Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Μια γρήγορη ματιά στις ειδήσεις – ασφαλιστικό σύστημα, προσφυγική κρίση, κλιματική αλλαγή – αναδεικνύει τις προκλήσεις στον κλάδο της υγείας και τη συνεπαγόμενη ανάγκη για τολμηρή και προνοητική ηγεσία.

Το ΠΜΣ Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς βρίσκεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο επίκεντρο αυτών των εξελίξεων, εκπαιδεύοντας στελέχη που καλούνται να αντιμετωπίσουν τα προαναφερθέντα προβλήματα και όχι μόνο. Διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, προσφέρει στους φοιτητές του σταθερά θεμέλια γνώσεων στη διαχείριση πόρων στο Χώρο της Υγείας, καθώς και μεθόδους αξιολόγησης απαραίτητες για την προώθηση της αποτελεσματικής και δίκαιης κατανομής πόρων και για τον προσδιορισμό των βέλτιστων ρυθμιστικών στρατηγικών και παρεμβάσεων. Οι διαλέξεις του προγράμματος πραγματοποιούνται δια ζώσης με δυνατότητα παρακολούθησης και εξ αποστάσεως σε πραγματικό χρόνο.

Χάρη σε αυτές τις γνώσεις, οι απόφοιτοί του ΠΜΣ επιδεικνύουν ικανότητες συνεχούς εξέλιξης και την επιθυμία να είναι οι καλύτεροι στον τομέα εξειδίκευσής τους: ερευνητές στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς, επαγγελματίες του χώρου (ιατροί, νοσηλευτές κ.α.) σε θέσεις- κλειδιά κλινικών και νοσοκομειακών μονάδων του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, άτομα σε θέσεις χάραξης πολιτικής και οικονομικού προγραμματισμού, ιδρυτές επιχειρήσεων και ΜΚΟ ή/και εκπαιδευτές.

Το εύρος και βάθος του πεδίου, καθώς και οι συνεχώς μεταβαλλόμενες ανάγκες του, συνεπάγονται την ανάγκη για ένα συνεχώς εξελισσόμενο πρόγραμμα, στο οποίο διδάσκουν καθηγητές με εμπειρία σε ορισμένα από τα μεγαλύτερα πανεπιστήμια διεθνώς. Το πρόγραμμα προσφέρει τόσο γενικές γνώσεις, οι οποίες αφορούν ολόκληρο το εύρος του κλάδου της υγείας, όσο και πιο εξειδικευμένες γνώσεις, μέσω των οποίων οι φοιτητές μπορούν να προετοιμαστούν κατάλληλα για τον τομέα της επιλογής τους

Συνεπώς, οι φοιτητές του ΠΜΣ Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας προέρχονται από περισσότερα από 20 διαφορετικά ιδρύματα και 30 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, μοιρασμένα εξ ημισείας μεταξύ αποφοίτων επιστημών υγείας και αποφοίτων από οικονομικές, διοικητικές, νομικές κ.α. επιστήμες. Ορισμένοι εξ αυτών είναι επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, ενώ άλλοι είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας και ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν μέσα από το πρόγραμμα πρακτική άσκηση σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους φορείς της αγοράς. Αυτό επιτρέπει στους φοιτητές να μη μαθαίνουν μόνο μέσω των μαθημάτων αλλά και μέσα από την επαφή με τους συμφοιτητές τους, νέους και έμπειρους, και με την αγορά εργασίας.

Η επαφή των φοιτητών με τις επιχειρήσεις του κλάδου δεν περιορίζεται μόνο στην πρακτική άσκηση. Διοργανώνονται ομιλίες με ηγετικά στελέχη της αγοράς, σεμινάρια με τις τελευταίες εξελίξεις στον κλάδο, καθώς και επισκέψεις σε μονάδες και οργανισμούς αιχμής.

Τέλος, οι φοιτητές εμβαθύνουν τις γνώσεις τους μέσα από το Εργαστήριο Οικονομικών και Διοίκησης της Υγείας, το οποίο σε συνεργασία με επιχειρήσεις του χώρου προσφέρει επαφή με πραγματικά δεδομένα του κλάδου, καθώς και ευκαιρίες διεξαγωγής πρωτότυπων μελετών.

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να υποβάλουν την αίτηση υποψηφιότητας έως 31/07/2024.

Δείτε την Προκήρυξη εισαγωγής νέων φοιτητών 2024

Πληροφορίες

Για περαιτέρω πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκέπτονται την ιστοσελίδα www.msc-hem.gr ή να απευθύνονται στη Γραμματεία του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης (Tηλ.: 210 414-2080, 210 414-2077, email: oik-secr@unipi.gr) ή στο Γραφείο Συντονισμού του Προγράμματος (Tηλ.: 698 4275284, email: hem@unipi.gr).

Παρακάτω μπορείτε να δείτε μερικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος "Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας" 

1. Ομιλία του Δρ. Κοσμίδη Πάρη, Διευθυντή της Β' Παθολογικής – Ογκολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου Υγεία

2. Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις του Ομίλου ΙΑΣΩ

 

3. Ημερίδα που διοργανώθηκε με τον ΣΦΕΕ (Σύλλογο Φαρμακευτικών Εταιρειών Ελλάδος) στις εγκαταστάσεις της εταιρείας Janssen Cilag

 

4. Εκπαιδευτική επίσκεψη στις Εγκαταστάσεις της φαρμακευτικής εταιρείας Novartis στη Βασιλεία, Ελβετία

 

5. Ορκωμοσία 2016

 

6. Ομιλία του Προέδρου του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δρ. Αυγερινού Αντώνη

7. Εκπαιδευτική επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της General Electric – Healthcare στο Παρίσι, Γαλλία

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο