Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης για σπουδές νομικής

Πολλές από τις κορυφαίες νομικές σχολές παγκοσμίως είναι στις ΗΠΑ, αλλά και η Ευρώπη διαθέτει εξαιρετικά πανεπιστήμια για να ακολουθήσει κανείς σπουδές στην επιστήμη του δικαίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Κάθε χρόνο, η εκπαιδευτική εταιρία QS Quacquarelli Symonds QS δημοσιεύει την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, ανά τομέα σπουδών και ανα περιοχή του κόσμου. Η πιο πρόσφατη κατάταξη περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για σπουδές στην επιστήμη του δικαίου.

H κατάταξη ενός πανεπιστημίου βασίζεται στη φήμη που έχει το ίδρυμα στους ακαδημαϊκούς και τους εργοδότες, καθώς και τον αριθμό των ετεροαναφορών ανά επιστημονική δημοσίευση σε συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα - στην περίπτωση αυτή, το δίκαιο. Το κριτήριο των ετεροαναφορών χρησιμοποιείται από την QS ως ένδειξη για τη διεθνή επίδραση της έρευνας ενός πανεπιστημίου. Η QS, στη συνέχεια, εξάγει μια βαθμολογία για κάθε κριτήριο αλλά και συνολικά σε μία κλίμακα από το 1-100.

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τις καλύτερες σχολές νομικής της Ευρώπης όπως διαμορφώθηκαν στην κατάταξη QS World University Rankings 2020.

Η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων στον τομέα της νομικής εμφανίζεται μέσα σε παρένθεση. Συγκεντρώσαμε επίσης στοιχεία για τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε κάθε πανεπιστήμιο καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να λάβετε υποτροφία.

1.(2) University of Oxford: 97.1 - Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο για σπουδές νομικής στην Ευρώπη και το 2ο στον κόσμο, με σκορ 97.2/100 στη φήμη που έχει στους εργοδότες. Ανάμεσα στους αποφοίτους του είναι πρώην πρωθυπουργοί, δικαστές ανωτάτων δικαστηρίων της Μ.Βρετανίας καθώς και μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Υπάρχουν αρκετές υποτροφίες που μπορείτε να διεκδικήσετε και που ανακοινώνονται στην ιστοσελίδα της σχολής.

Ιστοσελίδα

2. (3) University of Cambridge: 97 — Είναι η δεύτερη καλύτερη σχολή νομικής στην Ευρώπη. Τα δίδακτρα κυμαίνονται από £ 27,516 μέχρι £ 33,738 για μεταπτυχιακές σπουδές. Υπάρχουν πολλές υποτροφίες που δίνει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κλάδων είτε το ίδιο το Πανεπιστήμιο, είτε ιδιωτικά ιδρύματα. Μία από τις πιο γενναιόδωρες υποτροφίες είναι αυτή του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Δείτε περισσότερα για την υποτροφία Gates στο άρθρο μας εδώ.

Ιστοσελίδα

3. (6) The London School of Economics and Political Science (LSE): 90.4

Το LSE βαθμολογήθηκε υψηλά σε όλα τα κριτήρια άλλα έλαβε υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία «αριθμός ετεροαναφορών/δημοσίευση». Τα δίδακτρα για το 2021-2022 ανέρχονται σε £25,224 για τα μεταπτυχιακά του σε δίκαιο (Master of Laws LL.M). Το LSE προσφέρει διάφορες υποτροφίες σε μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ιστοσελίδα

4. (15) King's College London: 84.7 — Η νομική σχολή του King's College είναι η 2η καλύτερη στο Λονδίνο και η 4η στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με το QS βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά στην κατηγορία «ακαδημαϊκή φήμη».  Προσφέρονται επίσης και part-time μεταπτυχιακά εξ αποστάσεως. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £28,770/χρόνο (πλήρης φοίτηση) και £14,385/χρόνο (μερική φοίτηση).

Ιστοσελίδα

5. (16) University College London: 84.6 — Η νομική σχολή του University College London είναι η 3η καλύτερη στο Λονδίνο. Μεταξύ των αποφοίτων της νομικής σχολής του UCL ήταν ο ηγέτης της Ινδικής Ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Chaim Herzog, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004-2009) Terry Davis κ.ά Τα δίδακτρα για το 2021-2022 ανέρχονται σε £28,500 (πλήρης φοίτηση) και £14,250 (μερική φοίτηση) για τα μεταπτυχιακά του σε δίκαιο (Master of Laws LL.M). Το πανεπιστήμιο παρέχει πάνω υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική (LLM).

Ιστοσελίδα

6. (24) Leiden University: 81.4 — Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο για σπουδές νομικής στην Ευρώπη αν εξαιρεθούν τα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας. Το Leiden είναι με βάση την κατάταξη το καλύτερο πανεπιστημιο για να σπουδάσει κανείς Νομική στην Ολλανδία, και βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά για τον αριθμό των ετεροαναφορών ανά δημοσίευση αλλά και την ακαδημαϊκή του φήμη. Τα περισσότερα του μεταπτυχιακά είναι στην ολλανδική γλώσσα, προσφέρει, όμως, και μεταπτυχιακά στην Αγγλική Γλώσσά σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο και Ποινική Δικαιοσύνη. Τα δίδακτρα για το 2021-2022 ανέρχονται σε 2,168 ευρώ.

Ιστοσελίδα

7.(25) Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne: 81.3 —Προσφέρει μεταπτυχιακά στα Γαλλικά σε Δημόσιο Δίκαιο, Ιδιωτικό Δίκαιο, Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Δίκαιο. Οι φοιτητές δεν πληρώνουν δίδακτρα παρά μόνο ένα χαμηλό διοικητικό τέλος που ανέρχεται σε 300 ευρώ το χρόνο.

Ιστοσελίδα

8. (30) Queen Mary University of London: 79.5 — Το Queen Mary είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Μεγάλη Βρετανία για να σπουδάσει κανείς νομική. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά στην κατηγορία «ακαδημαϊκή φήμη». Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα ανέρχονται σε £24,950. Υπάρχουν διάφοροι πόροι χρηματοδότησης για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ιστοσελίδα

9. (33) Katholieke Universiteit Leuven: 78.1 — Eίναι το καλύτερο πανεπιστήμιο του Βελγίου για σπουδές Νομικής. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά από την QS στο πεδίο των ετεροαναφορών. Παρέχεται και ένα μεταπτυχιακό σε δίκαιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία καθώς και ακόμη ένα μεταπτυχιακό σε δίκαιο σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Waseda (Ιαπωνία). Τα δίδακτρα του προγράμματος είναι πολύ προσιτά καθώς ανέρχονται στα 947 ευρώ. 

Ιστοσελίδα

10. (34) University of Amsterdam: 77.9 – Είναι το δεύτερο καλύτερο Πανεπιστήμιο της Ολλανδίας για σπουδές νομικής. Προσφέρονται μεταπτυχιακά και πλήρης και μερικής φοίτησης. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά από την QS στην κατηγορία «αριθμός ετεροαναφορών/δημοσίευση». Τα δίδακτρα ανέρχονται σε 2,168 ευρώ.

Ιστοσελίδα

Δείτε αναλυτικά την κατάταξη με τα καλύτερα Πανεπιστήμια του κόσμου στον τομέα της Νομικής, εδώ.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο