Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» από το Πανεπιστήμιο Πειραιώς

Το Τμήμα Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πειραιώς προσκαλεί υποψηφίους μεταπτυχιακούς φοιτητές για υποβολή αιτήσεων με σκοπό τη συμμετοχή στο Προγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.): «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» (“Digital Culture, Smart Cities, IoT (Internet of Things) and Advanced Digital Technologies”) που διοργανώνει για τον ακαδημαϊκό κύκλο 2024-2025.

Το Π.Μ.Σ. έχει διάρκεια τριών (3) ακαδημαϊκών εξαμήνων (δυο (2) ακαδημαϊκών εξαμήνων παρακολούθησης μεταπτυχιακών μαθημάτων και ενός (1) ακαδημαϊκού εξαμήνου εκπόνησης μεταπτυχιακής διατριβής).

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.) απονέμει το Δίπλωμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Μ.Σ.) με τίτλο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» («Digital Culture, Smart Cities, IoT and Advanced Digital Technologies») με τις εξής τρεις (3) Ειδικεύσεις / Κατευθύνσεις (Τracks) :

  • «Ψηφιακός Πολιτισμός» / «Digital Culture»
  • «Έξυπνες Πόλεις και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» / «Smart Cities and Advanced Digital Technologies»
  • «Διαδίκτυο των Πραγμάτων (IoT) και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» / «Internet of Things (IoT) and Advanced Digital Technologies»

Το Π.Μ.Σ. απευθύνεται σε αποφοίτους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία.

Η διδασκαλία των μαθημάτων γίνεται διά ζώσης και με μέσα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. (ΦΕΚ B’ 3967/17.09.2020).

Τα μαθήματα του ΠΜΣ Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες διεξάγονται δια ζώσης για τους φοιτητές εντός Αττικής, προσφέροντας όμως τη δυνατότητα και σε φοιτητές εκτός Αττικής να το παρακολουθήσουν από απόσταση.

Στο Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί κάτοχοι τίτλου πρώτου κύκλου σπουδών Α.Ε.Ι. της ημεδαπής ή ομοταγών ιδρυμάτων της αλλοδαπής σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 4957/2022. Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε σε κάθε Ειδίκευση/Κατεύθυνση του Π.Μ.Σ. στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://dcsciot.unipi.gr .

Το ΠΜΣ προετοιμάζει επιστήμονες και νέους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία που θα οδηγήσουν τη χώρα στην ψηφιακή εποχή. Αυτή η διεπιστημονικότητα (από την Πληροφορική, στον Πολιτισμό και τις Ανθρωπιστικές Επιστήμες, από την Αρχαιολογία και την Αρχιτεκτονική στις Νομικές Επιστήμες, από το Χωροταξικό Σχεδιασμό, στις σύγχρονες Τεχνολογίες) είναι απαραίτητη δίνοντας ευκαιρία στους επιστήμονες, στους νέους να συνεργαστούν, να παράγουν γνώση, εξελίσσοντας τις πόλεις μας στη μετάβαση για την ψηφιακή εποχή. Πρόκειται για ένα μεταπτυχιακό που απευθύνεται σε αποφοίτους από διαφορετικά επιστημονικά πεδία, δημιουργώντας μέσω της διεπιστημονικότητας μια κοινή βάση επικοινωνίας επιστημόνων σε θέμα που σχετίζονται με τις τρεις κατευθύνσεις του ΠΜΣ.

Οι φοιτητές του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών (Π.Μ.Σ.): «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» συμμετέχουν ενεργά στις δράσεις ως μέλη της ερευνητικής ομάδας της έδρας UNESCO «Creative Cities in Motion: Urban Sustainable Mobility and Utilization of Cultural Resources» που έχει αποδοθεί στο εργαστήριο «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, ΙοΤ και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες και Υπηρεσίες» το οποίο είναι άμεσα συνδεμένο με το Π.Μ.Σ.

Η έναρξη των μαθημάτων θα πραγματοποιηθεί εντός του Οκτωβρίου 2024. Οι ώρες διδασκαλίας είναι από 18:00 έως 21:00, τέσσερις ημέρες την εβδομάδα.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις ηλεκτρονικά έως και την 1η Ιουλίου 2024.

Για περισσότερες πληροφορίες δείτε την αναλυτική Προκήρυξη.

Τα δίδακτρα (τέλη φοίτησης) του Π.Μ.Σ. ανέρχονται στο ποσό των 1.500 €/εξάμηνο (3 εξάμηνα σπουδών) και προκαταβάλλονται στην αρχή κάθε εξαμήνου σε λογαριασμό του Κέντρου Ερευνών του Πανεπιστημίου Πειραιώς. Με βάση την κείμενη νομοθεσία, ένα ποσοστό φοιτητών έχουν δικαίωμα απαλλαγής τελών φοίτησης, εφόσον πληρούν τα οικονομικά και ακαδημαϊκά κριτήρια που θέτει ο νόμος.

Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αναζητήσετε στην ηλεκτρονική διεύθυνση του ΠΜΣ «Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες» εδώ ή να επικοινωνήσετε μέσω email dcsciot@unipi.gr ή τηλεφωνικά 210 – 4142451

Στοιχεία Επικοινωνίας:

Π.Μ.Σ "Ψηφιακός Πολιτισμός, Έξυπνες Πόλεις, IoT και Προηγμένες Ψηφιακές Τεχνολογίες" Τμήμα Πληροφορικής
Πανεπιστήμιο Πειραιώς
Καραολή και Δημητρίου 80 , Πειραιάς 18534
2ος όροφος Γραφείο 208
Φαξ 210- 414 2264
Email: dcsciot@unipi.gr
Τηλ. (Καθημερινά 11:00-18:00) +30 210 4142451, +30 6988519030

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο