Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Γιατί να επιλέξεις το ΔΠΜΣ "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Tο Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" καλύπτει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Είναι τo πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, τους τομείς που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, και διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης, το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών και το Τμήμα Πολιτισμού, Δημιουργικών Μέσων και Βιομηχανιών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. 

Αναγνωρίζοντας τη δυναμική του τουρισμού και του πολιτισμού στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, το πρόγραμμα υιοθετεί μια χωρο-οικονομική προσέγγιση. Ο τουρισμός δεν εξετάζεται μόνο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ως μέσο ανάδειξης τοπικών πόρων και πολιτιστικών αγαθών. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα σε σχεδιασμό και πολιτική του τουρισμού, οικονομικά, μάρκετινγκ καθώς και σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους επιστήμονες που θα αναλύσουν θέματα πολιτικής και θα παρουσιάσουν πρότυπα σχέδια-projects χωρικών πολιτικών. Δίνεται, επίσης, έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που αποτελούν τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο του παγκόσμιου τουρισμού και στις πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες

Τα μαθήματα καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων όπως:

  • Διαχείριση και Marketing/Branding Τόπου
  • Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού
  • Ειδικά Γεγονότα και Τοπική Ανάπτυξη
  • Διαχείριση Πολιτισμικής Κληρονομιάς και Τοπίου
  • Δραστηριότητες Ελεύθερου Χρόνου και Αστική Αναγέννηση
  • Χαρτογραφώντας και Σχεδιάζοντας Διαδρομές: Ηχοτοπία, Οπτικοποιήσεις και Τοπόσημα στο Δημόσιο Χώρο
  • Οικονομικά Τουρισμού και Πολιτισμού

Το ΔΠΜΣ απευθύνεται σε πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ακολουθήσουν σπουδές πλήρους ή μερικής φοίτησης.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στο ΔΠΜΣ το ακαδημαϊκό έτος 2023-2024 θα διαρκέσει έως και την Παρασκευή 16 Φεβρουαρίου 2024, ώρα 15:00

Αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο