Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» από το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Στρατηγικές Διαχείρισης Περιβάλλοντος, Καταστροφών και Κρίσεων» του Τμήματος Γεωλογίας και Γεωπεριβάλλοντος του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών ιδρύθηκε το 2014 και είναι αποτέλεσμα συλλογικής προσπάθειας μεγάλης ομάδας κορυφαίων επιστημόνων με μακρά εμπειρία στην Μελέτη και Διαχείριση του Περιβάλλοντος, στην Αειφόρο Ανάπτυξη, στην Πρόληψη και Αντιμετώπιση των Φυσικών και Τεχνολογικών Καταστροφών, στη Διαχείριση Κρίσεων, αλλά και σε θέματα Προστασίας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και Διεθνούς Συνεργασίας.

Από την ίδρυσή του (2014) μέχρι σήμερα, το ΠΜΣ παρακολουθεί στενά τις σύγχρονες εξελίξεις στο χώρο και ακολουθεί τις προκλήσεις του σήμερα, εμπλουτίζοντας διαρκώς τα αντικείμενα και προσαρμόζοντας το Πρόγραμμα Σπουδών του. Το νέο Πρόγραμμα Σπουδών είναι συνέπεια της εξελικτικής αυτής φιλοσοφίας του. Με επικαιροποιημένα Αντικείμενα Σπουδών το νέο Πρόγραμμα είναι ειδικά σχεδιασμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σύγχρονου επιστήμονα και επαγγελματία, καλύπτοντας τις σύγχρονες προκλήσεις στο χώρο της διαχείρισης περιβάλλοντος, καταστροφών και κρίσεων.

Οι Ειδικεύσεις που προβλέπονται στο νέο ΠΜΣ είναι:

  • Ειδίκευση 1: Διαχείριση Κινδύνων, Καταστροφών και Κρίσεων
    Αφορά στη διαχείριση κινδύνων, καταστροφών και κρίσεων για όλους τους κινδύνους και για κάθε επίπεδο διακυβέρνησης σε εθνικό και διεθνές περιβάλλον.
  • Ειδίκευση 2: Εκπαιδευτικές Πολιτικές για την Κλιματική Κρίση και το Περιβάλλον 
    Αφορά στη διαμόρφωση νέων πολιτικών εκπαίδευσης προσαρμοσμένες στο νέο περιβάλλον στα πλαίσια της κλιματικής κρίσης.
  • Ειδίκευση 3: Κλιματική Κρίση, Διαχείριση Περιβάλλοντος και Διακυβέρνηση 
    Αφορά στις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης, και στη διακυβέρνηση και τη διαχείριση περιβάλλοντος για τον μετριασμό και την προσαρμογή στην κλιματική αλλαγή.

Το ΠΜΣ δεν αποτελεί απλά ένα μέσο για την απόκτηση ενός έγκυρου Μεταπτυχιακού Τίτλου Σπουδών από ένα κορυφαίο, σε παγκόσμιο επίπεδο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα, αλλά ένα εργαλείο για την απόκτηση ουσιαστικών γνώσεων για τα τοπικά, περιφερειακά, εθνικά και παγκόσμια σύγχρονα προβλήματα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην προώθηση της γνώσης, αλλά και της επιστήμης. Στο ΠΜΣ συνεργάζονται κορυφαίοι καθηγητές διεθνούς αναγνώρισης με Διευθυντή τον κ. Ευθύμη Λέκκα, Καθηγητή Δυναμικής Τεκτονικής, Εφαρμοσμένης Γεωλογίας & Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών, και Πρόεδρο του Ο.Α.Σ.Π (Οργανισμός Αντισεισμικού Σχεδιασμού και Προστασίας).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά αίτηση υποψηφιότητας προς τη Γραμματεία του Τμήματος μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του ΠΜΣ έως 15 Ιουλίου 2024.

Η Προκήρυξη είναι διαθέσιμη εδώ.

Η ηλεκτρονική αίτηση είναι διαθέσιμη εδώ.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα:

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στην Γραμματεία του Π.Μ.Σ., στα τηλέφωνα: 210 727 4777, 210 727 4825 και 210 727 4414.

e-mail: edcm@edcm.edu.gr

Ιστοσελίδα: https://edcm.edu.gr

Δείτε, επίσης, το Ενημερωτικό Φυλλάδιο του ΠΜΣ.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο