Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Σπούδασε Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και απόκτησε πλήρως αναγνωρισμένο πτυχίο, στα πρότυπα της Ε.Ε.

Η Φαρμακευτική είναι μια ζωντανή επιστήμη που εξελίσσεται ραγδαία και προσαρμόζεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον οργάνωσης και παροχής υπηρεσιών υγείας. Ο ρόλος του φαρμακοποιού, ως επαγγελματία υγείας, έχει αλλάξει τα τελευταία χρόνια σημαντικά σε σχέση με τον παλιό, παραδοσιακό ρόλο που είχε. Η αποστολή των φαρμακοποιών πλέον υπερβαίνει κατά πολύ την προμήθεια φαρμάκων και ως επαγγελματίες υγείας αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της αλυσίδας της υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα της πρωτοβάθμιας φροντίδας.

Το πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας παρέχει ένα ολοκληρωμένο ακαδημαϊκό και πρακτικό υπόβαθρο και βασίζεται στα ευρωπαϊκά πρότυπα. Περιλαμβάνει όλες τις απαιτήσεις της νομοθεσίας για τη φαρμακευτική εκπαίδευση στην ΕΕ, καθώς και μαθήματα που προσφέρουν γνώση σε σύγχρονα επιστημονικά θέματα αιχμής. Υιοθετεί τις μοντέρνες κατευθύνσεις και αντικείμενα της Φαρμακευτικής, ώστε ο απόφοιτος να προσαρμόζεται στις ραγδαίες επιστημονικές και τεχνολογικές εξελίξεις.

Μετά από την επιτυχή διαδικασία αξιολόγησης από τον Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙΠΑΕ), το Πρόγραμμα Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πέτυχε πιστοποίηση ως Ενιαίο και Aδιάσπαστο Μάστερ (Integrated Master). Η διάρκεια του Προγράμματος σπουδών θα είναι 5ετής (300 ECTS).

Το πρόγραμμα, περιλαμβάνει μαθήματα θεωρίας με ή χωρίς εργαστηριακή πρακτική. Τα μαθήματα διδάσκονται από έμπειρο και προσοντούχο ακαδημαϊκό προσωπικό (πέραν των 10 μελών ΔΕΠ και 20 συνεργατών/επισκεπτών), προσφέροντας όχι μόνο υψηλά επίπεδα διδασκαλίας αλλά και χρήσιμες γνώσεις γύρω από την πρακτική της φαρμακευτικής στην κοινότητα, στον κλινικό χώρο, αλλά και στη βιομηχανία.

Διάρκεια σπουδών: 5 έτη
Τίτλος Σπουδών: Ενιαίο και Αδιάσπαστο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Φαρμακευτικής (MPharm)
Γλώσσα Διδασκαλίας: Ελληνική ή Αγγλική
Μέθοδος Φοίτησης: Πλήρης 

Ας δούμε όμως αναλυτικότερα, τα βασικότερα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πτυχίο Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:

  • Είναι η πρώτη επιλογή ανάμεσα στους Ελλαδίτες και Κύπριους φοιτητές
  • Διαθέτει 8 υπερσύγχρονα, πλήρως εξοπλισμένα και ανεξάρτητα εργαστήρια αποκλειστικά για τη Φαρμακευτική
  • Χωρίς δίδακτρα το 5o έτος σπουδών (μόνο Πρακτική Άσκηση)
  • Οι απόφοιτοι ασκούν το φαρμακευτικό επάγγελμα (σε φαρμακείο ή στη Βιομηχανία) στην Ελλάδα και την Κύπρο ή/και πραγματοποιούν μεταπτυχιακές σπουδές
  • Απόλυτη επιτυχία αποφοίτων στις εξετάσεις για απόκτηση άδειας εξασκήσεως επαγγέλματος
  • Πρόγραμμα βραβευμένο με το «Χρυσό Αριστείο» Φαρμακευτικής Αγοράς 2017 στην κατηγορία «Επιστημονικά Εκπαιδευτικά Προγράμματα για Φαρμακοποιούς»
  • Mέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης Φαρμακευτικών Σχολών και της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Φαρμακευτικής
  • Μεγάλη Ομάδα μόνιμου Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού, που συνδυάζει υψηλά ακαδημαϊκά προσόντα και εμπειρίες στη Φαρμακευτική
  • Πρώτες θέσεις των φοιτητών στον διεθνή διαγωνισμό φοιτητών φαρμακευτικής «Leaders of Tomorrow» του διεθνούς οργανισμού Drug Information Association
  • Προσφέρει δυνατότητα για συμμετοχή στο πρόγραμμα φοιτητικής κινητικότητας Erasmus


Αναγνώριση πτυχίου
Το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας είναι αναγνωρισμένο από τον Διεπιστημονικό Οργανισμό Αναγνώρισης Τίτλων Ακαδημαϊκών και Πληροφόρησης (Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.) ως ομοταγές Πανεπιστήμιο ως προς τα Ελληνικά Α.Ε.Ι. και οι τίτλοι σπουδών των αποφοίτων του τυγχάνουν αξιολόγησης/αναγνώρισης από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π. Ακόμη, πτυχία αποφοίτων Φαρμακευτικής έλαβαν ήδη ισοτιμία και αντιστοιχία από τον Δ.Ο.Α.Τ.Α.Π.

Τέλος, τα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Λευκωσίας πιστοποιούνται από τον Κυπριακό Φορέα Διασφάλισης και Πιστοποίησης της Ποιότητας της Ανώτερης Εκπαίδευσης (ΔΙ.Π.Α.Ε.).

 

Δυνατότητες για τους απόφοιτους
Ο φαρμακοποιός είναι ο ειδικός επιστήμονας στον τομέα των φαρμάκων, ο οποίος μπορεί να  ασχολείται με όλες τις παραμέτρους και τα στάδια προετοιμασίας, παρασκευής δράσης και χρήσης των φαρμάκων, με στόχο πάντα την ασφαλή και αποτελεσματική χρήση τους.

Οι φαρμακοποιοί εργοδοτούνται πλέον σε πανεπιστήμια και ερευνητικά κέντρα για τη διδασκαλία και τη διεξαγωγή εξαιρετικής και σημαντικής έρευνας αιχμής που θα οδηγήσει τελικά στην ανάπτυξη της επόμενης γενιάς  φαρμάκων.

Οι απόφοιτοι φαρμακοποιοί μπορούν να απασχοληθούν σε ιδιωτικό φαρμακείο, σε δημόσιο φαρμακείο, στη φαρμακευτική βιομηχανία, στις ρυθμιστικές αρχές, καθώς και στη βιομηχανία καλλυντικών και γενικά σε οποιονδήποτε τομέα ή υπηρεσία που ασχολείται με το φάρμακο.

 

Τί λένε οι απόφοιτοι Φαρμακευτικής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας:
«Αν και ακόμη να φτάσω στο τέρμα, έχω ήδη αποκτήσει τόσα πολλά σπουδάζοντας στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας: γνώσεις, αυτοπεποίθηση, ευκαιρίες και φίλους. Οι σπουδές στη Φαρμακευτική αποτελούν σίγουρα πρόκληση, αλλά το ταξίδι σε ανταμείβει. Έχω μάθει ήδη πολλά και ανυπομονώ για ό,τι έπεται!» Nadimeh Halloum, Φαρμακευτική, Τάξη του 2018

Αν κι εσύ θέλεις να σπουδάσεις Φαρμακευτική στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σου για να σε ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σε ενδιαφέρει, τα δίδακτρα, τη διαδικασία εγγραφής, καθώς και για όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά. 

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο