Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Το κλειδί για επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία εν μέσω κρίσης: Μεταπτυχιακές Σπουδές σε Λογιστική και Χρηματοοικονομική

Λαμβάνοντας υπόψη την εξαιρετικά ασταθή και δύσκολη εθνική και διεθνή οικονομική συγκυρία, όπως επίσης και την εντεινόμενη πολυπλοκότητα των χρηματοπιστωτικών αγορών, αλλά και το βαθμό στον οποίο αυτές καθορίζουν την παγκόσμια οικονομία και κατ’ επέκταση τη ζωή μας, η εξειδικευμένη και up –to – date γνώση στους τομείς της λογιστικής και χρηματοοικονομικής είναι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, απαραίτητο εφόδιο για την ανέλιξη στη «σκάλα» της διοικητικής ιεραρχίας των επιχειρήσεων.

Εν μέσω κρίσης λοιπόν, σε καιρούς που τα ποσοστά ανεργίας των νέων επιστημόνων φτάνουν σε δυσθεώρητα και πρωτοφανή μεγέθη, η κατοχή ενός μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών στα ανωτέρω γνωστικά αντικείμενα,  μπορεί να είναι το κλειδί για μια επιτυχημένη επαγγελματική σταδιοδρομία. Πόσο μάλλον όταν το μεταπτυχιακό αυτό πρόγραμμα φέρει την υπογραφή και τη σφραγίδα του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του αρχαιότερου ελληνικού πανεπιστημίου στους τομείς της Οικονομίας και Διοίκησης, που με τη διαχρονική προσπάθεια των χιλιάδων μελών της κοινότητάς του έχει κατορθώσει να αναγνωρίζεται ως κέντρο επιστημονικής αριστείας και πηγή πνευματικού πλούτου για τη χώρα μας.

Το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών προσφέρει από το 2004 το πλέον ενημερωμένο και σύγχρονο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική, με 12 χρόνια και πλέον επιτυχημένης πορείας στον τομέα του. Το πρόγραμμα προσφέρει σήμερα οκτώ εξειδικευμένες κατευθύνσεις σπουδών προκειμένου να καλύψει σε βάθος νευραλγικούς τομείς της λογιστικής και χρηματοοικονομικής. Επιδιώκοντας την αριστεία στην έρευνα και τη διδασκαλία και τη συνεχή εξέλιξη, και ακολουθώντας διεθνή πρότυπα, το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική έχει ως αποστολή την ποιότητα και πρωτοπορία, καθώς επίσης και τη διάχυση της γνώσης με παγκόσμιο αντίκτυπο. Πρόκειται για ένα εντατικό πρόγραμμα, το οποίο προσελκύει ευφυείς υψηλού επιπέδου φοιτητές, με ταλέντο, προοπτικές, έτοιμους να εργαστούν σκληρά και με τη φιλοδοξία να εξελιχθούν σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων.

 

Ταχεία επαγγελματική αποκατάσταση

Οι απόφοιτοι του Προγράμματος, οι οποίοι αποτελούν τους καλύτερους πρέσβεις του, είναι περιζήτητοι στην αγορά εργασίας και ακολουθούν διακεκριμένη σταδιοδρομία στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, εντός και εκτός της Ελλάδας. Μεγάλο δε ποσοστό των φοιτητών του τμήματος πλήρους φοίτησης απορροφάται από την αγορά εργασίας πριν ακόμα από την ολοκλήρωση των σπουδών του στο πρόγραμμα! Οι απόφοιτοι στελεχώνουν μεταξύ άλλων οικονομικές διευθύνσεις δημοσιών και ιδιωτικών επιχειρήσεων, εμπορικές και επενδυτικές τράπεζες, χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, χρηματιστηριακές εταιρείες, εταιρείες παροχής συμβουλευτικών υπηρεσιών, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες διαχείρισης ακίνητης περιουσίας, ναυτιλιακές επιχειρήσεις και ελεγκτικές εταιρείες.

  

Διεθνείς Πιστοποιήσεις του προγράμματος σπουδών

Το ΠΜΣ στη Λογιστική και Χρηματοοικονομική έχει επιτύχει σειρά αναγνωρίσεων και πιστοποιήσεων της ποιότητας των σπουδών που προσφέρει από κορυφαίους επαγγελματικούς φορείς όπως το  Association of Chartered Certified Accountants (ACCA), το CFA (Chartered Financial Analysts), το Institute of Internal Αuditors (The IIA) , το Institute of Chartered Accountants in England and Wales (ICAEW) και το Association of Certified Fraud Examiners (ACFE).

 

Πληροφορίες και υποβολή αιτήσεων στην ιστοσελίδα http://www.postgraduate_accfin.aueb.gr/

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο