Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών: Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (μερικής φοίτησης)

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών είναι από τα πρώτα στην Ελλάδα που οργάνωσαν υψηλής στάθμης προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών. Στο Τμήμα Πληροφορικής λειτουργεί το πρώτο εξειδικευμένο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Πληροφοριακά Συστήματα από το ακαδημαϊκό έτος 1993-94, με συνεχώς αυξανόμενη επιτυχία. Από το ακαδημαϊκό έτος 2009-10, τα πρόγραμμα αυτό προσφέρεται και σε φοιτητές μερικής φοίτησης (2 τρίωρες εσπερινές διαλέξεις την εβδομάδα), αποσκοπώντας στην κάλυψη των αναγκών επιστημόνων με αυξημένες επαγγελματικές ή/και οικογενειακές υποχρεώσεις.


Το πρόγραμμα σπουδών είναι δυναμικό και σύγχρονο. Χαρακτηρίζεται από την ολοκληρωμένη προσέγγιση του αντικειμένου των Πληροφοριακών Συστημάτων με ιδιαίτερη έμφαση στο στέρεο τεχνολογικό υπόβαθρο. Στηρίζεται στις διεθνείς επιστημονικές τάσεις και έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις της ελληνικής, αλλά και της διεθνούς αγοράς εργασίας. 

Ανάλογα με τα μαθήματα επιλογής που θα παρακολουθήσει κάθε φοιτητής, αποκτά εξειδίκευση σε μια από τις ακόλουθες γνωστικές περιοχές,

  1. Ασφάλεια πληροφοριών και συστημάτων
  2. Δικτυοκεντρικά και διάχυτα Πληροφοριακά συστήματα
  3. Επιχειρησιακά πληροφοριακά συστήματα
  4. Πληροφοριακά συστήματα μεγάλης κλίμακας
  5. Συστήματα διαχείρισης γνώσης
  6. Τεχνολογία λογισμικού και ανάπτυξη πληροφοριακών συστημάτων

Στο πρόγραμμα διδάσκουν Έλληνες και ξένοι καθηγητές με μεγάλη διδακτική και ερευνητική εμπειρία, τόσο στον Ελληνικό όσο και στο διεθνή χώρο. Οι υλικοτεχνικές υποδομές (βιβλιοθήκη, εργαστήρια, πρόσβαση στο Διαδίκτυο) είναι υψηλών προδιαγραφών.


Το Πρόγραμμα οδηγεί στην απόκτηση Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) στα Πληροφοριακά Συστήματα.

Δείτε την αναλυτική προκήρυξη:  

http://mscis.cs.aueb.gr/AnnouncementsFiles/Prokiriksi_PliroforiakaSistimata_MerikisFoitisis.pdf

Ιστοσελίδα: http://mscis.cs.aueb.gr/about_PartTime.asp

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο