Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη»

Το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) «Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη» λειτουργεί από το ακαδημαϊκό έτος 2014-2015με τη συνεργασία των Τμημάτων Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης και Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ποια είναι η φιλοσοφία του ΔΠΜΣ; Παρακολουθώντας την κοινωνική και οικονομική πραγματικότητα, όπως διαμορφώνεται στη χώρα μας, το ΔΠΜΣ δημιουργήθηκε για να προσφέρει  συνδυασμό τεχνικών και οικονομικών γνώσεων, που αποτελούν απαραίτητα εφόδια στην αγορά εργασίας σχετικά με την υποστήριξη της ανασυγκρότησης του αγροτικού χώρου και την ενίσχυση της πρωτογενούς παραγωγής.

Τι γνώσεις προσφέρει το ΔΠΜΣ;  Βασικές γνώσεις σε θέματα  διαχείρισης του πρωτογενή τομέα (Ζωική Παραγωγή και Υδατοκαλλιέργειες, Φυτική Παραγωγή)  σε συνδυασμό με γνώσεις οικονομίας και marketing. Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην ανάπτυξη της Επιχειρηματικότητας και τη διαχείριση της Καινοτομίας.

Ποιος ο στόχος του ΔΠΜΣ;   Να  δημιουργήσει αποφοίτους, ικανούς να δραστηριοποιούνται  με επιτυχία στη διαχείριση και διοίκηση  μονάδων του πρωτογενούς αγροτικού τομέα, εφαρμόζοντας τις σύγχρονες  γνώσεις της Γεωπονικής Επιστήμης, παράλληλα με τις απαραίτητες μεθόδους και εργαλεία της Οικονομικής Επιστήμης.

Σε ποιους απευθύνεται το ΔΠΜΣ; Σε αποφοίτους ΑΕΙ ή ΤΕΙ, γεωπονικής κατεύθυνσης που επιθυμούν να συνδυάσουν τις βασικές τους γνώσεις με στοιχεία οικονομικής επιστήμης και marketing ή  σε αποφοίτους οικονομικών ή άλλων συναφών επιστημών που επιθυμούν να αποκτήσουν βασικές γνώσεις κυρίως στη Ζωική Παραγωγή και τις Υδατοκαλλιέργειες, αλλά και στη Φυτική Παραγωγή.

Πού μπορούν να απασχοληθούν οι απόφοιτοι του ΔΠΜΣ;

Τομείς δραστηριότητας των αποφοίτων αποτελούν:

Επιχειρήσεις του πρωτογενή αγροτικού και αγροδιατροφικού τομέα, στη Ζωική ( μονάδες εκτροφής ζώων, υδατοκαλλιέργειες) ή τη Φυτική Παραγωγή (θερμοκήπια, αρωματικά φυτά κλπ,)  τις οποίες μπορούν είτε να ιδρύουν και να διαχειρίζονται οι ίδιοι ή να απασχολούνται ως στελέχη σε  αυτές.

Επίσης, απόφοιτοι με το συγκεκριμένο προφίλ είναι  ιδιαίτερα χρήσιμοι ως στελέχη: 

  • του τραπεζικού τομέα, που πρόσφατα δραστηριοποιείται ενεργά στον αγροτικό χώρο
  • των γραφείων μελετών και παροχής συμβουλών ( σύνταξη business plan και επενδυτικών φακέλων, ένταξη στο μέτρο γεωργικών συμβουλών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης )
  •  των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στην γεωργική παραγωγή (τεχνοοικονομική υποστήριξη)
  • των  οργανισμών  τοπικής ανάπτυξης (αναπτυξιακές εταιρίες).

Γιατί να το επιλέξεις;

  • Αν πιστεύεις στη δυναμική ανάπτυξης του αγροτικού χώρου, συμμετέχοντας με υπηρεσίες συμβουλευτικής στήριξής του.
  • Αν σ’ ενδιαφέρει το «Αγροτικό Επιχειρείν» και ο έλεγχος της επιχείρησής σου από το Business plan μέχρι το Marketing ων προϊόντων σου.
  • Αν θέλεις να εμπλουτίσεις ή και να αποκτήσεις νέες γνώσεις για τη διαχείριση των παραγωγικών συστημάτων εκτροφής ζώων.
  • Αν πιστεύεις στην καινοτομία και την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών.
  • Αν ψάχνεις για ένα Master με διεπιστημονική προσέγγιση και θέματα αιχμής στο αγροτικό «Επιχειρείν».

Τότε, το ΔΠΜΣ είναι τότε το καταλληλότερο Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών, που καλύπτει τις προσδοκίες σου.

Ιστοσελίδα μεταπτυχιακού: http://farmbm.aua.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο