Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» από το ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας

Το Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών Τ.Ε. του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας, διοργανώνει στην Χαλκίδα, Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) με αντικείμενο «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων». Το πρόγραμμα είναι εγκεκριμένο από το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, και οδηγεί στην λήψη Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης (Μ.Δ.Ε.) – Master of Science (MSc) in Intelligent Management of Renewable Energy Systems.

 

Smart Grids- Το μέλλον των ενεργειακών συστημάτων

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα «Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων» βρίσκεται στην αιχμή της τεχνολογίας καθώς τα ευφυή δίκτυα- smart grids είναι η νέα γενιά δικτύων ηλεκτρικής ενέργειας.

Οι καινοτόμες τεχνολογίες και υπηρεσίες στους τομείς της πληροφορικής, της επικοινωνίας δεδομένων, των ενεργειακών αυτοματισμών και της ηλεκτροδότησης έχουν ανοίξει το δρόμο για τη δημιουργία αποδοτικών ενεργειακών δικτύων και έξυπνων συστημάτων διανομής ενέργειας στην κατεύθυνση της υλοποίησης του οράματος για έξυπνα κτήρια και έξυπνες πόλεις.  Τα έξυπνα ή ευφυή δίκτυα (smart grids) βρίσκονται στο επίκεντρο της στρατηγικής και του επιχειρηματικού ενδιαφέροντος όλων των μεγάλων εταιρειών παραγωγής και διαχείρισης ενέργειας παγκοσμίως. Τα δίκτυα θα αποτελέσουν την καρδιά των πόλεων και της οικονομίας και τα βασικότερα στοιχεία υποδομής για την προστασία του περιβάλλοντος, τη μείωση των ρύπων, την εξοικονόμηση ενέργειας και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής μας. Ο ρόλος της Ελλάδας μαζί με άλλες μεσογειακές χώρες ενισχύεται συνεχώς στον τομέα των δικτύων ενέργειας.

 

Ευέλικτο πρόγραμμα σπουδών- Εξ αποστάσεως παρακολούθηση

Το μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών «Ευφυής Διαχείριση ανανεώσιμων ενεργειακών συστημάτων» προσφέρει ευελιξία στους φοιτητές του. Συγκεκριμένα, η εκπαιδευτική διαδικασία κάθε μαθήματος περιλαμβάνει:

  • έναν πενθήμερο κύκλο εντατικών διαλέξεων που πραγματοποιούνται στην έδρα του Τμήματος στην αρχή κάθε ακαδημαϊκού εξαμήνου (Φεβρουάριος, Οκτώβριος),
  • ηλεκτρονικές διαδικασίες σύγχρονης εκπαίδευσης από απόσταση, με αξιοποίηση σχετικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας,
  • ατομικές και ομαδικές εργασίες που εκπονούνται υπό τις οδηγίες και την επίβλεψη καθηγητή.

Επίσης, παρέχεται η δυνατότητα μερικής φοίτησης, η οποία απευθύνεται κυρίως σε εργαζόμενους.

Παράλληλα, το υψηλό επίπεδο σπουδών είναι εξασφαλισμένο καθώς σύμφωνα με την έκθεση Εξωτερικής Αξιολόγησης του Τμήματος,  η ποιότητα της διδασκαλίας είναι υψηλή με πολλές καλές πρακτικές να υλοποιούνται ήδη, οι ερευνητικές δραστηριότητες είναι αξιέπαινες (με τους καθηγητές/διδάσκοντες του μεταπτυχιακού να έχουν αξιόλογο δημοσιευμένο έργο), οι εργαστηριακές υποδομές είναι λειτουργικές και άρτιες, ενώ το τμήμα διαθέτει σημαντικές διεθνείς συνεργασίες.

 

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε αποφοίτους Τμημάτων Ηλεκτρολόγων Μηχανικών, Μηχανικών Η/Υ, Μηχανικών Τηλεπικοινωνιών, Μηχανικών Αυτοματισμού, Μηχανικών Παραγωγής, και άλλων συναφών ειδικοτήτων, τόσο νέους όσο και στελέχη παραγωγής και αποσκοπεί να τους εφοδιάσει με γνώσεις που αφορούν στις σύγχρονες τεχνολογίες και προσεγγίσεις για την αυτοματοποίηση και την προώθηση της καινοτομίας σε παραγωγικές και άλλες διαδικασίες, σχετικές με επιστημονικές περιοχές των ενεργειακών συστημάτων, υλικό και λογισμικό, που καλύπτουν όλο το φάσμα των σύγχρονων εφαρμογών, αξιοποιώντας σύγχρονα εργαλεία σχεδίασης.

 

Επαγγελματικές προοπτικές

Οι απόφοιτοι του μεταπτυχιακού προγράμματος, με την ολοκλήρωση του προγράμματος, αναμένεται να:

  • γνωρίζουν και να κατανοούν τις τεχνολογίες και να επιλύουν προβλήματα ευφυών δικτύων & μικροδικτύων ΑΠΕ, κατανεμημένης παραγωγής, διαχείρισης ζήτησης, μοντελοποίησης και βελτιστοποίησης τέτοιων συστημάτων.
  • κοινοποιούν με σαφήνεια και καθαρότητα τα συμπεράσματά τους και τις γνώσεις τους σε εξειδικευμένο ή μη κοινό,
  • προάγουν την τεχνολογική έρευνα στην Ελλάδα και διεθνώς, συνεχίζοντας τις σπουδές τους σε ανώτερο επίπεδο (π.χ. διδακτορικό δίπλωμα).

Θα διαθέτουν λοιπόν  όλα τα απαραίτητα προσόντα για να διεκδικήσουν με αξιώσεις υπεύθυνες θέσεις ηλεκτρολόγου μηχανικού σε φορείς είτε του δημοσίου είτε του ιδιωτικού τομέα που ασχολούνται με σχεδίαση και ανάπτυξη συστημάτων παραγωγής και διανομής ενέργειας αλλά και συστημάτων διαχείρισης ενέργειας μέσα σε κτήρια. Επιπλέον, οι απόφοιτοι των ΠΜΣ μπορούν να συνεχίσουν τις σπουδές τους για απόκτηση διδακτορικού διπλώματος. 

 

Αιτήσεις-Πληροφορίες

Η Υποβολή Αιτήσεων για το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 συνεχίζεται μέχρι τις 15/9/2017.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών και αίτηση υποψηφιότητας μπορείτε να βρείτε στην παρακάτω ιστοσελίδα http://desmes-ee.teiste.gr/

Δείτε, επίσης, το YouTube trailer του Τμήματος https://www.youtube.com/channel/UCVfTSdrgeeDlD3BXUH9WIDQ 

Μπορείτε, επίσης, να απευθύνεστε στα ακόλουθα τηλέφωνα:

Τηλ. +30 22280 99-634, -652, -603, 550

Email: desmes@teiste.gr

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο