Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γιατί να κάνω Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Πολλοί είναι αυτοί που αναρωτιούνται τι Μεταπτυχιακό να επιλέξουν, ειδικά με τόσες πολλές επιλογές ανάμεσα σε αξιόλογα προγράμματα πολλών Πανεπιστημίων, της Ελλάδας και του εξωτερικού. Μια από αυτές είναι και το Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τι προσφέρει όμως το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό και για ποιό λόγο να το επιλέξει κάποιος;

 • Γιατί στην αγορά εργασίας υπάρχει ζήτηση για αποφοίτους του τομέα ΤΠΕ (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών), ενώ παράλληλα οι εταιρίες δυσκολεύονται να βρουν κατάλληλα στελέχη. Παράλληλα, και σύμφωνα με όλες τις μελέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, τα επόμενα χρόνια θα υπάρχουν περίπου 900.000 κενές θέσεις εργασίας στον τομέα των ΤΠΕ.
 • Γιατί το Μεταπτυχιακό στα Πληροφοριακά Συστήματα (MIS) είναι από τα πρώτα μεταπτυχιακά που ξεκίνησαν στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (έναρξη 1997) και μέχρι σήμερα έχει πάνω από 500 αποφοίτους.
 • Γιατί το ποσοστό απασχολησιμότητας των αποφοίτων του είναι πολύ υψηλό.
 • Γιατί το πρόγραμμα σπουδών του Μεταπτυχιακού αποτελεί ένασυνδυασμό τεχνολογικών και οικονομικών-επιχειρηματικών θεμάτων, με αποτέλεσμα οι απόφοιτοι να μπορούν να απασχοληθούν με επιτυχία σε ένα ευρύ φάσμα αντικειμένων, από καθαρά τεχνολογικές μέχρι οικονομικές-διοικητικές θέσεις, είτε στον  ιδιωτικό είτε στο Δημόσιο Τομέα.
 • Γιατί το ακαδημαϊκό προσωπικό του αποτελείται από υψηλού επιπέδου επιστήμονες-μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και του Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος (Α.Τ.Ε.Ι.) Θεσσαλονίκης.
 • Γιατί στα μαθήματα προσκαλούνται, ανά τακτά διαστήματα, εξωτερικοί ομιλητές από Πανεπιστήμια και Επιχειρήσεις, για διαλέξεις και εργαστήρια (workshops) σε εξειδικευμένα θέματα.
 • Γιατί το MIS ενημερώνει και υποστηρίζει ενεργά τους μεταπτυχιακούς φοιτητές του σε θέματα εύρεσης εργασίας και πρακτικής άσκησης.
 • Γιατί το MIS δίνει έμφαση σε θέματα επιχειρηματικότητας και καινοτομίας.
 • Γιατί το MIS έχει αναπτύξει συνεργασίες με επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα,  με επαγγελματικούς και επιστημονικούς φορείς, καθώς και με αντίστοιχα προγράμματα Ευρωπαϊκών Πανεπιστημίων.

Απαιτήσεις εισαγωγής

Στο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) στα Πληροφοριακά Συστήματα γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι Τμημάτων Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων Τ.Ε.Ι. Όλοι οι υποψήφιοι θα πρέπει να γνωρίζουν καλά την αγγλική γλώσσα.

Διάρκεια σπουδών

Δύο εξάμηνα μαθημάτων + ένα εξάμηνο για την εκπόνηση της διπλωματικής εργασίας. 

 • Έναρξη νέου κύκλου σπουδών: Μάρτιος 2022
 • Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: 28 Φεβρουαρίου 2022

 

Περισσότερες πληροφορίες:

Γραμματεία Δ.Π.Μ.Σ. στα Πληροφοριακά Συστήματα

Εmail: aloukidou@uom.edu.grmisgrad@uom.edu.gr

Τηλ: 2310-891514, Ώρες τηλεφωνικής εξυπηρέτησης: 10:00 – 14:00

Website: http://mis.uom.gr 

Blog: http://misuom.blogspot.gr

Facebook: http://www.facebook.com/misuom

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο