Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρωτοποριακό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη»

Τα Τμήματα Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Πατρών, Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αιγαίου και Κοινωνικής και Εκπαιδευτικής Πολιτικής Πανεπιστημίου Πελοποννήσου ανακοινώνουν ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 θα λειτουργήσουν το Διατμηματικό-Διιδρυματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην «Πολιτική Ανώτατης Εκπαίδευσης: Θεωρία και Πράξη» (MaHep).

Αντικείμενο του ΠΜΣ είναι η ανώτατη εκπαίδευση. Και πιο συγκεκριμένα, η ανώτατη εκπαίδευση ως κοινωνικός θεσμός και ως πεδίο ανάπτυξης και εφαρμογής πολιτικών σε εθνικό, ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο και η πολιτική ανώτατης εκπαίδευσης ως αυτοτελής επιστημονικός κλάδος της εκπαιδευτικής πολιτικής και των επιστημών της εκπαίδευσης. 

Πρόκειται για το πρώτο μεταπτυχιακό πρόγραμμα με αυτό το αντικείμενο στην Ελλάδα. Ενώ υπάρχουν μεταπτυχιακά προγράμματα που αναφέρονται σε διάφορα στοιχεία και σε διάφορες εκφάνσεις της εκπαιδευτικής πολιτικής και των επιστημών της εκπαίδευσης γενικότερα, δεν υπάρχει κανένα που να εξειδικεύεται στην πολιτική ανώτατης εκπαίδευσης. Από την άποψη αυτή η παρούσα πρωτοβουλία φιλοδοξεί να χαράξει μία πορεία πρωτοποριακή για τα ελληνικά δεδομένα.

Το MaHep απευθύνεται:

  • στους επαγγελματίες του χώρου (διοικητικά και/ή επιστημονικά στελέχη που δραστηριοποιούνται σε ιδρύματα ή σε φορείς σχετικούς με την ανώτατη εκπαίδευση) που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν θεωρητικές βάσεις αλλά και να βελτιώσουν τις ικανότητές αλλά και δεξιότητές τους σχετικά με τις διεθνείς τάσεις στην ανώτατη εκπαίδευση στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και διεθνώς.
  • σε πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν στο αντικείμενο της ανώτατης εκπαίδευσης (πχ. πολιτική ανώτατης εκπαίδευσης, διοίκηση ανώτατης εκπαίδευσης, κοινωνιολογία ανώτατης εκπαίδευσης, οικονομικά ανώτατης εκπαίδευσης, διεθνοποίηση ανώτατης εκπαίδευσης, αξιολόγηση ανώτατης εκπαίδευσης, κτλ) είτε επειδή προσβλέπουν σε επαγγελματική πορεία σε φορείς και δομές εντός και εκτός των ιδρυμάτων ανώτατης εκπαίδευσης είτε επειδή αποβλέπουν στην εκπόνηση σχετικής διδακτορικής διατριβής.

Οι αιτήσεις για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 υποβάλλονται ηλεκτρονικά έως τις 22/10/2018 29/10/2018 (παράταση).

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Κατεβάστε το έντυπο αίτησης εδώ.

Επικοινωνία και πληροφορίες: Γραμματεία του Π.Τ.Δ.Ε. Πανεπιστημίου Πατρών στην ηλεκτρονική διεύθυνση mahep@upatras.gr ή στα τηλέφωνα 2610-969702 και 2610-969704.

Γενικές πληροφορίες για το Δ.Δ.Π.Μ.Σ. στην ιστοσελίδα του προγράμματος: https://mahep-upatras.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο