Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γιατί να επιλέξετε το ΔΠΜΣ «Χρηματοοικονομική και Τραπεζική» του ΟΠΑ;

Το μεταπτυχιακό στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική (MSc in Finance and Banking) προσφέρεται από το 1998 από την Οικονομική Σχολή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, την πλέον διακεκριμένη Σχολή Οικονομικών της Ελλάδας, με δυνατότητα είτε πλήρους είτε μερικής φοίτησης (για εργαζόμενα στελέχη του κλάδου).

Το πλούσιο διδακτικό πρόγραμμα μας πλαισιώνεται από μη υποχρεωτικά σεμινάρια χωρίς κανένα επιπλέον κόστος (π.χ. σε SQL, R, Stata, Bloomberg και Reuters) και ημερίδες με διακεκριμένους ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, όπως η ημερίδα Fintech την οποία οργανώσαμε φέτος. Το διδακτικό πρόγραμμα προσφέρει έναν κύριο κορμό μαθημάτων αλλά είναι και ευέλικτο χάρη στην μεγάλη ποικιλία μαθημάτων επιλογής και θεματικών για διπλωματικές εργασίες που μπορούμε και προσφέρουμε. Προσφέρονται επίσης προπαρασκευαστικά μαθήματα για να βοηθήσουμε φοιτητές οι οποίοι έχουν πιο αδύναμο υπόβαθρο σε μαθηματικά και στατιστική. Τέλος πολλά μαθήματα μας βοηθούν και στην προετοιμασία για εξετάσεις πιστοποιήσεων με σημασία για τις θέσεις στις οποίες μπορούν να εργαστούν στελέχη του χώρου, όπως οι πιστοποιήσεις του CFA και της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς. Μαθήματα, διαλέξεις, σεμινάρια και ομιλίες από διακεκριμένα υψηλόβαθμα στελέχη του Ελληνικού και Διεθνούς Χρηματοοικονομικού και Τραπεζικού τομέα. Μέσω του Συλλόγου Αποφοίτων ο οποίος έχει σχεδόν 1000 μέλη, καθώς και μέσω της συστηματικής και αυξανόμενης παρουσία μας σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης (LinkedIn και Facebook).

Οι υποδομές αποκλειστικής χρήσης των φοιτητών μας συμπεριλαμβάνουν το Εργαστήριο Χρηματοοικονομικών Εφαρμογών με 19 Η/Υ, τερματικά Bloomberg και Reuters, λογισμικά όπως R, SQL, GAMS, Matlab και Stata μεταξύ άλλων, καθώς και βάσεις χρηματοοικονομικών δεδομένων τις οποίες έχουν αναπτύξει οι διδάσκοντες. Επιπλέον, οι φοιτητές έχουν πρόσβαση στις υποδομές και εγκαταστάσεις της Οικονομικής Σχολής και του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

ΥΠΟΤΡΟΦΙΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Το 2019 το ΙΚΥ απένειμε υποτροφίες με παράλληλη πρακτική άσκηση στην Εθνική Τράπεζα σε όλους τους φοιτητές της Χρηματοοικονομικής και Τραπεζικής που είχαν υποβάλει αίτηση (30% του συνόλου των φοιτητών μας). Το CFA πιστοποιεί το πρόγραμμα μας και δίνει δύο υποτροφίες μερικής απαλλαγής διδάκτρων τον χρόνο σε φοιτητές μας για συμμετοχή στις εξετάσεις για την απόκτηση του CFA Level 1. Επιπλέον, δίνονται υποτροφίες αριστείας, καθώς και σειρά χρηματοδοτήσεων  προβλεπόμενων από τον νόμο (Πρόγραμμα Επαγγελματικής Κατάρτισης, μείωση διδάκτρων σε ανέργους και απαλλαγή τελών φοίτησης Ν4485/2017).

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΙ ΣΤΟΧΟΙ

Στο πεδίο της Χρηματοοικονομικής: εξειδίκευση και κατάρτιση σε θέματα αποτίμησης χρεογράφων, χρηματοοικονομικών κινδύνων, διαχείρισης χαρτοφυλακίων, προβλέψεων, μερισματικής πολιτικής και χρηματοδοτικής δομής των επιχειρήσεων, ασύμμετρης πληροφορίας, καθώς και ρύθμισης και αποτελεσματικότητας των χρηματαγορών. 

Στο πεδίο της Τραπεζικής: εξειδίκευση στην ανάλυση και ποσοτικοποίηση των κινδύνων των πιστωτικών ιδρυμάτων, την πιστωτική τους πολιτική και την διαχείριση των χαρτοφυλακίων τους, το ρυθμιστικό τους πλαίσιο σε Ευρωπαϊκό και Διεθνές επίπεδο, την νομισματική πολιτική και την λειτουργία των κεντρικών τραπεζών, καθώς και την μακροπροληπτική πολιτική για κινδύνους ακραίων συνθηκών.

Εξειδικευμένες Θεματικές ενότητες: οι φοιτητές μας έχουν την επιλογή να δώσουν ιδιαίτερη έμφαση σε συγκεκριμένες θεματικές ενότητες όπως εφαρμογών πληροφορικής στη Χρηματοοικονομική και Τραπεζική, για τις οποίες χορηγούνται μεμονωμένα βεβαιώσεις παρακολούθησης με βαθμολογία. 

Στόχος μας είναι η επιστημονική εκπαίδευση, εξειδίκευση και επαγγελματική κατάρτιση μεταπτυχιακών σπουδαστών, στελεχών επιχειρήσεων και οργανισμών για την κάλυψη των αναγκών του ιδιωτικού και του δημόσιου τομέα, καθώς και η παροχή εξειδικευμένων γνώσεων και ανάπτυξη τεχνικών δεξιοτήτων σε επιστήμονες οι οποίοι είτε θα συνεχίσουν τις σπουδές τους σε διδακτορικό επίπεδο είτε θα δραστηριοποιηθούν στον χώρο των χρηματοοικονομικών και τραπεζικών ιδρυμάτων και άλλων επιχειρήσεων του χώρου.

ΦΟΙΤΗΤΕΣ

Αναζητούμε υποψήφιους με φιλοδοξίες και δυναμισμό οι οποίοι θέλουν να καλλιεργήσουν στο έπακρον τις τεχνικές δεξιότητες και τις ηγετικές ικανότητές τους.

Δεχόμαστε φοιτητές με πρώτο πτυχίο σε οποιοδήποτε αντικείμενο αρκεί να έχουν ένα βασικό επίπεδο γνώσεων μαθηματικών και στατιστικής. Ενθαρρύνουμε αιτήσεις στο πρόγραμμα μερικής φοίτησης από εργαζόμενους σε τράπεζες και του ευρύτερου χρηματοοικονομικού κλάδου.

Ενθαρρύνουμε αιτήσεις από φοιτητές με πολυτεχνικές σπουδές ή σπουδές σε θετικές επιστήμες, και προσφέρουμε μαθήματα κατ’ επιλογήν σε όσους θέλουν μια ιδιαίτερα θετική κατεύθυνση στην προσέγγιση των Χρηματοοικονομικών (π.χ. μαθήματα επιλογής όπως Big Data, ημερίδες σε θέματα όπως Fintech).

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ – ΑΙΤΗΣΕΙΣ

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων έχει ξεκινήσει!

Ελάτε να μας γνωρίσετε από κοντά σε ένα από τα open-days ή μια από τις ημερίδες τις οποίες οργανώνουμε. Ακολουθήστε μας στο LinkedIn και στο Facebook.

Για περισσότερες πληροφορίες, επικοινωνήστε στα 210-8203689-625, secretariat.financeandbanking@aueb.grdept.aueb.gr/el/financeandbanking/.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο