Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Στατιστικής του Oικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Σύγχρονες σπουδές ποιότητας με μεγάλο κύρος σε Ελλάδα & εξωτερικό

Tα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Στατιστικής ξεκίνησαν το 1996  και συνεχίζουν μέχρι σήμερα την πετυχημένη τους πορεία και την αναγνώριση τους από την αγορά εργασίας. Ο σκοπός τους είναι η παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας  και μεταπτυχιακών σπουδών στη Στατιστική. Για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα προσφερθούν τα εξής προγράμματα:

 

Το Τμήμα προσφέρει τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα: 

  • Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Στατιστική

Το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στα γνωστικά πεδία:  Θεωρία Πιθανοτήτων, Θεωρία Στατιστικής Συμπερασματολογίας, Εφαρμοσμένη Στατιστική, Υπολογιστική Στατιστική και Μεγάλα Δεδομένα, Θεωρία και Εφαρμογές των Στοχαστικών Διαδικασιών.

  • Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Εφαρμοσμένη Στατιστική

Το αντικείμενο του Π.Μ.Σ. είναι η εκπαίδευση των μεταπτυχιακών φοιτητών στα γνωστικά πεδία: Ανάλυση Δεδομένων, Βιοστατιστική, Υπολογιστική Στατιστική Μεγάλων Δεδομένων, Εφαρμοσμένες πιθανότητες.

  • Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Ποσοτική Διαχείριση Αναλογιστικού και Χρηματοοικονομικού Κινδύνου (Διατμηματικό Πρόγραμμα με το Τμήμα Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής του ΟΠΑ)

 

Αν σας ενδιαφέρουν οι μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα σύγχρονο, μοντέρνο και ολοένα αυξανόμενο σε ζήτηση αντικείμενο όπως η Στατιστική, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Στατιστικής είναι κατάλληλα γιατί:

  • Το τμήμα απολαμβάνει διεθνούς φήμης για την ανάπτυξη στατιστικής μεθοδολογίας, η οποία προέρχεται από μια μακρά ιστορία ενεργού συμβολής στην έρευνα και τη διδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.
  • Η αγορά εργασίας έχει αναγνωρίσει τα προγράμματα του ΟΠΑ. Απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορες εταιρίες όπως εταιρίες έρευνας αγοράς, συμβουλευτικές, τράπεζες, φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, ενώ πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν για διδακτορικές σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Απόφοιτοί των προγραμμάτων έχουν ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα 
  • Τα προγράμματα σπουδών έχουν ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης της στατιστικής και είναι εφάμιλλα των καλύτερων μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
  • Στα προγράμματα  διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Στατιστικής αλλά και άλλων τμημάτων του ΟΠΑ καθώς και από την αγορά εργασίας. 
  • Το Τμήμα έχει καθιερώσει το πρόγραμμα του διακεκριμένου ομιλητή όπου παγκοσμίου φήμης καθηγητές δίνουν ένα μάθημα βραχείας διάρκειας (συνήθως μιας εβδομάδας) σε ένα σύγχρονο αντικείμενο.

Το τμήμα επίσης προσφέρει πλήρες πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών που οδηγεί σε διδακτορικό δίπλωμα. Γίνονται δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικού φοιτητές με εξαιρετικές μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφές αντικείμενο και ενδιαφέρον σε πολλούς τομείς της στατιστικής, όπως Bayesian statistics, στοχαστική μοντελοποίηση, οικονομικά μαθηματικά, αναλογιστική στατιστική, πολυμεταβλητή στατιστική, υπολογιστική στατιστική, χρηματοοικονομικά και άλλα.

 

Οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζονται έως τις 10 Ιουνίου 2020.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ 

 

​Προκηρύξεις Μεταπτυχιακών Προγραμμάτων

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-17:00, τηλ.: 210-8203681, 210-8203692.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο