Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ Οικονομική & Επιχειρησιακή Στρατηγική. Θέτει υψηλά πρότυπα επιστημονικής και πρακτικής τεκμηρίωσης και εγγυημένη σταδιοδρομία σε μεγάλες επιχειρήσεις

Εάν έχετε υψηλούς στόχους και φιλοδοξίες, παρακολουθήστε ένα ξεχωριστό πρόγραμμα που έχει καταξιωθεί στη χώρα εφαρμόζοντας υψηλά πρότυπα επιστημονικής και πρακτικής τεκμηρίωσης.

Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Οικονομική & Επιχειρησιακή Στρατηγική» (Master of Science in Economic & Business Strategy) του Πανεπιστημίου Πειραιώς, δημιουργήθηκε για να εφοδιάσει τους αποφοίτους με κατάλληλες εξειδικευμένες γνώσεις και επαρκή εργαλεία, ώστε να αποκτήσουν ένα συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας.

Η οικονομική και επιχειρησιακή στρατηγική είναι θεμελιώδους σημασίας για τη δομή, οργάνωση και λειτουργία των επιχειρήσεων σε ένα ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να χαράξουν με στρατηγική τους στόχους τους, καθώς και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για την επίτευξή τους.     

Τόσο η μοναδικότητα του προγράμματος στον ελληνικό χώρο όσο και η επιτυχημένη πορεία των αποφοίτων του από το 2006 και έπειτα, το καθιστούν μία από τις καλύτερες επιλογές για όσους διαθέτουν ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. 

Η μεγάλη επιτυχία του Προγράμματος και η σύνδεσή του με την αγορά εργασίας, καθώς επίσης και η Επαγγελματική Αποκατάσταση των αποφοίτων, αναγνωρίστηκαν πρόσφατα από την Επιτροπή Εξωτερικής Αξιολόγησης της Α.ΔΙ.Π, όσο και από έρευνα που διεξήχθη για τους αποφοίτους του ΠΜΣ-ΟΕΣ. Οι απόφοιτοι του προγράμματος, καταλαμβάνουν με μεγάλη επιτυχία στελεχιακές θέσεις σε μεγάλες επιχειρήσεις όπως: Alpha Bank, Eurobank, Εθνική Τράπεζα, Τράπεζα Πειραιώς, Bank of Cyprus, Pricewaterhouse, Thornton, ΟΤΕ, Wind, Vodafone, Coca Cola, Βιοϊατρική, Πλαίσιο, κ.ά.

Το πρόγραμμα συνδυάζει την ανάλυση που προσφέρει η οικονομική θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, η οποία εμπλουτίζεται και τεκμηριώνεται μέσα από μελέτες περιπτώσεων και πραγματικά περιστατικά που παρουσιάζουν στελέχη της αγοράς. Ειδικότερα, το πρόγραμμα, έχοντας ως κεντρική κατεύθυνση την Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική, πλαισιώνεται από:

  • τη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Πόρων
  • την Οικονομική Ανάλυση του Παγκόσμιου Περιβάλλοντος 
  • τη Στρατηγική των Επενδύσεων
  • τη Διαχείριση Κινδύνου, Επιχειρηματικών Καινοτομιών & Αποθεμάτων 
  • τα Στρατηγικά συστήματα πληροφορικής

Διασύνδεση με την Αγορά / Πρακτική Άσκηση:

Το ΠΜΣ στην Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική συνεργάζεται με επιτυχία στo πλαίσιο του Προγράμματος Πρακτικής Άσκησης δίνοντας στους αποφοίτους του τη δυνατότητα άμεσης ένταξής τους στον επιχειρηματικό κόσμο. Τελειόφοιτοι του προγράμματος εργάζονται σε κορυφαίες επιχειρήσεις με προοπτικές επαναπρόσληψης, όπως -μεταξύ άλλων- οι ακόλουθες:

  • MICROSOFT
  • Alpha Bank
  • EUROBANK
  • Ινστιτούτο Παστέρ
  • Εθνική Τράπεζα

Δείτε εδώ αναλυτικά τις επιχειρήσεις.

Περισσότερες πληροφορίες:

Ιστοσελίδα προγράμματος: www.msc-ebs.gr
Email: strategy@unipi.gr

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο