Πανεπιστήμιο Αιγαίου - Τμήμα Περιβάλλοντος
Αριστοτέλειο - Πληροφορική και Διοίκηση
Οικονομικά και Διοίκηση της Υγείας
Farm Business Management
Msc in International Shipping, Finance and Management

ΔΠΜΣ "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας Άρθρα

To πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, τους τομείς που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού"  που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς υπάρχουν μεταπτυχιακά που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό αλλά όχι συνδυαστικά.

Αναγνωρίζοντας τη δυναμική του τουρισμού και του πολιτισμού στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, το πρόγραμμα υιοθετεί μια χωρο-οικονομική προσέγγιση. Ο τουρισμός δεν εξετάζεται μόνο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ως μέσο ανάδειξης τοπικών πόρων και πολιτιστικών αγαθών. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα σε σχεδιασμό και πολιτική του τουρισμού, οικονομικά, μάρκετινγκ καθώς και σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους επιστήμονες που θα αναλύσουν θέματα πολιτικής και θα παρουσιάσουν πρότυπα σχέδια-projects χωρικών πολιτικών.  Δίνεται, επίσης, έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που αποτελούν τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο του παγκόσμιου τουρισμού. Παράλληλα, οι φοιτητές μπορούν να διαμορφώσουν το πρόγραμμα σπουδών τους ανάλογα με τα ενδιαφέροντα τους, επιλέγοντας μαθήματα από ένα ευρύ κατάλογο μαθημάτων επιλογής. Αναφέρουμε, ενδεικτικά, τα μαθήματα επιλογής με τίτλο: Καινοτομία και Επιχειρηματικότητα, Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Τοπίου,  Δραστηριότητες Ελεύθερου Χρόνου και Αστική Αναγέννηση, Περιβαλλοντικός Σχεδιασμός και Πολιτική, Οργανωσιακή Συμπεριφορά και Διοίκηση Ανθρώπινων Πόρων κ.α. 

Κατηγορίες υποψηφίων

Το ΔΠΜΣ απευθύνεται σε ένα πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων. Γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι των Πολυτεχνικών Σχολών, των Σχολών Οικονομικών Επιστημών, Διοίκησης Επιχειρήσεων, Πολιτισμικών Σπουδών, Διεθνών Σπουδών, Επιστημών του Περιβάλλοντος, Κοινωνικών Επιστημών, Ανθρωπιστικών Επιστημών, Πολιτικών Επιστημών, Νομικών Επιστημών, Γεωπονικών Επιστημών, Αθλητικών Επιστημών, άλλων τμημάτων  Πανεπιστημίων της ημεδαπής και ομοταγών αναγνωρισμένων ιδρυμάτων της αλλοδαπής, καθώς και πτυχιούχοι Τμημάτων ΤΕΙ συναφούς γνωστικού αντικειμένου. 

Διάρκεια φοίτησης:

Δίνεται η δυνατότητα στου φοιτητές να ακολουθήσουν σπουδές πλήρους ή μερικής φοίτησης. Η διάρκεια σπουδών πλήρους φοίτησης είναι 2 ακαδημαϊκά εξάμηνα. ενώ στην περίπτωση μερικής φοίτησης είναι 4 ακαδημαϊκά εξάμηνα.

Προθεσμία υποβολής αιτήσεων: Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο και τη δομή του  προγράμματος καθώς και τη διαδικασία αιτήσεων-προκήρυξη, μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος http://tourismculture-pms.uth.gr/

To πρόγραμμα συμμετέχει στην 1η έκθεση μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα που διοργανώνει το eduguide το Σάββατο 13 Μαΐου στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων. Εκπρόσωπος του μεταπτυχιακού θα βρίσκεται  στην αίθουσα "Μηχανουργείο" της Τεχνόπολης από τις 11.00 π.μ έως και τις 19.00 μ.μ. και θα ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους. Επίσης, o Διευθύντής του προγράμματος, Καθηγητής Αλέξιος-Μιχαήλ Δέφνερ θα κάνει μια σύντομη παρουσίαση του μεταπτυχιακού στο χώρο του INNOVATHENS στις 16.00 μ.μ.  

Με τη συμμετοχή σας στην έκθεση μπορείτε να διεκδικήσετε μια υποτροφία για το πρόγραμμα της επιλογής σας αξίας 1.000 ευρώ. 

Δείτε περισσότερα για την έκθεση: https://www.eduguide.gr/infoday/

 

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Ολοκληρωμένη Σχεδίαση Καινοτόμων Προϊόντων
Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα