Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

IELTS vs TOEFL: Ποιο να διαλέξω;

Όσον αφορά την επάρκεια αγγλικών για ακαδημαϊκούς ή επαγγελματικούς σκοπούς, ξεχωρίζουν δύο εξετάσεις: το International English Language Testing System (IELTS) και το Test of English as a Foreign Language (TOEFL). Ας δούμε τις βασικές διαφορές των δυο τεστ και πώς θα επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς.

Δομή

Και τα δύο τεστ έχουν τέσσερις ενότητες -Listening, Reading, Writing, and Speaking- κάθε μία με άλλη μορφή. Ωστόσο, το IELTS είναι γραπτό ή σε υπολογιστή και διαρκεί περίπου 3 ώρες, ενώ το TOEFL είναι μόνο σε υπολογιστή και διαρκεί περίπου 2 ώρες.

Περιεχόμενο & Βαθμολόγηση

Το IELTS δίνει έμφαση στα Βρετανικά Αγγλικά και αξιολογεί τη γενική ικανότητα στη γλώσσα. Επιπλέον, τα σκορ του είναι από 0 έως 9, με ξεχωριστούς βαθμούς για κάθε ενότητα. Από την άλλη πλευρά, το TOEFL δίνει έμφαση στα Αμερικανικά Αγγλικά και αξιολογεί την ακαδημαϊκή ικανότητα στα αγγλικά. Τα σκορ του είναι από 0 έως 120, με συνολικό βαθμό και ξεχωριστούς βαθμούς για κάθε ενότητα.

Φυσικά, πολλά πανεπιστήμια παγκοσμίως δέχονται και τα δύο τεστ, αλλά μερικά μπορεί να προτιμούν ένα από τα δύο.

Πώς να επιλέξετε

Η επιλογή μεταξύ IELTS ή TOEFL προκύπτει από τις ατομικές σας ανάγκες και προτιμήσεις. Και τα δύο τεστ αξιολογούν τη γλωσσική σας ικανότητα στα αγγλικά, αλλά έχουν διαφορετική μορφή και περιεχόμενο. Είναι καλό να ερευνήσετε τις απαιτήσεις των πανεπιστημίων ή οργανισμών που επιθυμείτε και να ελέγξετε ποιο τεστ είναι κατάλληλο για εσάς. Επίσης, μπορείτε να κάνετε ένα δοκιμαστικό τεστ ή να αναζητήσετε τη συμβουλή των ειδικών.

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης εξειδικεύεται στην προετοιμασία για τα τεστ IELTSTOEFLGMATGRE από το 1981. Βοηθάει τους μαθητές να πετύχουν τους στόχους τους και να σπουδάσουν σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Επιπλέον, η εξειδικευμένη Admissions Consultant τούς καθοδηγεί αποτελεσματικά στη διαδικασία αιτήσεων.

Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε μήνα! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα Νέα τμήματα εδώ και για την Προετοιμασία Αιτήσεων εδώ.

Επικοινωνήστε με το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης!

Μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε τηλεφωνικά στο 2106996015 είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο