Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου διοργανώνει Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με τίτλο «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων» το οποίο απονέμει Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) στις Παγκόσμιες Προκλήσεις και τα Συστήματα Αναλύσεων με τις ακόλουθες ειδικεύσεις:

  1. Διοικητική της Διακινδύνευσης στην Παγκόσμια Πολιτική
  2. Ανάλυση Δεδομένων στην Παγκόσμια Πολιτική

Συνοπτική περιγραφή

Στο ΠΜΣ καλλιεργείται και αναπτύσσεται η διεπιστημονική προσέγγιση στην αναγνώριση, ανάλυση και κατανόηση των πολιτικών οικονομικών και κοινωνικών εξελίξεων σε παγκόσμιο επίπεδο, με την αξιοποίηση μεθόδων, αναλυτικών εργαλείων και τεχνικών από τα πεδία της διοίκησης της διακινδύνευσης (risk management) και της ανάλυσης δεδομένων (analytics).

Έμφαση στην εφαρμογή με σεβασμό στη θεωρία

Στον πυρήνα του προγράμματος, η έμφαση είναι σε εφαρμοσμένες προσεγγίσεις και τη χρήση μεθόδων που αναπτύσσουν κρίσιμες δεξιότητες, που μπορούν με ευκολία να αξιοποιηθούν σε ποικίλες περιπτώσεις και συνθήκες. Η κατανομή θεωρίας-πρακτικής εφαρμογής αγγίζει περίπου το 50% ή και περισσότερο, με εκτενή χρήση προηγμένων λογισμικών εργαλείων.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε όσους έχουν ισχυρό ενδιαφέρον να συμμετέχουν ενεργά στη μελέτη και την επίλυση των πραγματικών αλλά και σύνθετων προβλημάτων που προκύπτουν στην τομή της τεχνολογίας με την πολιτική, την οικονομία και το περιβάλλον και τις νέες δημόσιες σφαίρες που αναπτύσσονται μεταξύ πολιτών, κρατών και αγορών στην παγκόσμια σκηνή.

Οι επιτυχείς υποψήφιοι αναμένεται ότι θα προέρχονται από το χώρο των κοινωνικών ή θετικών επιστημών και περιλαμβάνουν οικονομολόγους, πολιτικούς αναλυτές και εμπειρογνώμονες, επιχειρηματίες ή στελέχη εταιριών με διεθνή προσανατολισμό, ή επαγγελματίες τεχνολογικής κατεύθυνσης με πολιτικό ή και διεθνή προσανατολισμό στη δραστηριότητά τους. Όλοι οι υποψήφιοι αναμένεται ότι θα έχουν άριστη ικανότητα στη χρήση Η/Υ και άριστη, πιστοποιημένη, γνώση της αγγλικής γλώσσας.

Διάρκεια σπουδών

  • Πλήρης φοίτηση: 2 εξάμηνα / 1 έτος
  • Μερική φοίτηση: 4 εξάμηνα / 2 έτη

Ώρες και ημέρες που εξυπηρετούν εργαζόμενους

Τα μαθήματα θα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο. Το 25% των μαθημάτων πραγματοποιούνται εξ αποστάσεως χωρίς να απαιτείται φυσική παρουσία στο τμήμα.

Η υποβολή αιτήσεων για το 2018-2019 ξεκίνησε και θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα, 24 Σεπτεμβρίου 2018. 

Δείτε την αναλυτική Προκήρυξη/Πρόσκληση υποβολής αιτήσεων.

Περισσότερες πληροφορίες για το ΠΜΣ θα βρείτε στις ιστοσελίδες https://pedis.uop.gr/?page_id=10109 και https://analytics.pedis.uop.gr/.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο