Μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Ελληνικές Σπουδές" εξ αποστάσεως από το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου Άρθρα

Όταν ανακοινώθηκε πριν ένα χρόνο, αποτέλεσε σημαντική είδηση, καθώς είναι μια καινοτόμα εκπαιδευτική πρωτοβουλία και μάλιστα, το πρώτο και μοναδικό online πρόγραμμα στον τομέα του, με όραμα να προσφέρει μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στον ελληνικό πολιτισμό σε κάθε απόφοιτο αναγνωρισμένου πανεπιστημίου.

Το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα στις Ελληνικές Σπουδές, έχει πραγματικά ενθουσιάσει όσους το παρακολουθούν από το φθινόπωρο του 2018, επειδή  βοηθά να αποκτήσει κανείς συγκροτημένη γνώση του Ελληνικού πολιτισμού από την αρχαιότητα μέχρι το παρόν, προσφέροντας τη δυνατότητα συστηματικής μελέτης των επιστημονικών πεδίων - κατευθύνσεων του Προγράμματος: της Ιστορίας, της Αρχαιολογίας/ Τέχνης και Εκπαίδευσης και Πολιτιστικής Διαχείρισης.

Μέσω των τριών αυτών κατευθύνσεων, το πρόγραμμα επιχειρεί να συνδυάσει με πρωτοποριακό τρόπο το γενικό με το ειδικό, εισάγοντας για πρώτη φορά στον ελληνικό χώρο το πρότυπο των θεματικών πολιτισμικών σπουδών του εξωτερικού, π.χ. των Αμερικανικών, Μεσανατολικών ή Αφρικανικών Σπουδών.

Το καινοτόμο μοντέλο διδασκαλίας
Τα μαθήματα δεν έχουν την παραδοσιακή μορφή εισαγωγής σε ένα ιστορικό, αρχαιολογικό ή άλλο θέμα και δεν αποσκοπούν στη στείρα παράδοση ύλης. Είναι σεμιναριακού χαρακτήρα και η εκπαιδευτική διαδικασία στοχεύει μεν στην παροχή συγκεκριμένων γνώσεων, αλλά εστιάζει στη διερεύνηση και εξοικείωση με τις ερευνητικές μεθόδους μελέτης και κατανόησης των γνωστικών αντικειμένων των τριών κατευθύνσεων.

Μια ακόμη πρωτοτυπία του προγράμματος, αποτελεί ο εμπλουτισμός της εκπαιδευτικής διαδικασίας με ένα μηναίο διαθεματικό μεταπτυχιακό σεμινάριο, ενώ, παρότι κάποιος μπορεί να φοιτήσει εξ ολοκλήρου με ψηφιακό τρόπο, θα υπάρχουν και πολλές δια ζώσης προαιρετικές εκδηλώσεις, εκδρομές και ξεναγήσεις σε αρχαιολογικούς χώρους!

Σε ποιους απευθύνεται
Το Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, δίνει έμφαση στη σύνδεση της θεωρητικής κατάρτισης με τις αναγκαίες σήμερα πρακτικές δεξιότητες και την ανάπτυξή τους, με στόχο οι απόφοιτοί του να μπορούν άμεσα και αποτελεσματικά να ανταποκριθούν στις αυξημένες και ιδιαίτερες απαιτήσεις του σήμερα. επαγγελματικά, ερευνητικά ή συμβουλευτικά.

Κυρίως, απευθύνεται σε εκπαιδευτικούς της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ιστορικούς, αρχαιολόγους, ανθρώπους της τέχνης, εργαζόμενους σε πολιτισμικούς φορείς, ιδρύματα συλλογικής μνήμης (μουσεία, βιβλιοθήκες, αρχεία, δημόσιους οργανισμούς σχετικών με τον πολιτισμό τόσο στην Ελλάδα όσο και την Κύπρο, τοπικές και διεθνείς πολιτιστικές οργανώσεις), ξεναγούς, εργοδοτούμενους στην τουριστική βιομηχανία, καθώς και σε πλήθος Ελλήνων της Ελλάδας, της Κύπρου, της ελληνικής ομογένειας και αλλοδαπών που ενδιαφέρονται να ασχοληθούν με το ελληνικό παρελθόν.

 

Χρήσιμες πληροφορίες

  • Στο πτυχίο του Προγράμματος, θα αναγράφεται η κατεύθυνση η οποία επιλέχθηκε. Για παράδειγμα:

Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ελληνικές Σπουδές με κατεύθυνση
Ιστορία ή
Αρχαιολογία/Τέχνη ή
Εκπαίδευση και Πολιτιστική Διαχείριση

  • Το Πρόγραμμα  Ελληνικές Σπουδές έχει ελάχιστη διάρκεια 18 μήνες φοίτησης στο ελάχιστο, όμως δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να προσαρμόσουν το πρόγραμμα σπουδών στις ανάγκες τους.

 

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα σπουδών, τη διαδικασία εγγραφής, τον τρόπο online διδασκαλίας και εξετάσεων αλλά και για να κατοχυρώσετε τη θέση σας με ειδική έκπτωση, μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω αίτηση (δεν είναι δεσμευτική). Αμέσως μετά, ένας σύμβουλος του Πανεπιστημίου θα σας ενημερώσει για ότι επιθυμείτε να μάθετε γύρω από τις σπουδές σας.

 

Σπουδάστε εξ αποστάσεως στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου!
Εάν ενδιαφέρεστε να παρακολουθήσετε ο εξ αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Ελληνικές Σπουδές του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου, τότε μπορείτε να συμπληρώσετε την παρακάτω φόρμα και ένας ακαδημαϊκός σύμβουλος του Πανεπιστημίου, θα επικοινωνήσει άμεσα μαζί σας για να λάβετε όλη την απαραίτητη πληροφόρηση. Η φόρμα δεν είναι δεσμευτική.

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

eduguide App
Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα