Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Ελληνικές Σπουδές" εξ αποστάσεως από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου

Όταν ανακοινώθηκε πριν δύο χρόνια, αποτέλεσε σημαντική είδηση, καθώς είναι μια καινοτόμα εκπαιδευτική πρωτοβουλία και μάλιστα, το πρώτο online πρόγραμμα στον τομέα του, με όραμα να προσφέρει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον ελληνικό πολιτισμό σε κάθε απόφοιτο αναγνωρισμένου πανεπιστημίου.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στις Ελληνικές Σπουδές, έχει πραγματικά ενθουσιάσει όσους το παρακολουθούν από το φθινόπωρο του 2018, επειδή  βοηθά να αποκτήσει κανείς συγκροτημένη γνώση του Ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι το παρόν, προσφέροντας τη δυνατότητα συστηματικής μελέτης των επιστημονικών πεδίων - κατευθύνσεων του Προγράμματος: της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας/ Τέχνης και της Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Μέσω των τριών αυτών κατευθύνσεων, το πρόγραμμα επιχειρεί να συνδυάσει με πρωτοποριακό τρόπο το γενικό με το ειδικό, εισάγοντας για πρώτη φορά στον ελληνικό χώρο το πρότυπο των θεματικών πολιτισμικών σπουδών του εξωτερικού, π.χ. των Αμερικανικών, Μεσανατολικών ή Αφρικανικών Σπουδών.

Το καινοτόμο μοντέλο διδασκαλίας
Τα μαθήματα δεν έχουν την παραδοσιακή μορφή εισαγωγής σε ένα ιστορικό, αρχαιολογικό ή άλλο θέμα και δεν αποσκοπούν στη στείρα παράδοση ύλης. Είναι σεμιναριακού χαρακτήρα και η εκπαιδευτική διαδικασία στοχεύει μεν στην παροχή συγκεκριμένων γνώσεων, αλλά εστιάζει στη διερεύνηση και εξοικείωση με τις ερευνητικές μεθόδους μελέτης και κατανόησης των γνωστικών αντικειμένων των τριών κατευθύνσεων.

Μια ακόμη πρωτοτυπία του προγράμματος, αποτελεί ο εμπλουτισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ένα μηναίο διαθεματικό μεταπτυχιακό σεμινάριο, ενώ, παρότι κάποιος μπορεί να φοιτήσει εξ ολοκλήρου με ψηφιακό τρόπο, θα υπάρχουν και πολλές δια ζώσης προαιρετικές εκδηλώσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους (η συμμετοχή στις δια ζώσης εκδηλώσεις και ξεναγήσεις ειναι προαιρετική. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν εφόσον το επιτρέπει η παρούσα κατάσταση της πανδημίας).

Σε ποιους απευθύνεται
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δίνει έμφαση στη σύνδεση της θεωρητικής κατάρτισης με τις αναγκαίες σήμερα πρακτικές δεξιότητες και την ανάπτυξή τους, με στόχο οι απόφοιτοί του να μπορούν άμεσα και αποτελεσματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις του σήμερα, επαγγελματικά, ερευνητικά ή συμβουλευτικά.

Κυρίως, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ανθρώπους της τέχνης, εργαζόμενους σε πολιτισμικούς φορείς, ιδρύματα συλλογικής μνήμης (μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχεία, δημόσιους οργανισμούς σχετικών με τον πολιτισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο, τοπικές και διεθνείς πολιτιστικές οργανώσεις), ξεναγούς, εργοδοτούμενους στην τουριστική βιομηχανία, καθώς και σε πλήθος Ελλήνων της Ελλάδας, της Κύπρου, της ελληνικής ομογένειας και αλλοδαπών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το ελληνικό παρελθόν.

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Στο πτυχίο του Προγράμματος, θα αναγράφεται η κατεύθυνση η οποία επιλέχθηκε. Για παράδειγμα:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ελληνικές Σπουδές με κατεύθυνση
Ιστορία ή
Αρχαιολογία/Τέχνη ή
 Πολιτιστική Διαχείριση

  • Το Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές έχει ελάχιστη διάρκεια 18 μήνες φοίτησης, όμως δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών στις ανάγκες τους.

Εάν σας ενδιαφέρει να πραγματοποιήσετε τις μεταπτυχιακές σας σπουδές στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός εκπρόσωπος του Πανεπιστημίου θα έρθει σύντομα σε επικοινωνία μαζί σας για να σας ενημερώσει αναλυτικά για το πρόγραμμα που σας ενδιαφέρει, τα δίδακτρα και τη διαδικασία εγγραφής.

Οι αιτήσεις είναι ανοιχτές για έναρξη σπουδών το χειμερινό εξάμηνο 2024-2025.

*Προσοχή! Aν δεν σας έχει έρθει email στο Inbox δείτε και στο φάκελο των ανεπιθύμητων (spam folder).

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο