Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΔΠΜΣ "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" από το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

To πρώτο μεταπτυχιακό στην Ελλάδα που συνδυάζει τον τουρισμό με τον πολιτισμό, τους τομείς που αποτελούν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της χώρας μας, διοργανώνεται από το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας & Περιφερειακής Ανάπτυξης και το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Πρόκειται για το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" που καλύπτει ένα σημαντικό κενό στο χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, καθώς υπάρχουν μεταπτυχιακά που αφορούν τον τουρισμό και τον πολιτισμό αλλά όχι συνδυαστικά.

Αναγνωρίζοντας τη δυναμική του τουρισμού και του πολιτισμού στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, το πρόγραμμα υιοθετεί μια χωρο-οικονομική προσέγγιση. Ο τουρισμός δεν εξετάζεται μόνο ως μοχλός οικονομικής ανάπτυξης αλλά και ως μέσο ανάδειξης τοπικών πόρων και πολιτιστικών αγαθών. Το πρόγραμμα σπουδών περιλαμβάνει μαθήματα σε σχεδιασμό και πολιτική του τουρισμού, οικονομικά, μάρκετινγκ καθώς και σειρά διαλέξεων από διακεκριμένους επιστήμονες που θα αναλύσουν θέματα πολιτικής και θα παρουσιάσουν πρότυπα σχέδια-projects χωρικών πολιτικών. Δίνεται, επίσης, έμφαση στις εναλλακτικές μορφές τουρισμού, που αποτελούν τον ταχύτερα αναπτυσσόμενο κλάδο του παγκόσμιου τουρισμού. 

Τα μαθήματα καλύπτουν μια ποικιλία θεμάτων όπως:

  •  Μάρκετινγκ και branding τόπου
  •  Ειδικές και εναλλακτικές μορφές τουρισμού
  •  Ειδικά γεγονότα
  •  Ελεύθερος χρόνος
  •  Πολιτιστική κληρονομιά
  •  Διοίκηση ανθρωπίνων πόρων

Το ΔΠΜΣ απευθύνεται σε ένα πτυχιούχους διαφόρων ειδικοτήτων και δίνει τη δυνατότητα στους φοιτητές να ακολουθήσουν σπουδές πλήρους ή μερικής φοίτησης.

Η υποβολή υποψηφιοτήτων για συμμετοχή στο ΔΠΜΣ το ακαδημαϊκό έτος 2022-2023 θα διαρκέσει έως και τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2022, ώρα 15:00

Αναλυτικές πληροφορίες για το μεταπτυχιακό πρόγραμμα "Σχεδιασμός και Ανάπτυξη Τουρισμού και Πολιτισμού" μπορείτε να δείτε στην ιστοσελίδα του προγράμματος.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο