Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

GRE σκορ: Οδηγός επιτυχίας!

Το GRE (Graduate Record Examination) είναι ένα τυποποιημένο τεστ ικανοτήτων που αξιολογεί την ετοιμότητα των υποψηφίων για Μεταπτυχιακές ή Διδακτορικές σπουδές. Χρησιμεύει ως κοινό σημείο αναφοράς μεταξύ των υποψηφίων, καθώς δείχνει βασικές δεξιότητες στο Analytical Writing, Verbal Reasoning και Quantitative Reasoning. Ας δούμε πώς το GRE σκορ σας βοηθά να επιτύχετε τους ακαδημαϊκούς σας στόχους και πώς να προετοιμαστείτε αποτελεσματικά!

Πρόσβαση σε Μεταπτυχιακά

Το GRE τεστ αποτελεί κριτήριο εισαγωγής σε Μεταπτυχιακά προγράμματα, καθώς αξιολογεί διάφορες δεξιότητες που είναι για την επιτυχία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ως εκ τούτου, προσφέρει έναν τυποποιημένο τρόπο αξιολόγησης της καταλληλότητας των υποψηφίων για προχωρημένες ακαδημαϊκές αναζητήσεις. Αφορά τομείς όπως Engineering, Law, Psychology και Business, με ένα υψηλό σκορ να δείχνει τη δέσμευση και την ετοιμότητα ενός υποψηφίου για τις προκλήσεις των μαθημάτων και της έρευνας σε μεταπτυχιακό επίπεδο.

Η σημασία ενός υψηλού σκορ

Ένα υψηλό GRE σκορ είναι σημαντικό για την εισαγωγή σε προγράμματα Master’s ή PhD για διάφορους λόγους:

 • Χρησιμεύει ως κοινό κριτήριο αξιολόγησης, ειδικά όταν οι υποψήφιοι έχουν διαφορετικά υπόβαθρα και συστήματα αξιολόγησης.
 • Ένα υψηλό σκορ GRE αντισταθμίζει τυχόν αδυναμίες της αίτησης (πχ χαμηλό μέσο όρο, περιορισμένη εργασιακή εμπειρία).
 • Δίνει ανταγωνιστικό πλεονέκτημα σε προγράμματα υψηλής ζήτησης.
 • Μπορεί να εξασφαλίσει υποτροφίες και άλλες ευκαιρίες χρηματοδότησης.

Προετοιμασία GRE

Η επίτευξη ενός ανταγωνιστικού σκορ στο GRE θέλει επιμελή προετοιμασία και αφοσίωση. Στο Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης οι μαθητές πετυχαίνουν σκορ top 10% παγκοσμίως με την πρώτη τους προσπάθεια. To Κέντρο δημιούργησε ένα δομημένο μάθημα 8 εβδομάδων όπου οι μαθητές έχουν:

 • πρόσβαση σε ανανεωμένα practice tests και vocabulary flashcards
 • διδασκαλία από έμπειρους tutors με ειδίκευση σε τεστ ικανοτήτων όπως το GRE, GMAT & SAT
 • πλήρη κάλυψη όλων των ενοτήτων στα μαθηματικά και καινοτόμα μεθοδολογία για την εκμάθηση του λεξιλογίου
 • αποκλειστικές computer-adaptive προσομοιώσεις που παρέχουν αξιόπιστα σκορ
 • ατομικό ραντεβού με την Admissions Consultant του Κέντρου 
 • συνεχή υποστήριξη μέχρι να γίνουν δεκτοί στο πανεπιστήμιο επιλογής τους

Συνοψίζοντας, ένα υψηλό σκορ στο GRE test έχει μεγάλη σημασία στην εισαγωγή για μεταπτυχιακά προγράμματα και είναι δύσκολο να επιτευχθεί. Η αποτελεσματική προετοιμασία είναι απαραίτητη, καθώς εξοπλίζει τους υποψηφίους με τις δεξιότητες και την αυτοπεποίθηση που χρειάζονται για να διακριθούν. Επενδύοντας χρόνο και προσπάθεια στην προετοιμασία, οι υποψήφιοι αυξάνουν τις πιθανότητές εισαγωγής τους και πετυχαίνουν το στόχο τους.

Επικοινωνία

Το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης εξειδικεύεται στην προετοιμασία για τα τεστ IELTSTOEFLGMATGRESAT από το 1981. Βοηθάει τους μαθητές του να πετύχουν τους στόχους τους και να σπουδάσουν σε κορυφαία πανεπιστήμια του κόσμου. Επιπλέον, η εξειδικευμένη Admissions Consultant τους καθοδηγεί αποτελεσματικά στη διαδικασία αιτήσεων.

Νέα τμήματα ξεκινούν κάθε μήνα! Μπορείτε να μάθετε περισσότερα για τα Νέα τμήματα εδώ, ενώ για την Προετοιμασία Αιτήσεων εδώ.

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Κέντρο Σπουδών Κουτσοδόντης:

 • είτε τηλεφωνικά στο 2106996015
 • είτε μέσω email στο info@koutsodontis.gr.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο