Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δείτε ποιες είναι οι πιο “μορφωμένες” πόλεις του κόσμου!

Η αστική μετανάστευση δεν είναι κάτι νέο, όμως πλέον η ποιότητά της δείχνει να επηρεάζει σημαντικά το μέλλον μιας πόλης και ειδικά, την επιχειρηματικότητά της, καθώς οι πόλεις με το μεγαλύτερο ποσοστό σε πανεπιστημιακά πτυχία ολοένα και περισσότερο βρίσκονται στο στόχαστρο των επιχειρήσεων και των επενδυτών.

Η JLL, εταιρεία παγκόσμιων ερευνών, μέτρησε λοιπόν 109 πόλεις για να ανακαλύψει σε ποιες συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο ποσοστό μόρφωσης και πτυχίων. Στην κορυφή της λίστας, δικαίως βρίσκεται το Λονδίνο, μια ευρωπαϊκή πόλη με κορυφαία πανεπιστήμια και πληθώρα ταλέντου όμως, μερικές από τις πόλεις που κατάφεραν να διακριθούν τις 10 πρώτες, αποτέλεσαν έκπληξη.

Ανάμεσά τους,  το Τελ Αβίβ, το Όσλο και η Μελβούρνη που όπως φαίνεται, μοιράζονται κοινά χαρακτηριστικά όπως την αύξηση του πληθυσμού τους στις ηλικίες 20 έως 30 ετών, και πως τουλάχιστον το 50% του πληθυσμού τους διαθέτει ένα πτυχίο Bachelor. 

Όπως προκύπτει, αυτές οι πόλεις- πρότυπα, δεν δίνουν απλά δουλειά στους απόφοιτους των πανεπιστημίων τους και γι' αυτό έχουν τόσο υψηλές θέσεις στη λίστα, αλλά λειτουργούν και ως μαγνήτες για τα ταλέντα ανά τον κόσμο. Καθιερώνονται δηλαδή ως το "στέκι" ταλέντου, κάτι που μόνο θετικά μπορεί να λειτουργήσει για τις πόλεις αυτές.  Ας δούμε όμως τη λίστα των 10 πρώτων πόλεων:
 

Οι 10 πιο μορφωμένες πόλεις του κόσμου

10. Μελβούρνη, Αυστραλία
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 50.2%

9. Ουάσιγκτον, ΗΠΑ
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 50.8%

8. Σαν Χοσέ, ΗΠΑ
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 50.8%

7. Στοκχόλμη, Σουηδία
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 51.0%

6. Εδιμβούργο, Ηνωμένο Βασίλειο
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 51.4%

5. Ελσίνκι, Φινλανδία
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 51.4%

4. Ζυρίχη, Ελβετία
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 51.6%

3. Τελ Αβίβ, Ισραήλ
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 53.2%

2. Όσλο, Νορβηγία
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 54.3%

1. Λονδίνο
Ποσοστό πληθυσμού με πτυχίο Bachelor: 58.5%

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο