Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Καταξιωμένα Μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών από το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης & Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου

Το Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, με έδρα την Κόρινθο, παρουσιάζει τα καταξιωμένα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών του και επαναπροκηρύσσει περιορισμένο αριθμό θέσεων μεταπτυχιακών φοιτητών για το ακαδημαϊκό έτος 2016-2017.

Όσοι ενδιαφέρονται να ενισχύσουν τις επαγγελματικές προοπτικές τους με ισχυρά πλεονεκτήματα γνώσης σε μία υψηλών προδιαγραφών ακαδημαϊκή κοινότητα μπορούν να βρουν αναλυτικές πληροφορίες για τα ακόλουθα τέσσερα (4) μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών:

1. «Διακυβέρνηση και Δημόσιες Πολιτικές»   (Σε συνεργασία με το Rutgers University in Newark, USA – School of Public Affairs and Administration)

Κατευθύνσεις: 1. Διακυβέρνηση, 2. Δημόσιες Πολιτικές

 

2. «Παγκόσμια Πολιτική Οικονομία» (Κοινό ΠΜΣ με το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου Κύπρου) (Σε συνεργασία με το American University in the Emirates (AUE) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ))

Κατευθύνσεις: 1. Διεθνής Επιχειρηματικότητα, 2. Διεθνής Ασφάλεια, 3. Διεθνής Ανάπτυξη

 

3. «Παγκόσμιες Προκλήσεις και Συστήματα Αναλύσεων»  [Global Risks (Uncertainties), Politics and Analytics]

 

4. «Μεσογειακές Σπουδές» (Σε συνεργασία με τα Πανεπιστήμια της Μπολόνια (Ιταλία), Inalco (Γαλλία), Yaşar (Τουρκία), Νεάπολις Πάφου (Κύπρος), και το Olympia Summer Academy (Ελλάδα).)

Γλώσσα: Αγγλική

 

Σημαντικά χαρακτηριστικά των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του τμήματος ΠΕΔΙΣ

  • καθηγητές με αναγνωρισμένο διεθνές προφίλ και δυναμική δραστηριότητα (σπουδές, έρευνα, διδασκαλία),
  • πρόγραμμα σπουδών στηριγμένο σε διεθνή ακαδημαϊκά πρότυπα, διεπιστημονικότητα και ζητήματα αιχμής,
  • δυνατότητα 12μηνης ολοκλήρωσης των σπουδών με ωράριο που εξυπηρετεί εργαζόμενους, ενισχύοντας τις επαγγελματικές και μισθολογικές προοπτικές τους,
  • ανταγωνιστικά δίδακτρα με έκπτωση για ομάδες υποψηφίων προερχόμενων από τον ίδιο φορέα,
  • αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνίας που διευκολύνουν την πρόσβαση σε ακαδημαϊκούς και διοικητικούς πόρους και επιτρέπουν την εξ αποστάσεως ολοκλήρωση τμήματος των ακαδημαϊκών υποχρεώσεων,
  • με εύκολη πρόσβαση σε 50΄από την Αθήνα (με χρήση προαστιακού ή οδικώς),  
  • οι απόφοιτοι κατά πλειοψηφία είναι εργαζόμενοι, προερχόμενοι από το δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, αλλά και νέοι απόφοιτοι.
  • εξωστρέφεια και διεθνής χαρακτήρας μέσα από πρωτοποριακές συνεργασίες με καταξιωμένα πανεπιστήμια του εξωτερικού

 

Ακαδημαϊκό προσωπικό

Οι καθηγητές του Τμήματος έχουν πραγματοποιήσει τις σπουδές τους σε πολύ γνωστά πανεπιστήμια του εξωτερικού (Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ) και έχουν πλούσιο δημοσιευμένο έργο σε διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

Παράλληλα, παρέχουν συμβουλευτικές υπηρεσίες σε δημόσιους φορείς και δίνουν διαλέξεις σε πανεπιστήμια της Ελλάδας και του εξωτερικού καθώς και σε εθνικές επαγγελματικές σχολές (π.χ. Διπλωματική Ακαδημία, Σχολή Εθνικής Άμυνας, Σχολή Εθνικής Ασφάλειας κλπ).

Στο Τμήμα λειτουργούν επίσης ερευνητικές ομάδες σημαντικής πρωτοτυπίας, στις οποίες συμμετέχουν εκτός από μέλη ΔΕΠ, υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί και προπτυχιακοί φοιτητές

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ,το ακαδημαϊκό προσωπικό του Τμήματος συμμετέχει σε διεθνή ερευνητικά προγράμματα, τα οποία έχουν προσελκύσει σημαντικούς πόρους και έχουν δημιουργήσει δεκάδες θέσεις εργασίας, προωθώντας την ακαδημαϊκή έρευνα και αριστεία

 

Μαθησιακό περιβάλλον –Υποδομές

Η υποδομή του Τμήματος προσφέρει στους φοιτητές ένα ιδανικό περιβάλλον μάθησης και προαγωγής της έρευνας μέσω της αξιοποίησης  των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών που εκτείνεται σε όλο το φάσμα της ακαδημαϊκής ζωής από τις εγγραφές φοιτητών μέχρι τη διδασκαλία και την έρευνα. Οι φοιτητές έχουν απρόσκοπτη  πρόσβαση, τόσο μέσω της οργανωμένης  βιβλιοθήκης όσο και online, σε διεθνή επιστημονικά και επαγγελματικά περιοδικά και βάσεις δεδομένων. Παράλληλα, η λειτουργία όλων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του Τμήματος υποστηρίζεται από άριστα οργανωμένη Γραμματεία με άρτια εκπαιδευμένο προσωπικό. Τέλος, πέρα από τη συμμετοχή τους στις ερευνητικές ομάδες του τμήματος, οι φοιτητές διευρύνουν τους ορίζοντες τους συμμετέχοντας σε επιστημονικές εκδηλώσεις που διοργανώνει το τμήμα και παρακολουθώντας ομιλίες από διακεκριμένους επιστήμονες του εξωτερικού.

 

Δυνατότητα συνέχισης σπουδών σε διδακτορικό επίπεδο

Οι απόφοιτοι των μεταπτυχιακών προγραμμάτων έχουν τη δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε ερευνητικό επίπεδο για απόκτηση διδακτορικού τίτλου. Οι διδάκτορες του τμήματος στελεχώνουν το ερευνητικό, επιχειρηματικό και ακαδημαϊκό δυναμικό της Ελλάδας και του εξωτερικού. Σήμερα, στο πλαίσιο των ερευνητικών ομάδων και δραστηριοτήτων του Τμήματος, εκπονούνται δεκάδες διδακτορικές διατριβές και παράγεται πλούσιο, ποιοτικό και ποσοτικό, ερευνητικό έργο. 

 

Πληροφορίες-Αιτήσεις

Αιτήσεις για το πρόγραμμα γίνονται δεκτές μέχρι και τις 26 Σεπτεμβρίου 2016. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών και τη διαδικασία αιτήσεων επισκεφθείτε την ιστοσελίδα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων του ΠΕΔΙΣ: http://pedis.uop.gr/?p=5523

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο