Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Μάθετε για τα 116 μεταπτυχιακά και τα 29 διδακτορικά Erasmus Mundus Προγράμματα που προσφέρουν υποτροφίες

Γνωρίζετε ότι υπάρχουν 116 Erasmus Mundus προγράμματα μεταπτυχιακών σπουδών και 29 Erasmus Mundus προγράμματα διδακτορικών σπουδών, στα οποία μπορούν να συμμετέχουν Έλληνες και επιπλέον να διεκδικήσουν υποτροφία για τη συμμετοχή τους σε αυτά;

Μέχρι το 2013, 136 Έλληνες  είχαν εξασφαλίσει υποτροφία σε κάποια από τα κοινά ευρωπαϊκά προγράμματα. Επίσης 9 άτομα από την Ελλάδα έχουν γίνει δεκτοί με υποτροφία σε διδακτορικά προγράμματα από το 2010-2013. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 2013 είχαν υποβάλει αίτηση για υποτροφία 197 Έλληνες και τελικά 29 από αυτούς (11 άνδρες και 18 γυναίκες) ήταν επιτυχόντες .

Το Erasmus Mundus είναι ένα ευρωπαϊκό πρόγραμμα συνεργασίας και κινητικότητας που στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας της Ευρωπαϊκής Ανώτατης Εκπαίδευσης και την προώθηση του διαλόγου και της κατανόησης μεταξύ λαών και πολιτισμών, μέσω της συνεργασίας με τρίτες χώρες. Παρέχει υποστήριξη σε Ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης που επιθυμούν να υλοποιήσουν κοινά  προγράμματα σπουδών σε συνεργασία με αντίστοιχα ιδρύματα της Ευρώπης και τρίτων χωρών καθώς και υποτροφίες σε φοιτητές, ερευνητές και ακαδημαϊκό προσωπικό που θέλουν να διανύσουν περίοδο σπουδών/έρευνα/διδασκαλία στα συνεργαζόμενα ιδρύματα.

Τα Erasmus Mundus μεταπτυχιακά προγράμματα

  • έχουν διάρκεια 1-2 έτη (60-120 ECTS)
  • διοργανώνονται με τη συνεργασία 3 τουλάχιστον Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων και σε αρκετές περιπτώσεις και Πανεπιστημίων Τρίτων Χωρών,
  • Περιλαμβάνουν υποχρεωτική περίοδο σπουδών σε 2 τουλάχιστον από τα Πανεπιστήμια που συμμετέχουν στο πρόγραμμα,
  • Οδηγούν στην απονομή διπλού ή και πολλαπλού τίτλου σπουδών από τα συνεργαζόμενα πανεπιστήμια,

Σε 2 από τα 116 Erasmus Mundus προγράμματα σπουδών που θα λειτουργήσουν το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016 συμμετέχουν και Ελληνικά Πανεπιστήμια.

1. Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης: Erasmus Mundus Master in Archaeological Materials Science−ARCHMAT Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στην Επιστήμη Υλικών Αρχαιολογικού Ενδιαφέροντος

Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια:

Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο-Τμήμα Χημείας, Πανεπιστημιο Έβορα, Πορτογαλία, Πανεπιστήμιο La Sapienza Roma-Ιταλία.

Αιτήσεις έως 31/01/2015 – Περισσότερες πληροφορίες εδώ

2. Πανεπιστήμιο Πατρών: Erasmus Mundus Master of Science in Earthquake Engineering and Engineering Seismology-MEES (Αντισεισμική Μηχανική και Τεχνική Σεισμολογία)

Συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια:

Πανεπιστήμιο Πατρών-Τμήμα Πολιτικών Μηχανικών, the ROSE School of the Institute for Advanced Study Pavia (Italy), the University Joseph Fourier-Grenoble 1, Middle East Technical University (Turkey)

Η προκήρυξη του προγράμματος δεν έχει ανακοινωθεί ακόμη. Οι υποψήφιοι φοιτητές θα μπορούν να διεκδικήσουν υποτροφίες για φοίτηση το ακαδημαϊκό έτος 2015-2016. Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Κάθε υποψήφιος μπορεί να υποβάλει αίτηση το πολύ σε 3 μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την πλειοψηφία των προγραμμάτων είναι μέχρι τον Ιανουάριο του 2015.  Τα αποτελέσματα επιλογής ανακοινώνονται στο διάστημα Μαρτίου- Ιουνίου και τα προγράμματα ξεκινούν από το Σεπτέμβριο-Νοέμβριο του 2015.

Για να δείτε τα 116 μεταπτυχιακά προγράμματα που προσφέρουν υποτροφίες πατήστε εδώ

Για να δείτε τα 29 διδακτορικά προγράμματα που προσφέρουν υποτροφίες πατήστε εδώ

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο