προσωπικότητες κύρους από όλο τον κόσμο, υποστηρίζονται από ένα δίκτυο 30 και πλέον πανεπιστημίων και ιδρυμάτων σε περισσότερες από 20 χώρες, γεγονός που δημιουργεί για τους φοιτητές πλήθος επιλογών μετεκπαίδευσης και περαιτέρω ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους, προσφέροντας παράλληλα και ευκαιρίες διασύνδεσης τους με μια μεγάλη αγορά εργασίας.

Προπτυχιακά Πρόγραμματα

LLM στο Δίκαιο της ΕΕ: ​​Ένα καινοτόμο​, ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών ενός έτους που καλύπτει βασικά θέματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία της ΕΕ σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπως την ελεύθερη ζώνη ασφάλειας και δικαιοσύνης της ΕΕ καθώς και το δίκαιο ανταγωνισμού. Οι σπουδαστές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να ειδικευτούν παράλληλα στη νομισματική και δημοσιονομική ενοποίηση που διέπει την ΕΕ.

BA στη Διακυβέρνηση της Ευρώπης: ​​Ένα προπτυχιακό πρόγραμμα 3 ετών σχεδιασμένο με ευελιξία το οποίο παρέχει στους φοιτητές ολοκληρωμένη κατανόηση του κόσμου της σύγχρονης διακυβέρνησης, γύρω από την Ευρωπαϊκή Ένωση, με διεπιστημονική θεώρηση των ιστορικών, θεσμικών, νομικών, οικονομικών και πολιτικών της διαστάσεων.

BA σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο και Διακυβέρνηση: Ένα προπτυχιακό πρόγραμμα 3 ετών που δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να συνδυάσουν το LLB στο Δίκαιο της ΕΕ με το BA στη Διακυβέρνηση της ΕΕ και να επιλέξουν το major τους σε έναν από τους δυο τομείς, με στόχο μια πραγματικά διεπιστημονική και ολιστική προσέγγιση στις Ευρωπαϊκές σπουδές. Οι σπουδαστές θα είναι σε θέση να επιλέξουν από μια σειρά μαθημάτων επιλογής, προκειμένου να εξατομικεύσουν τις σπουδές τους, και να αναπτύξουν οριζόντιες δεξιότητες.

Τα προγράμματα LLB και BA θα δεχτούν μέχρι και 50 μαθητές στο σύνολο με έως και 15 θέσεις που προορίζονται για σπουδαστές με Ελληνική ιθαγένεια.

Μεταπτυχιακά Προγράμματα 

LLM στο Δίκαιο της ΕΕ: ​​Ένα καινοτόμο​, ενημερωμένο πρόγραμμα σπουδών ενός έτους  που καλύπτει βασικά θέματα που σχετίζονται με τη νομοθεσία της ΕΕ σε μεταπτυχιακό επίπεδο, όπως την ελεύθερη ζώνη ασφάλειας και δικαιοσύνης της ΕΕ καθώς και το δίκαιο ανταγωνισμού. Οι σπουδαστές θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να  ειδικευτούν παράλληλα στη νομισματική και δημοσιονομική ενοποίηση που διέπει την ΕΕ.

Διπλό Πτυχίο LLM στα Δίκαια ΕΕ / ΗΠΑ: Αυτό το δυναμικό πρόγραμμα 2 ετών επιτρέπει στους σπουδαστές να αποκτήσουν ένα LLM στο Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την ELGS ακολουθούμενο από ένα LLM στο Δίκαιο των ΗΠΑ από τη Νομική Σχολή Beasley του Temple University στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε ένα πρόγραμμα το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για ξένους εκπαιδευόμενους δικηγόρους. Οι σπουδαστές θα αποφοιτήσουν με πτυχίο από τα δύο ιδρύματα, και θα είναι επιλέξιμοι για να συμμετέχουν στις εξετάσεις για την άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στις ΗΠΑ.

MA στη Διακυβέρνηση: Πρόγραμμα ενός έτους που καλύπτει τις τελευταίες προσεγγίσεις στη χάραξη πολιτικής και δημόσιας διοίκησης, στην πολιτική οικονομία, την παγκόσμια διακυβέρνηση και τους θεσμούς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο. Οι σπουδαστές θα ενημερωθούν για τις πολιτικές της ΕΕ και τα ζητήματα διακυβέρνησης, και θα είναι σε θέση να επιλέξουν από μια σειρά μαθημάτων που θα αφορούν σε μια σειρά αντικειμένων από την επαγγελματική κατάρτιση έως εξειδικευμένα θέματα όπως η μετανάστευση και η κατάρτιση του δημόσιου προϋπολογισμού.

Η Σχολή παρέχει επίσης πλήθος προγραμμάτων για έρευνα (research degrees) σε επίπεδο master of science, master of philosophy και  PhD.

European Law and Governance School - ELGS παρουσιάστηκε στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, το Μάρτιο του 2013 ενώ η επίσημη παρουσίαση του προγράμματος της, έγινε τον περασμένο Μάιο στο Προεδρικό Μέγαρο της Ιταλίας, στο Κυρηνάλιο, από τον Πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας κ. Σέρτζιο Ματαρέλα, ο οποίος έθεσε τη Σχολή υπό την αιγίδα του.

Eπίτιμος Πρόεδρος του ΔΣ της Σχολής, είναι ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας, καθηγητής Τζ. Αμάτο. Πρόεδρος του Διδακτικού και Επιστημονικού Συμβουλίου της Σχολής είναι ο καθηγητής Μάριο Πιλάντε Κίτι και μέλος του Διοικητικού Συμβούλιου της Σχολής, ο πρώην δικαστής στο Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας καθηγητής Σαμπίνο Κασέζε.

Τα προπτυχιακά προγράμματα ήδη λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του διεθνούς Οργανισμού EPLO, στο 64ο χλμ Αθηνών- Σουνίου, στα Λεγραινά Σουνίου ο οποίος συμμετέχει εξ αρχής στην υλοποίηση αυτού του φιλόδοξου προγράμματος. Tα μεταπτυχιακά προγράμματα λειτουργούν στις εγκαταστάσεις του Οργανισμού στην Πλάκα.

Οι εγγραφές για το έτος 2018-2019 έχουν ανοίξει. Υποτροφίες είναι διαθέσιμες σύμφωνα με τα κριτήρια που έχει θέσει η επιστημονική επιτροπή.

Πληροφορίες στα τηλ 211 311 0 671

Επίσης, για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα της Σχολής στο www.elgs.eu ή επικοινωνήστε με το info@elgs.eu

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο