Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία
ΕΚΠΑ: Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων
ΠΜΣ Ψηφιακός Μετασχηματισμός και Εκπαιδευτική Πράξη
Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη

Μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Στατιστικής του Oικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών Άρθρα

Σύγχρονες σπουδές ποιότητας με μεγάλο κύρος σε Ελλάδα & εξωτερικό

Tα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Στατιστικής ξεκίνησαν το 1996  και συνεχίζουν μέχρι σήμερα την πετυχημένη τους πορεία και την αναγνώριση τους από την αγορά εργασίας. Ο σκοπός τους είναι η παροχή καινοτόμων και υψηλής ποιότητας  και μεταπτυχιακών σπουδών στη Στατιστική. Για την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά θα προσφερθούν τα εξής προγράμματα:

  • MSc in Statistics πλήρους φοίτησης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 2 εξάμηνα μαθημάτων και στη συνέχεια διατριβή. Το πρόγραμμα περιέχει μαθήματα τόσο με έμφαση τις εφαρμογές της στατιστικής ενώ παράλληλα αναπτύσσει τη μεθοδολογία και προσφέρει στους φοιτητές ό,τι χρειάζονται για να εμβαθύνουν στις μεθόδους αυτές.

  • MSc in Statistics μερικής φοίτησης

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει 4 εξάμηνα μαθημάτων και στη συνέχεια διατριβή. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει διάφορες κατευθύνσεις οι οποίες βέβαια ενεργοποιούνται με βάση τον αριθμό των φοιτητών που τις επιλέγουν. Το πρόγραμμα δίνει έμφαση στις εφαρμογές της στατιστικής σε διάφορα αντικείμενα όπως την ιατρική και τις σχετικές επιστήμες, την εκπαίδευση, τα ασφαλιστικά, τα επιχειρησιακά προβλήματα μεταξύ άλλων.

 

Κάθε ακαδημαϊκό έτος γίνονται δεκτοί περίπου 50 μεταπτυχιακοί φοιτητές και στα δύο προγράμματα.

 

Αν σας ενδιαφέρουν οι μεταπτυχιακές σπουδές σε ένα σύγχρονο, μοντέρνο και ολοένα αυξανόμενο σε ζήτηση αντικείμενο όπως η Στατιστική, τα μεταπτυχιακά προγράμματα του τμήματος Στατιστικής είναι κατάλληλα γιατί:

  • Το τμήμα απολαμβάνει διεθνούς φήμης για την ανάπτυξη στατιστικής μεθοδολογίας, η οποία προέρχεται από μια μακρά ιστορία ενεργού συμβολής στην έρευνα και τη διδασκαλία της στατιστικής επιστήμης.
  • Η αγορά εργασίας έχει αναγνωρίσει τα προγράμματα μας. Απόφοιτοι των μεταπτυχιακών μας προγραμμάτων εργάζονται στην Ελλάδα και στο εξωτερικό σε διάφορες εταιρίες όπως εταιρίες έρευνας αγοράς, συμβουλευτικές, τράπεζες, φαρμακευτικές, ασφαλιστικές, ενώ πολλοί απόφοιτοι συνεχίζουν για διδακτορικές σπουδές τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.
  • Απόφοιτοί μας έχουν ακολουθήσει ακαδημαϊκή καριέρα με τη βοήθεια του υπόβαθρου που το μεταπτυχιακό μας πρόγραμμα του έδωσε. 
  • Το πρόγραμμα σπουδών έχει ενσωματώσει όλες τις σύγχρονες τάσεις της επιστήμης της στατιστικής και είναι εφάμιλλο των καλύτερων μεταπτυχιακών προγραμμάτων.
  • Στα προγράμματα  διδάσκουν μέλη ΔΕΠ του τμήματος Στατιστικής αλλά και άλλων τμημάτων του ΟΠΑ καθώς και από την αγορά εργασίας. 
  • Έχουμε καθιερώσει το πρόγραμμα του διακεκριμένου ομιλητή όπου παγκοσμίου φήμης καθηγητές δίνουν ένα μάθημα βραχείας διάρκειας (συνήθως μιας εβδομάδας) σε ένα σύγχρονο αντικείμενο.

Το τμήμα επίσης προσφέρει πλήρες πρόγραμμα διδακτορικών σπουδών που οδηγεί σε διδακτορικό δίπλωμα. Γίνονται δεκτοί για εκπόνηση διδακτορικού φοιτητές με εξαιρετικές μεταπτυχιακές σπουδές σε συναφές αντικείμενο και ενδιαφέρον σε πολλούς τομείς της στατιστικής, όπως Bayesian statistics, στοχαστική μοντελοποίηση, οικονομικά μαθηματικά, αναλογιστική στατιστική, πολυμεταβλητή στατιστική, υπολογιστική στατιστική, χρηματοοικονομικά και άλλα.

 

κ. Δημήτρης Καρλής,

Καθηγητής του Τμήματος Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών,

Επιστημονικός Υπεύθυνος του Μεταπτυχιακού Προγράμματος Στατιστικής Πλήρους Φοίτησης

 

Οι αιτήσεις για τα μεταπτυχιακά προγράμματα Στατιστικής του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών συνεχίζονται.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος Στατιστικής του ΟΠΑ 

Oι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται και στη Γραμματεία Μεταπτυχιακών Σπουδών του Τμήματος Στατιστικής: Δευτέρα έως Παρασκευή 10:00-17:00, τηλ.: 210-8203681, 210-8203692.

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα