Αυτά είναι τα καλύτερα πανεπιστήμια της Ευρώπης για σπουδές νομικής Άρθρα

Πολλές από τις κορυφαίες νομικές σχολές παγκοσμίως είναι στις ΗΠΑ, αλλά και η Ευρώπη διαθέτει εξαιρετικά πανεπιστήμια για να ακολουθήσει κανείς σπουδές στην επιστήμη του δικαίου σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο. Κάθε χρόνο, η εκπαιδευτική εταιρία QS Quacquarelli Symonds QS δημοσιεύει την κατάταξη των καλύτερων πανεπιστημίων του κόσμου, ανά τομέα σπουδών και ανα περιοχή του κόσμου. Η πιο πρόσφατη κατάταξη περιλαμβάνει μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τα καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου για σπουδές στην επιστήμη του δικαίου.

H κατάταξη ενός πανεπιστημίου βασίζεται στη φήμη που έχει το ίδρυμα στους ακαδημαϊκούς και τους εργοδότες, καθώς και τον αριθμό των ετεροαναφορών ανά επιστημονική δημοσίευση σε συγκεκριμένο επιστημονικό τομέα - στην περίπτωση αυτή, το δίκαιο. Το κριτήριο των ετεροαναφορών χρησιμοποιείται από την QS ως ένδειξη για τη διεθνή επίδραση της έρευνας ενός πανεπιστημίου. Η QS, στη συνέχεια, εξάγει μια βαθμολογία για κάθε κριτήριο αλλά και συνολικά σε μία κλίμακα από το 1-100.

Μπορείτε να δείτε παρακάτω τις καλύτερες σχολές νομικής της Ευρώπης. Η παγκόσμια κατάταξη των πανεπιστημίων στον τομέα της νομικής εμφανίζεται μέσα σε παρένθεση. Η ομάδα του eduguide συγκεντρώσαμε επίσης στοιχεία για τα δίδακτρα των μεταπτυχιακών προγραμμάτων σε κάθε πανεπιστήμιο καθώς και τις ευκαιρίες που υπάρχουν για να λάβετε υποτροφία.

 

10. (42) Katholieke Universiteit Leuven: 75 — Eίναι το καλύτερο πανεπιστήμιο του Βελγίου για σπουδές Νομικής. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά από την QS στο πεδίο των ετεροαναφορών. Το έτος που πέρασε προστέθηκε και ένα νέο μεταπτυχιακό σε δίκαιο σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Ζυρίχης στην Ελβετία. Τα δίδακτρα του προγράμματος είναι πολύ προσιτά καθώς ανέρχονται στα 922 ευρώ.

Ιστοσελίδα: http://www.law.kuleuven.be/education/prospective

 

9. (34) Queen Mary University of London: 76.4 — Το Queen Mary είναι από τα καλύτερα πανεπιστήμια στη Μεγάλη Βρετανία για να σπουδάσει κανείς νομική. Βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά στο πεδίο των ετεροαναφορών. Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά του προγράμματα ανέρχονται σε £15,100. Υπάρχουν διάφοροι πόροι χρηματοδότησης για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ιστοσελίδα: http://www.law.qmul.ac.uk/

 

8. (32) Leiden University: 77 — Το Leiden είναι με βάση την κατάταξη το καλύτερο πανεπιστημιο για να σπουδάσει κανείς Νομική στην Ολλανδία, και βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά για τον αριθμό των ετεροαναφορών ανά δημοσίευση αλλά και την ακαδημαϊκή του φήμη. Τα περισσότερα του μεταπτυχιακά είναι στην ολλανδική γλώσσα, προσφέρει, όμως, και μεταπτυχιακά στην Αγγλική Γλώσσά σε Ευρωπαϊκό Δίκαιο, Διεθνές Δημόσιο Δίκαιο και Ποινική Δικαιοσύνη. Τα δίδακτρα για το 2019-2020 ανέρχονται σε 2.083 ευρώ.

Ιστοσελίδα: https://www.universiteitleiden.nl/en/law

 

7. (30) Universite Paris 1 Pantheon-Sorbonne: 77.3 — Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο για σπουδές νομικής στην Ευρώπη αν εξαιρεθούν τα πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας που καταλαμβάνουν τις 6 πρώτες θέσεις. Προσφέρει μεταπτυχιακά στα Γαλλικά σε Δημόσιο Δίκαιο, Ιδιωτικό Δίκαιο, Διεθνές, Ευρωπαϊκό και Συγκριτικό Δίκαιο. Οι φοιτητές δεν πληρώνουν δίδακτρα παρά μόνο ένα χαμηλό διοικητικό τέλος που ανέρχεται σε 300 ευρώ το χρόνο.

Ιστοσελίδα: http://www.univ-paris1.fr/ufr/eds/

 

6. (25) University of Edinburgh: 79.7 —Ένα από τα πιο ιστορικά πανεπιστήμια της Μεγάλης Βρετανίας, έχει εξαιρετική φήμη, καθώς διακεκριμένοι νομικοί της Μεγάλης Βρετανίας αλλά και του εξωτερικού είνα απόφοιτοί του. Τα δίδακτρα για μεταπτυχιακό στη Νομική ανέρχονται σε £12,300, και £19,500 για εξ αποστάσεως μεταπτυχιακά. Το πανεπιστήμιο προσφέρει επίσης αρκετές υποτροφίες για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές της νομικής.

Ιστοσελίδα: http://www.law.ed.ac.uk/

 

5. (20) King's College London: 81.6 — Η νομική σχολή του King's College είναι η 3η καλύτερη στο Λονδίνο και η 5η στη Μεγάλη Βρετανία. Σύμφωνα με το QS βαθμολογήθηκε πολύ υψηλά στην ακαδημαϊκή φήμη και στην κατηγορία αριθμός ετεροαναφορών/δημοσίευση. Τα δίδακτρα για τα μεταπτυχιακά του σε δίκαιο (Master of Laws LL.M) ανέρχονται σε £16,500. Προσφέρονται επίσης και part-time μεταπτυχιακά  εξ αποστάσεως.

Ιστοσελίδα: http://www.kcl.ac.uk/law/index.aspx

 

4. (12) University College London: 84.5 — Μεταξύ των αποφοίτων της νομικής σχολής του UCL ήταν ο ηγέτης της Ινδικής Ανεξαρτησίας Μαχάτμα Γκάντι, ο πρώην πρόεδρος του Ισραήλ Chaim Herzog, ο γενικός γραμματέας του Συμβουλίου της Ευρώπης (2004-2009) Terry Davis κ.ά. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £16,130. Το πανεπιστήμιο παρέχει πάνω από 10 υποτροφίες για μεταπτυχιακές σπουδές στη Νομική (LLM).

Ιστοσελίδα: https://www.laws.ucl.ac.uk/

 

3. (9) London School of Economics and Political Science: 88.7 — Το LSE βαθμολογήθηκε υψηλά σε όλα τα κριτήρια άλλα έλαβε υψηλότερη βαθμολογία στην κατηγορία αριθμός ετεροαναφορών/δημοσίευση. Τα δίδακτρα για το 2019-2020 ανέρχονται σε £16,008. Το LSE προσφέρει κάθε χρόνο £12.5 εκατ. σε υποτροφίες για μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ιστοσελίδα: http://www.lse.ac.uk/collections/law/index.htm

 

2. (3) University of Oxford: 96.3 — Είναι η δεύτερη καλύτερη σχολή νομικής στην Ευρώπη και η 3η στον κόσμο με σκορ 98.9/100 στη φήμη που έχει στους εργοδότες. Ανάμεσα στους αποφοίτους του είναι πρώην πρωθυπουργοί, δικαστές ανωτάτων δικαστηρίων της Μ.Βρετανίας καθώς και μέλη του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ. Τα δίδακτρα ξεκινούν από £7,730 ανάλογα με το πρόγραμμα. Υπάρχουν αρκετές υποτροφίες που μπορείτε να διεκδικήσετε και που ανακοινώνονται στο site της σχολής.

Ιστοσελίδα: https://www.law.ox.ac.uk/

 

1. (2) University of Cambridge: 96.9 — Είναι το καλύτερο πανεπιστήμιο για σπουδές νομικής στην Ευρώπη και το 2ο στον κόσμο μετά το Harvard. Τα δίδακτρα ανέρχονται σε £16.320. Υπάρχουν πολλές υποτροφίες που δίνει στους μεταπτυχιακούς φοιτητές όλων των κλάδων είτε το ίδιο το Πανεπιστήμιο, είτε ιδιωτικά ιδρύματα. Μία από τις πιο γενναιόδωρες υποτροφίες είναι αυτή του Ιδρύματος Bill & Melinda Gates. Δείτε περισσότερα για την υποτροφία Gates στο άρθρο μας εδώ.

Ιστοσελίδα: http://www.law.cam.ac.uk/

 

-----------------

To eduguide είναι το μοναδικό site στην Ελλάδα που διαθέτει την πιο πλήρη βάση δεδομένων των μεταπτυχιακών προγραμμάτων των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ και την πιο εύχρηστη μηχανή αναζήτησης!

Για όλα τα μεταπτυχιακά σε Νομικές Επιστήμες πατήστε εδώ

Για ΟΛΑ ανεξαιρέτως τα μεταπτυχιακά των Ελληνικών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ (περισσότερα από 900 προγράμματα!) πατήστε ΕΔΩ (μπορείτε να τα "φιλτράρετε" ανάλογα με το εκπαιδευτικό ίδρυμα, το γνωστικό αντικείμενο, την πόλη, τα δίδακτρα, την περίοδο αιτήσεων κ.τ.λ.)

Επίσης, αν ενδιαφέρεστε για εκπόνηση διδακτορικού, μπορείτε να δείτε όλες τις τρέχουσες προκηρύξεις διδακτορικών από τον σύνδεσμο: 
http://www.eduguide.gr/grad/prokirykseis_phd

Για υποτροφίες μεταπτυχιακών προγραμμάτων, ακολουθήστε τον σύνδεσμο http://www.eduguide.gr/ypotrofies/

Κάνοντας εγγραφή στο site μας μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας profile και να ενημερώνεστε μέσω mail για όλες τις προκηρύξεις των μεταπτυχιακών που σας ενδιαφέρουν!

https://www.eduguide.gr/accounts/register/  

Κάντε Like στη σελίδα μας στο facebook για να ενημερώνεστε για όλες τις προκηρύξεις μεταπτυχιακών καθώς και υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

 

Μαρία Αλεξίου

Founder- www.eduguide.gr

 

Για αναπαραγωγή των άρθρων του eduguide από άλλες ιστοσελίδες, παρακαλούμε συμβουλευτείτε πρώτα τους όρους χρήσης του eduguide, παραγραφος 4

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα