Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Άνθρωπος & Νερό», με την υποστήριξη της UNESCO

H Εδρα UNESCO Con-E-Ect που εδρεύει στο ΤΕΙ ΑΜΘ και συγκεκριμένα στο Τμήμα Δασοπονίας, με την υποστήριξη της Εθνικής Επιτροπής της UNESCO, προσφέρει το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Άνθρωπος & Νερό», επιχειρώντας την πλέον ολοκληρωμένη προσέγγιση του φυσικού πόρου «Νερό», εξετάζοντας το, αναλύοντας το και προσφέροντας εκπαιδευτικές γνώσεις σχετικές με αυτό με Βιολογικό, Χημικό, Μηχανικό, Οικονομικό, Ιστορικό και Νομικό Υπόβαθρο. Ο πρωτότυπος σχεδιασμός του έγκειται στο γεγονός ότι περιλαμβάνει δύο παράλληλες κατευθύνσεις, αυτή της «έλλειψης» και αυτή της «περίσσειας», προσέγγιση μοναδική σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αντικείμενο λοιπόν του παρόντος μεταπτυχιακού προγράμματος είναι η παροχή γνώσεων σχετικών με την αλληλεπίδραση ανθρώπου και νερού από οικολογικής, τεχνικής, πολιτικοοικονομικής και βϊοιατρικής σκοπιάς. Επιπρόσθετο αντικείμενο, είναι η διεξαγωγή έρευνας σχετικής με τις προαναφερθείσες αλληλεπιδράσεις.

 

Τι προσφέρει το ΠΜΣ

  1. Ένα μεταπτυχιακό τίτλο με την αναγνώριση από την UNESCO
  2. Ολοκληρωμένη ακαδημαϊκή εκπαίδευση στη διαχείριση νερού σε «περίσσεια» αλλά και «έλλειψη»
  3. Διδασκαλία σε εξειδικευμένα εργστήρια αλλά και στο πεδίο στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό
  4. Ακαδημαϊκό προσωπικό αποτελούμενο από εξέχοντες καθηγητές και επισκέπτες καθηγητές του Εξωτερικού και της χώρας μας
  5. Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο
  6. Δυνατότητα πρακτικής άσκησης σε Διεθνείς Οργανισμούς

 

Σε ποιους απευθύνεται

  1. Σε νέους επιστήμονες από την χώρα μας και το εξωτερικό, οι οποίοι σκοπεύουν να επιχειρήσουν Ακαδημαϊκή ή Ερευνητική καριέρα, σε τομείς της Ταμίευσης, Εκμετάλλευσης, Διαχείρισης, Προστασίας, Αξιοποίησης και Ελέγχου του Νερού είτε ως φυσικού πόρου, είτε ως αγαθού, είτε ως ενδεχόμενου κινδύνου με την πλημμυρική του δράση.

  2. Σε στελέχη οργανισμών, εταιριών και φορέων Ιδιωτικών ή Δημόσιων που έχουν ως αντικείμενο το νερό και ασχολούνται ή υπηρετούν αυτό, είτε από κοινωνικοοικονομικής, είτε από πολιτικής, είτε από τεχνικής, είτε από βιοϊατρικής πλευράς, είτε τέλος από πλευράς παροχής πολιτικής προστασίας από αυτό.
  3. Σε φυσικά πρόσωπα με συναφές επιστημονικό υπόβαθρο, τα οποία διαθέτουν ή σκοπεύουν να λειτουργήσουν τεχνικές εταιρίες, εργαστήρια, τεχνικά γραφεία ή επιχειρήσεις, των οποίων το αντικείμενο είναι ή πρόκειται να είναι το νερό, εξεταζόμενο από όλες τις πλευρές και σκοπιές που προαναφέρθηκαν.

 

Το ΠΜΣ «Άνθρωπος & Νερό» θα δεχθεί για το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019 σαράντα (40) φοιτητές. Oι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν αίτηση έως τις 1/8/2018.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο