Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Πρωτοποριακά μεταπτυχιακά του Πανεπιστήμιου Πειραιώς στην έκθεση μεταπτυχιακών σπουδών του eduguide

Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε ότι στην έκθεση μεταπτυχιακών σπουδών του eduguide συμμετέχουν πρωτοποριακά μεταπτυχιακά προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς! Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, θεωρείται ένα από τα καλύτερα Πανεπιστήμια της χώρας, με έντονη παρουσία και κύρος στο διεθνή επιστημονικό και ευρύτερο ακαδημαϊκό χώρο. Παρουσιάζει στη διάρκεια της μακράς διαδρομής του σημαντικό έργο με αξιόλογα αποτελέσματα στον τομέα της διδασκαλίας, της έρευνας και των διεθνών σχέσεων και συνεργασιών του με ακαδημαϊκά ιδρύματα του εξωτερικού. Το Πανεπιστήμιο Πειραιώς προσφέρει πρωτοποριακά μεταπτυχιακά προγράμματα με κύρος και άμεση σύνδεση με την αγορά εργασίας.

Ελάτε στην έκθεση μεταπτυχιακών σπουδών του eduguide, στις 13 Απριλίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, για να ενημερωθείτε και να γνωρίσετε από κοντά τα παρακάτω μεταπτυχιακά προγράμματα, τα οποία εφοδιάζουν τους φοιτητές με γνώσεις και δυνατότητες για μια επιτυχημένη καριέρα. Στην έκθεση θα μπορέσετε να μιλήσετε απευθείας με τους εκπροσώπους των μεταπτυχιακών και να παρακολουθήσετε σύντομες ομιλίες από τους Διευθυντές των προγραμμάτων. Θα έχετε επίσης την ευκαιρία να διεκδικήσετε μια υποτροφία αξίας 1.000 ευρώ για όποιο από τα συμμετέχοντα μεταπτυχιακά προγράμματα σας ενδιαφέρει!

Η συμμετοχή στην έκθεση είναι δωρεάν κατόπιν ηλεκτρονικής εγγραφής.

Δείτε περισσότερα για τα συμμετέχοντα προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς και μάθετε πώς θα διεκδικήσετε την υποτροφία στη σελίδα της έκθεσης: www.eduguide.gr/infoday

 

Τα προγράμματα του Πανεπιστημίου Πειραιώς που συμμετέχουν στην έκθεση είναι: 

ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων - Ολική Ποιότητα με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA TQM International).

Τo Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα στη Διοίκηση Επιχειρήσεων – Ολική Ποιότητα με Διεθνή Προσανατολισμό (MBA TQM International) είναι ένα από τα δύο πρώτα ιδρυθέντα Μεταπτυχιακά Προγράμματα στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς. Η μοναδική σύνθεση της ύλης του Προγράμματος MBA TQM βασίζεται σε προσεκτική μελέτη τόσο των καλύτερων ανά τον κόσμο Προγραμμάτων ΜΒΑ, όσο και της μοναδικής εμπειρίας  του προγράμματος στη Διοίκηση Ολικής Ποιότητας (ΔΟΠ). Στα πλαίσια του ΜΒΑ ενσωματώνεται η εμπλουτισμένη κάλυψη μίας σειράς σύγχρονων θεμάτων, όπως η Εταιρική Διακυβέρνηση, Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, Μοντέλα Επιχειρηματικής Αριστείας και Total Perfect Manufacturing, τα πλέον γνωστά Πρότυπα Συστήματα Διαχείρισης, Υγιεινής και Ασφάλειας, Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού κτλ.

 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών «Βιο-Οικονομία» (MSc. in Bioeconomics, σε συνεργασία με το Τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Το ΠΜΣ στη Βιοοικονομία είναι ένα διατομεακό και διεπιστημονικό πρόγραμμα σπουδών του Τμήματος Οικονομικής Επιστήμης της Σχολής Οικονομικών, Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς και του Τμήματος Βιολογίας του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών. Σκοπός του ΠΜΣ είναι η κατάρτιση στελεχών υψηλού επιπέδου και η παροχή εξειδικευμένης γνώσης στους τομείς της βιοοικονομίας ως κύριο στοιχείο μιας έξυπνης, οικολογικής και επομένως βιώσιμης ανάπτυξης στην Ελλάδα, την Ευρώπη αλλά και παγκοσμίως. Μέσα από το πρόγραμμα σπουδών, επιχειρείται η παροχή θεωρητικής και εφαρμοσμένης οικονομικής ανάλυσης ως εργαλεία στα επιτεύγματα της έρευνας στη βιοοικονομία και την καινοτομία

 

Διατμηματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα σπουδών "Δίκαιο και Οικονομία". 

Τα Τμήματα Οικονομικής Επιστήμης, Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων, και Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών Επιχειρηματικών και Διεθνών Σπουδών του Πανεπιστημίου Πειραιώς οργανώνουν και λειτουργούν το διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο «Δίκαιο και Οικονομία – Master in Law and Economics». Το νέο και μοναδικό στην Ελλάδα, Διεπιστημονικό Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών,«ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ – MASTER IN LAW AND ΕCONOMICS», ανταποκρίνεται στις ανάγκες της σύγχρονης κοινωνικοοικονομικής πραγματικότητας, όπου το Δίκαιο και η Οικονομία συμπορεύονται και αλληλοσυμπληρώνονται. Στόχος του προγράμματος  είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς διακεκριμένων επιστημόνων, τόσο στον χώρο της Νομικής και Οικονομικής Επιστήμης, όσο και στο χώρο των σύγχρονων επιχειρήσεων και οργανισμών. Η συνέργεια των συνδυαστικών γνώσεων και της κριτικής ικανότητας πάνω σε κρίσιμα διεπιστημονικά θέματα δημιουργούν προστιθέμενη αξία, επαυξάνοντας το γνωσιακό κεφάλαιο σε κοινωνικό και επαγγελματικό επίπεδο.

 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία.

Το  ΠΜΣ στη Βιομηχανική Διοίκηση και Τεχνολογία καλλιεργεί τη γνώση και ανάπτυσει την έρευνα σε πεδία που σχετίζονται με τη Διοίκηση Logistics, τη Διοίκηση Έργων και Ανάπτυξη Προϊόντων (Project Management) και τη Διαχείριση Ενέργειας και Περιβάλλοντος (Energy and Environmental Management). Απόφοιτοι του προγράμματος στελέχώνουν βιομηχανίες και επιχειρήσεις του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα για την εκπόνηση μελετών και την παροχή τεχνογνωσίας και εξειδικευμένων συμβουλευτικών υπηρεσιών. 

 

Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στα Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας. 

Το ΠΜΣ Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας του Πανεπιστημίου Πειραιώς βρίσκεται εδώ και πάνω από μια δεκαετία στο επίκεντρο των εξελίξεων στο χώρο της υγείας. Διάρκειας τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων, προσφέρει στους φοιτητές του σταθερά θεμέλια γνώσεων στη διαχείριση πόρων στο Χώρο της Υγείας, καθώς και μεθόδους αξιολόγησης απαραίτητες για την προώθηση της αποτελεσματικής και δίκαιης κατανομής πόρων και για τον προσδιορισμό των βέλτιστων ρυθμιστικών στρατηγικών και παρεμβάσεων. Οι φοιτητές του προγράμματος προέρχονται από περισσότερα από 20 διαφορετικά ιδρύματα και 30 διαφορετικά γνωστικά αντικείμενα, μοιρασμένα εξ ημισείας μεταξύ αποφοίτων επιστημών υγείας και αποφοίτων από οικονομικές, διοικητικές, νομικές κ.α. επιστήμες. Ορισμένοι εξ αυτών είναι επαγγελματίες με χρόνια εμπειρίας στον κλάδο, ενώ άλλοι είναι νεοεισερχόμενοι στην αγορά εργασίας και ενθαρρύνονται να πραγματοποιήσουν μέσα από το πρόγραμμα πρακτική άσκηση σε ορισμένους από τους μεγαλύτερους φορείς της αγοράς. 

 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική.

Το ΠΜΣ Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική δημιουργήθηκε για να εφοδιάσει τους αποφοίτους με κατάλληλες εξειδικευμένες γνώσεις και επαρκή εργαλεία, ώστε να αποκτήσουν συγκριτικό πλεονέκτημα στην αγορά εργασίας. Η οικονομική και επιχειρησιακή στρατηγική είναι θεμελιώδους σημασίας για τη δομή, οργάνωση και λειτουργία των επιχειρήσεων σε ένα ανταγωνιστικό και συνεχώς μεταβαλλόμενο παγκοσμιοποιημένο περιβάλλον. Οι επιχειρήσεις οφείλουν να χαράξουν με στρατηγική τους στόχους τους, καθώς και τα μέσα που θα χρησιμοποιήσουν για την επίτευξή τους. Τόσο η μοναδικότητα του προγράμματος στον Ελληνικό χώρο όσο και η πετυχημένη πορεία των αποφοίτων του από το 2006, το καθιστούν ως μια από τις καλύτερες επιλογές για όσους διαθέτουν ανήσυχο και δημιουργικό πνεύμα. Το πρόγραμμα συνδυάζει την ανάλυση που προσφέρει η οικονομική θεωρία με την πρακτική εφαρμογή, η οποία εμπλουτίζεται και τεκμηριώνεται μέσα από μελέτες περιπτώσεων και πραγματικά περιστατικά που παρουσιάζουν στελέχη της αγοράς. Ειδικότερα, το πρόγραμμα, έχοντας ως κεντρική κατεύθυνση την Οικονομική και Επιχειρησιακή Στρατηγική, πλαισιώνεται από τη Χρηματοοικονομική Ανάλυση και Διαχείριση Χρηματοοικονομικών Πόρων, την Οικονομική Ανάλυση του Παγκόσμιου Περιβάλλοντος και τη Στρατηγική των Επενδύσεων, τη Διαχείριση Κινδύνου, Επιχειρηματικών Καινοτομιών, Αποθεμάτων και την Οικονομοτεχνική Ανάλυση.

 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών Οικονομικά της Εκπαίδευσης. 

Το ΠΜΣ Οικονομικά της Εκπαίδευσης έχει ως στόχο να προσφέρει στους απόφοιτούς του τις απαραίτητες δεξιότητες έτσι ώστε να είναι σε θέση να ασκήσουν αποτελεσματικά τη Διοίκηση Εκπαιδευτικών Μονάδων και Οργανισμών, να είναι ικανοί να αναπτυχθούν σε θέσεις στελεχών διοίκησης σε τομείς εκπαίδευσης τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα στην Ελλάδα και στην Ευρώπη και τέλος να μπορούν να στελεχώσουν θέσεις σε Εκπαιδευτικές Μονάδες και Οργανισμούς με αντικείμενο την αξιολόγηση των σχεδιαζόμενων εκπαιδευτικών πολιτικών. Βασικό αντικείμενο του προγράμματος είναι η μελέτη και η έρευνα των οικονομικών πτυχών της εκπαιδευτικής διαδικασίας με έμφαση στον ρόλο του ανθρώπινου κεφαλαίου στο σύγχρονο περιβάλλον, την έννοια της ηγεσίας σε εκπαιδευτικό πλαίσιο, την χρηματοοικονομική αξιολόγηση των πόρων για την εκπαίδευση, την οικονομική διαχείριση εκπαιδευτικών μονάδων και τη μελέτη και τον σχεδιασμό αποτελεσματικών εκπαιδευτικών πολιτικών και προγραμμάτων σε εθνικό και ευρωπαϊκό πλαίσιο.

 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Εφαρμοσμένη Στατιστική" (Applied Statistics).

 To ΠΜΣ Εφαρμοσμένη Στατιστική, ξεκίνησε το 2001 με στόχο να καλύψει μια κλασική επιστημονική περιοχή, όπως η Στατιστική, προσφέροντας στους φοιτητές του ένα ευρύ φάσμα γνώσεων, αλλά και συνδυάζοντας παράλληλα τη θεωρία (στην οποία πολλοί απόφοιτοι προπτυχιακών τμημάτων έχουν υπερεκτεθεί) με την πράξη, το εργαστήριο, τα στατιστικά πακέτα, το υπολογιστικό κομμάτι της Στατιστικής που είναι εξίσου ισχυρό, ενδιαφέρον και χρήσιμο. Η βασική επιδίωξη του προγράμματος είναι να εξασφαλίσει στους φοιτητές του σταθερά θεμέλια γνώσεων και μεθόδων επιστημονικής έρευνας, που θα τους καταστήσουν ικανούς για συνεχή βελτίωση και ανέλιξη είτε μετά το πέρας των σπουδών τους επιλέξουν να ριχτούν στον στίβο της εργασίας είτε αποφασίσουν να συνεχίσουν για σπουδές διδακτορικού επιπέδου.

 

Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών "Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου" (Actuarial Science and Risk Management). 

To ΠΜΣ Αναλογιστική Επιστήμη και Διοικητική Κινδύνου έχει ως στόχο να καταρτίσει στελέχη τα οποία θα έχουν τη δυνατότητα να εντοπίζουν, αναλύουν, μετρούν και διαχειρίζονται τους κινδύνους που απειλούν τις επιχειρήσεις. Με δεδομένο ότι οι ασφαλιστικές και τραπεζικές επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν τους περισσότερους και πιο σύνθετους κινδύνους, η έμφαση δίνεται στον Αναλογισμό και στους χρηματοοικονομικούς κινδύνους. Ένας ακόμη λόγος που συνηγορεί σε αυτή την επιλογή είναι το γεγονός ότι οι πιο πάνω επιχειρήσεις διαθέτουν ήδη μονάδες διαχείρισης κινδύνων στο οργανόγραμμα τους και επομένως σας προσφέρουν ευκαιρίες απασχόλησης. Σιγά-σιγά, όμως, αντιλαμβάνονται και οι επιχειρήσεις άλλων κλάδων τη σπουδαιότητα της αντιμετώπισης των πολυπληθών κινδύνων που απειλούν όχι μόνο την ανάπτυξη αλλά και την ίδια τη βιωσιμότητα τους.

 

Το Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου (Master in Banking and Finance Law)

Το ΠΜΣ Χρηματοοικονομικό και Θεσμικό Πλαίσιο των Αγορών Χρήματος και Κεφαλαίου (Master in Banking and Finance Law) έχει διεπιστημονικό χαρακτήρα, υπό την έννοια ότι παρέχει στους φοιτητές εξειδικευμένες γνώσεις τόσο χρηματοοικονομικής όσο και νομικής κατεύθυνσης αναφορικά με την λειτουργία των χρηματαγορών και κεφαλαιαγορών, θεραπεύοντας κατ’ αυτό τον τρόπο τις αυξημένες επαγγελματικές ανάγκες των νομικών του οικείου χώρου σε όλα τα επίπεδα. Στο πλαίσιο αυτό, το ΠΜΣ εξοικειώνει τους φοιτητές με την χρηματοοικονομική λογική και θεωρία των αγορών χρήματος και κεφαλαίου, τις θεσμικές πτυχές λειτουργίας των χρηματοοικονομικών αγορών, καθώς και τις παραδοσιακές αλλά και σύγχρονες χρηματοοικονομικές συναλλαγές και δραστηριότητες.

 

Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (Master of Science (M.Sc.) in Banking and Finance)

To ΠΜΣ Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (Master of Science (M.Sc.) in Banking and Finance) είναι πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών του Τμήματος Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής Διοικητικής και προετοιμάζει νέους αποφοίτους, αλλά και εργαζόμενους, για σταδιοδρομία ως εξειδικευμένα υψηλόβαθμα στελέχη του χρηματοοικονομικού τομέα, ελεγκτικών/λογιστικών επιχειρήσεων, εταιρειών παροχής συμβουλευτικών και νομικών υπηρεσιών, υπουργείων, εποπτικών αρχών και άλλων οργανισμών του δημόσιου τομέα, καθώς και παραγωγικών επιχειρήσεων. Η δομή του προγράμματος και το περιεχόμενο των μαθημάτων είναι σύμφωνα με τα καλύτερα διεθνή πρότυπα. Δίνουν μεγάλη έμφαση στη λογική θεμελίωση των εργαλείων και εννοιών της χρηματοοικονομικής, στην καλλιέργεια κριτικής σκέψης, στον συνδυασμό θεωρίας και πράξης. Το ΠΜΣ προσφέρει 2 ειδικεύσεις α. Χρηματοοικονομική και Τραπεζική Διοικητική και β. Χρηματοδοτήσεις και Επενδύσεις.

«Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες

Το ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» («Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies») έχει ως αντικείμενο την συντονισμένη ανάπτυξη και οργάνωση των ερευνητικών κατευθύνσεων της επιστήμης των νέων Τεχνολογιών και ειδικότερα αυτών που αφορούν σε τομείς υψηλής προτεραιότητας για τη χώρα μας, όπως είναι ο Ψηφιακός Πολιτισμός, οι Έξυπνες Πόλεις, το Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT), καθώς και οι Σύγχρονες Επικοινωνίες και Ψηφιακές Τεχνολογίες.Το ΠΜΣ περιλαμβάνει τρεις (3) κατευθύνσεις: 1. «Ψηφιακός Πολιτισμός» / «Digital Culture» 2.«Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» / «Smart Cities and Advanced Digital Technologies» και 3. «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» / «Internet of Things (IoT) and Advanced Digital Technologies». Το ΠΜΣ απευθύνεται σε αποφοίτους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία!

Κάντε join στη σελίδα του event στο facebook για να λαμβάνετε ενημερώσεις για την εκδήλωση (νέες συμμετοχές, υποτροφίες κτλ)!

Έκθεση Μεταπτυχιακών Σπουδών eduguide

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο