Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πώς μπορείς να συμβάλλεις σε μια βιώσιμη οικονομία και σε ένα βιώσιμο μέλλον, με τις μεταπτυχιακές σπουδές σου

Ο κόσμος μας σήμερα είναι πολύ διαφορετικός από ότι χθες. Η κλιματική αλλαγή και οι περιορισμένοι βιολογικοί πόροι και οικοσυστήματα απαιτούν νέες ιδέες και καινοτομίες ώστε να εξασφαλίσουμε καθαρό νερό, τροφή και ενέργεια.

Πώς θα σου φαινόταν αν χρησιμοποιούσες ελαστικά από πικραλίδα για το αυτοκίνητό σου ή αθλητικά παπούτσια με ελαστικά κομμάτια από φλοιό ρυζιού;  Η βιοοικονομία, είναι ο κλάδος που μπορεί να προσφέρει ζωτικές λύσεις για το μέλλον μας, από τη μετατροπή φυκιών σε καύσιμα μέχρι την ανακύκλωση των πλαστικών και τη μετατροπή των βιομηχανικών υποπροϊόντων σε βιολιπάσματα ή των αποβλήτων σε ρουχισμό και νέα έπιπλα. 

Με τις μεταπυχιακές σπουδές σου στη βιο-οικονομία θα εκπαιδευτείς στη συνετή και ισορροπημένη αξιοποίηση των αποτελεσμάτων της έρευνας στις επιστήμες της ζωής, για τη δημιουργία ενός βιώσιμου και περιβαλλοντικά φιλικού οικονομικού μοντέλου ανάπτυξης.

Ταυτόχρονα, με βάση τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, το επιχειρείν στρέφεται άρδην προς τη βιώσιμη επιχειρηματικότητα ενσωματώνοντας τις κατευθυντήριες οδηγίες και προβαίνοντας σε δράσεις βιώσιμης ανάπτυξης και καταρτίζοντας εκθέσεις βιωσιμότητας.

Η βιοοικονομία, η κυκλική οικονομία και η βιώσιμη ανάπτυξη σε αριθμούς

  • Η βιοοικονομία είναι πρώτη προτεραιότητα για την Ευρώπη σήμερα, έχοντας ήδη ξοδέψει 4 δισ. ευρώ ενώ ο προϋπολογισμός ανεβαίνει στα 10 δισ. ευρώ στα τρέχοντα έτη.
  • Μέχρι σήμερα, η βιοοικονομία απασχολεί 18 εκατομμύρια ανθρώπους ενώ έως το 2030, μπορεί να συμβάλει στη δημιουργία ενός ακόμη εκατομμυρίου νέων πράσινων θέσεων εργασίας.

Σπούδασε τη βιώσιμη οικονομία με το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Ένα πραγματικά καινοτόμο πρόγραμμα που θα σου προσφέρει όλα τα χρήσιμα εφόδια για ένα βιώσιμο μέλλον στην οικονομία και την ποιότητα ζωής του ανθρώπου.

Γίνε ο πρωτοπόρος και ο καθ’ ύλην αρμόδιος για θέματα βιο-οικονομίας στη χώρα, μαθαίνοντας πώς:

  • να κάνεις καλύτερη χρήση των υφιστάμενων πόρων
  • να προσθέτεις αξία σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού της καινοτομίας στις επιστήμες της ζωής
  • να εφαρμόζεις τις νέες τεχνολογίες στις υπάρχουσες και αναδυόμενες αγορές
  • να ενσωματώνεις τις πρακτικές βιωσιμότητας σύμφωνα με του 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ

 

 

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πειραιώς, απευθύνεται σε Αποφοίτους Πανεπιστημίων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων, Στελέχη Επιχειρήσεων, Κυβερνήσεων και Οργανισμών.

Το πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις έως και τις 17 Σεπτεμβρίου 2023.
Δείτε την αναλυτική πρόσκληση ενδιαφέροντος για το ακαδημαϊκό έτος 2023-2025 εδώ.

Επισκέψου τη σχετική ιστοσελίδα για περισσότερες πληροφορίες.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο