Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΕΚΠΑ: ΠΜΣ Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας & Διεθνούς Ασφάλειας

Το Τμήμα Τουρκικών Σπουδών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών διοργανώνει τον έβδομο κύκλο σπουδών (ακαδημαϊκό έτος 2021-2022) του Προγράμματος Μεταπτυχιακών Σπουδών με τίτλο Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας.

Το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας» είναι μοναδικό στο είδος του στον Ελλαδικό και Ευρωπαϊκό χώρο  και λειτουργεί από το 2015. 

Αντικείμενο του προγράμματος αποτελεί η διεξοδική διδασκαλία και εφαρμογή της μεθοδολογίας της Συγχρόνου Συστημικής Γεωπολιτικής Αναλύσεως, η οποία συνιστά εφαλτήριο για την βέλτιστη διαδικασία της γεωστρατηγική συνθέσεως εκ μέρους του θεμελιώδους παράγοντος της διεθνούς πολιτικής και ασφαλείας, όπως είναι ο εθνοκρατικός/εθνοτικοκρατικός δρων. Η αφομοίωση και εφαρμογή της εν λόγω μεθοδολογίας στην ανάλυση του συνόλου του φάσματος των διεθνών σχέσεων από τους σπουδαστές αποτελεί κεντρικό στόχο του Μεταπτυχιακού Προγράμματος.  Η αξία του Προγράμματος εγγυάται κυρίως στο υψηλής επιστημονικής εξειδίκευσης (expertise) του ανθρωπινού δυναμικού του αλλά και στην μοναδικότητά του στον Ελλαδικό και στον Ευρωπαϊκό χώρο.  Με διάρκεια τριών ακαδημαϊκών εξαμήνων εξετάζονται όλοι οι πυλώνες ισχύος των παραγόντων ενός γεωπολιτικού συστήματος αλλά και του γεωπολιτικού δρώντος υπερσυστήματος της υδρογείου, ήτοι, η άμυνα/ασφάλεια, η οικονομία η πολιτική και ο πολιτισμός/πληροφορία.

Οι φοιτητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν, πέραν του ωρολογίου προγράμματος, σε υψηλότατης ποιότητος εξειδικευμένα σεμινάρια που διδάσκονται από τους επαΐοντες του είδους, ενώ για κάθε κύκλο σπουδών προβλέπονται υποτροφίες για τους αριστεύσαντες σπουδαστές, υπό μορφήν εκπτώσεως ή απαλλαγής μέρους των καταβαλλομένων διδάκτρων.

Το μοναδικό πνεύμα με το οποίο λειτουργεί το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, «Γεωπολιτική Ανάλυση, Γεωστρατηγική Σύνθεση και Σπουδές Άμυνας και Διεθνούς Ασφάλειας», και ο σύγχρονος τρόπος της διδασκαλίας παρέχουν στους σπουδαστές του, εκτός από την εξειδικευμένη θεωρητική και πρακτική γνώση, απαράμιλλα μεθοδολογικά εφόδια τα οποία και εφαρμόζονται κατά τεκμήριο κατά την διαδικασία της κατάρτισης της διπλωματικής τους εργασίας στο Γ΄ εξάμηνο των σπουδών τους, η οποία προορίζεται να αποτελέσει μία εξαιρετικά αξιόλογη ερευνητική προσπάθεια εκ μέρους τους, ενώ η επιτυχής ολοκλήρωση του Προγράμματος αποτελεί το ασφαλέστερο εχέγγυο για μία ακαδημαϊκή συνέχεια σε διδακτορικό επίπεδο.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων μέχρι και την 12η Οκτωβρίου 2021 και ώρα 12.00 μ.μ.

Δείτε την αναλυτική Προκήρυξη και την Αίτηση εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του ΠΜΣ.

 

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο