International Hellenic University

Msc in Logistics & Supply Chain Management –Τμήμα Οικονομικών Επιστημών ΑΠΘ Άρθρα

Το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης ανακοινώνει τη λειτουργία του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών «Logistics & Διοίκηση Αλυσίδας Εφοδιασμού (Logistics & Supply Chain Management)» για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018, το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ). Το πρόγραμμα προσφέρεται από το Τμήμα για περισσότερα από οκτώ έτη καλύπτοντας την ανάγκη που υπάρχει στην αγορά για εξειδικευμένα στελέχη στον τομέα αυτό.

 

Η σημασία των Logistics και της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας

Ο κλάδος των Logistics και της Διοίκησης Εφοδιαστικής Αλυσίδας έχει στρατηγική σημασία για κάθε σύγχρονη επιχείρηση που θέλει να επιβιώσει αλλά και να αποκτήσει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στο παγκοσμιοποιημένο οικονομικό περιβάλλον. Ενοποιεί την πρόβλεψη της ζήτησης, τις προμήθειες, τον έλεγχο των αποθεμάτων, την αποθήκευση, τη μεταφορά και τη διανομή των προϊόντων τόσο στο εσωτερικό της επιχείρησης όσο και μεταξύ αυτών. Συνεπώς, αποτελεί ένα διεπιστημονικό πεδίο που προωθεί το συντονισμό όλων των επιχειρηματικών λειτουργιών, από το σχεδιασμό του προϊόντος, το μάρκετινγκ και τις πωλήσεις μέχρι τη διοίκηση ανθρώπινων πόρων, τα οικονομικά και την τεχνολογία πληροφορικής.

Στην Ελλάδα αποτελεί έναν από τους δυναμικότερους κλάδους της οικονομίας καθώς παράγει το 10,8% του ελληνικού ΑΕΠ με συνολική αξία που προσεγγίζει τα 20 δισ. Ευρώ, ενώ παρουσιάζει μεγάλες δυνατότητες ανάπτυξης λόγω της γεωστρατηγικής θέσης της χώρας αλλά και των νέων εξελίξεων στον τομέα των υποδομών.

 

Προφίλ & Στόχοι του Προγράμματος

Το Αγγλόφωνο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας” παρέχει ένα ολοκληρωμένο σύνολο μαθημάτων, τα οποία βοηθούν τους απόφοιτους και τα στελέχη επιχειρήσεων να αποκτήσουν θεωρητικές γνώσεις και να αναπτύξουν πρακτικές δεξιότητες, απαραίτητες σε όσους επιθυμούν να σταδιοδρομήσουν στο σύνθετο περιβάλλον των παγκοσμιοποιημένων επιχειρήσεων και συστημάτων εφοδιασμού, αλλά και αυτούς που ενδιαφέρονται να εξειδικευτούν σε σχετικούς τομείς της ακαδημαϊκής έρευνας.

Οι απόφοιτοι του προγράμματος δημιουργούν ένα προφίλ με ισχυρά αναλυτικά-ποσοτικά χαρακτηριστικά και αποκτούν ευρείες γνώσεις και ικανότητες στη στρατηγική διοίκηση της εφοδιαστικής αλυσίδας, στο σχεδιασμό προϊόντων και υπηρεσιών καθώς και στην διαχείριση πελατών. Με την ολοκλήρωση του προγράμματος, είναι σε θέση να εφαρμόζουν τα εργαλεία και τις τεχνικές για να σχεδιάζουν, να διοικούν και να ελέγχουν αποτελεσματικά όλες τις διαδικασίες Logistics καθώς και τα πληροφοριακά συστήματα και τεχνολογικές εφαρμογές της αλυσίδας εφοδιασμού.

Όλα αυτά επιτυγχάνονται μέσα από ένα συνδυασμό διαλέξεων, μελετών περιπτώσεων, εργασιών, εταιρικών επισκέψεων, πρακτικών εφαρμογών και χρήσεων εμπορικού και εξειδικευμένου λογισμικού ώστε να διευκολύνεται η σύνδεση θεωρίας και πράξης.

To πρόγραμμα διακρίνεται για το διεθνώς αναγνωρισμένο ακαδημαϊκό προφίλ των διδασκόντων, την εμπειρία που προκύπτει από την επιτυχημένη οκταετή λειτουργία του αλλά και για το κύρος του μεγαλύτερου πανεπιστημίου των Βαλκανίων.

 

Επαγγελματική αποκατάσταση

Με δεδομένη την εξειδίκευση που αποκτούν  κατά τις σπουδές τους, οι απόφοιτοι του προγράμματος απασχολούνται:

  • σε εταιρείες μεταφορών & logistics
  • σε Τμήματα Μάρκετινγκ και Ανθρώπινων Πόρων
  • στον τομέα των χρηματοοικονομικών
  • ως ελεύθεροι επαγγελματίες
  • στο λιανικό εμπόριο

ενώ αρκετοί έχουν συνεχίσει τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο

 

Απόψεις- Testimonials αποφοίτων του Προγράμματος

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού “Logistics και Διοίκηση Εφοδιαστικής Αλυσίδας”  έχουν αξιολογήσει πολύ θετικά το πρόγραμμα για την οργάνωσή του, την ποιότητα της διδασκαλίας και τις εφαρμόσιμες γνώσεις και δεξιότητες που απέκτησαν.

Διαβάστε εδώ  testimonials- εμπειρίες αποφοίτων του προγράμματος

 

Αιτήσεις –Πληροφορίες

Αιτήσεις για το πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι τις 27 Μαΐου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες, δείτε την αναλυτική προκήρυξη και επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος

Προκήρυξη 2017-2018

Αίτηση εγγραφής για 2017-2018

Διαβάστε τη συνέντευξη της Διευθύντριας του “Msc in Logistics and Supply Chain Management” του ΑΠΘ, κας Χριστίνας Μπουτσούκη στο eduguide

Ιστοσελίδα προγράμματος: http://logistics.econ.auth.gr

Δείτε παρακάτω μερικά στιγμιότυπα από τις δραστηριότητες του μεταπτυχιακού προγράμματος

 

 
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα
}