Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Msc in Logistics & Supply Chain Management –Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης δέχεται αιτήσεις έως και τις 20 Ιουνίου 2022 για το Π.Μ.Σ. «Logistics & Διοίκηση Αλυσίδας Εφοδιασμού (Logistics & Supply Chain Management)» για το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023.

Η σημασία των Logistics και της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ο κλάδος των Logistics και της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας έχει στρατηγική σημασία για κάθε σύγχρονη επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει αλλά και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Ενοποιεί την πρόβλεψη της ζήτησης, τις προμήθειες, τον έλεγχο των αποθεμάτων, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των προϊόντων τόσο στο εσωτερικό της επιχείρησης όσο και μεταξύ αυτών. Συνεπώς, αποτελεί ένα διεπιστημονικό πεδίο που προωθεί το συντονισμό όλων των επιχειρηματικών λειτουργιών, από το σχεδιασμό του προϊόντος, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις μέχρι τη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, τα οικονομικά και την τεχνολογία πληροφορικής.

Στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας καθώς παράγει το 10,8% του ελληνικού ΑΕΠ με συνολική αξία που προσεγγίζει τα 20 δισ. Ευρώ, ενώ παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας αλλά και των νέων εξελίξεων στον τομέα των υποδομών.

Προφίλ & Στόχοι του Προγράμματος

Το Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας” παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους απόφοιτους και τα στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, απαραίτητες σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο σύνθετο περιβάλλον των παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων και συστημάτων εφοδιασμού, αλλά και αυτούς που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν σε σχετικούς τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος δημιουργούν ένα προφίλ με ισχυρά αναλυτικά-ποσοτικά χαρακτηριστικά και αποκτούν ευρείες γνώσεις και ικανότητες στη στρατηγική διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην διαχείριση πελατών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι σε θέση να εφαρμόζουν τα εργαλεία και τις τεχνικές για να σχεδιάζουν, να διοικούν και να ελέγχουν αποτελεσματικά όλες τις διαδικασίες Logistics καθώς και τα πληροφοριακά συστήματα και τεχνολογικές εφαρμογές της αλυσίδας εφοδιασμού.

Επαγγελματική Αποκατάσταση

Με δεδομένη την εξειδίκευση που αποκτούν  κατά τις σπουδές τους, οι απόφοιτοι του προγράμματος απασχολούνται:

  • σε εταιρείες μεταφορών & logistics
  • σε τμήματα Μάρκετινγκ και Ανθρώπινων Πόρων
  • στον τομέα των χρηματοοικονομικών
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες
  • στο λιανικό εμπόριο

ενώ αρκετοί έχουν συνεχίσει τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο. Διαβάστε εδώ τις εμπειρίες αποφοίτων του προγράμματος.

Αιτήσεις – Πληροφορίες

Οι αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν από 3/5/2022 έως 20/6/2022.

Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος: 

Εκπαιδευτική εκδρομή στο Αμβούργο

 

Επίσκεψη στην εταιρεία Μπάρμπα Στάθης

 

Επίσκεψη στην εταιρεία MAKIOS LOGISTICS

 

Επίσκεψη στο κέντρο αποθήκευσης της εταιρείας Μασούτης

 

Τελετή ορκωμοσίας των αποφοίτων 2017-2018

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο
}