Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Απόψεις αποφοίτων για το ΜΒΑ Food and Agribusiness του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών

Το MBA Food and Agribusiness -Οργάνωση & Διοίκηση Επιχειρήσεων Τροφίμων και Γεωργίας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, προσφέρει επιστημονική και εφαρμοσμένη γνώση σε έναν από τους πιο δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής οικονομίας και βιομηχανίας, αυτό της Διοίκησης Επιχειρήσεων του Αγροδιατροφικού Τομέα. Ρωτήσαμε τρεις αποφοίτους του προγράμματος, γιατί επέλεξαν το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό, ποιά ήταν η εμπειρία τους ως φοιτητές του προγράμματος και πως το πρόγραμμα τους βοήθησε στην καριέρα τους.

 

Στέλιος Κουντούρης, Senior Sales manager Middle East and China Chiquita Brands International Sarl, Dubai UAE

Έχοντας αποφοιτήσει από το Οικονομικό Τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου, θεώρησα ότι χρειαζόμουν μια εξειδίκευση. Επέλεξα τον τομέα των τροφίμων γιατί είναι ένας τομέας δυναμικός, με τρομερό ενδιαφέρον, και πολλές πολυεθνικές εταιρίες που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα στον χώρο αυτό.

Το πρόγραμμα ξεπέρασε τις προσδοκίες μου. Έλληνες καθηγητές από κορυφαία πανεπιστήμια, όπως η ΑΣΟΕΕ, το ΠΑΠΕΙ και φυσικά το Γεωπονικό σε συνδυασμό με καθηγητές από αγγλικά πανεπιστήμια δημιούργησαν ένα υπέροχο γνωστικό πεδίο. Οι εναλλαγές από τα οικονομικά μαθήματα στα πιο εξειδικευμένα σχετικά με τα τρόφιμα, δημιούργησε έναν εξαιρετικό κρίκο που κρατούσε αμείωτο το ενδIαφέρον. Το μεταπτυχιακό ήταν ο κύριος λόγος που κλήθηκα σε συνέντευξη από τους εργοδότες μου και τελικά επιλέχθηκα ανάμεσα από άλλους υποψήφιους σε πολυεθνική εταιρεία. Πιστεύω ότι οι γνώσεις που αποκόμισα από το πρόγραμμα και συνδυασμός των δύο πτυχίων μου με βοήθησαν στη σταδιοδρομία μου. Συστήνω ανεπιφύλακτα το ΜΒΑ Food & Agribusiness τόσο σε νέους απόφοιτους όσο και σε εργαζόμενους. Ήταν μια από τις καλύτερες επιλογές που έχω κάνει. 

 

Έλενα Λέκκα, Junior Sourcing Manager, Τμήμα Αγορών Α.Β. Βασιλόπουλος 

Έχοντας τελειώσει το τμήμα Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής του Ανθρώπου του ΓΠΑ, ήθελα να συνεχίσω τις σπουδές  μου με ένα μεταπτυχιακό που θα μου προσφέρει μια ολοκληρωτική και πολύπλευρη προσέγγιση στα τρόφιμα. Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό εφαρμόζει τις σπουδές οικονομικών και μάρκετινγκ εξειδικευμένα πάνω στον κλάδο των τροφίμων.

Το πρόγραμμα σπουδών ανταποκρίθηκε πλήρως στις προσδοκίες μου. Υπάρχει η δυνατότητα επιλογής full/part time για όσος εργάζονται ή έχουν περιορισμένο χρόνο. Τα μαθήματα κορμού είναι έτσι δομημένα, ώστε να μπορέσεις να παρακολουθήσεις είτε έχειs υπόβαθρο θετικών είτε οικονομικών σπουδών. Τα μαθήματα επιλογής σου δίνουν την δυνατότητα να ακολουθήσεις την κατεύθυνση που ταιριάζει στις ανάγκες σου, διαμορφώνοντας έτσι το πρόγραμμα σπουδών της αρεσκείας σου. Οι επισκέψεις σε εταιρείες, τα σεμινάρια και οι διαλέξεις απο στελέχη είναι ίσως το πιο ουσιαστικό στοιχείο του προγράμματος. Σε βοηθάνε να αντιληφθείς πώς όλα αυτά που έχεις διδαχθεί βρίσκουν εφαρμογή στην πράξη, δίνοντάς σου ρεαλιστικά ερεθίσματα.

Αυτός είναι και ο λόγος που πιστεύω ότι ανταποκρίνεται πλήρως στις απαιτήσεις της σύγχρονης αγοράς εργασίας. Η επιστημονική κατάρτιση δεν είναι αρκετή για να ανταπεξέλθεις στην ανταγωνιστική και συνεχώς εξελισσόμενη αγορά εργασίας. Χρειάζεται εμπειρία, προσαρμοστικότητα, αντίληψη κα εξάσκηση σε αληθινές συνθήκες. Μέσω της καθοδήγησης (mentoring) από σημαντικούς ανθρώπους της αγοράς καθώ και των καθηγητών του προγράμματος, μπόρεσα να αντιληφθώ πώς και πού θέλω να εφαρμόσω όλα όσα αποκόμισα από τις σπουδές μου. Ένας συνδυασμός γνώσεων, εξάσκησης και παρατήρησης μου έδωσε την απαραίτητη ώθηση, με όλα τα εφόδια και την αυτοπεποίθηση που χρειαζόμουν, για να διεκδικήσω μια αξιόλογη θέση στην αγορά εργασίας. Και το πέτυχα. Ο κλάδος των τροφίμων αποτελεί βασικό πυλώνα της οικονομίας μας.

Το ΜΒΑ Food and Agribusiness είναι μια εξαιρετική επιλογή για όποιον απόφοιτο επιθυμεί να εξελιχθεί και να πετύχει επαγγελματικά στον κλάδο των τροφίμων (ή παρεμφερών κλάδων). Συνδυάζει το βασικό υπόβαθρο ενός ΜΒΑ με μια μοναδική εξειδίκευση που δεν μπορεί να συγκριθεί με κανένα αντίστοιχο πρόγραμμα σπουδών, προσφέροντας έτσι ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην επαγγελματική του πορεία. 


Γιώργος Γιαννάκης, Operations & Quality Control Manager, Greka Icons

Το συγκεκριμένο μεταπτυχιακό το επέλεξα μετά από πολύ σκέψη, αισθανόμουν ότι το πτυχίο μου ως τεχνολόγος τροφίμων θα με περιόριζε σημαντικά σε ότι αφορά την επαγγελματική μου εξέλιξη, συνεπώς ήθελα κάτι το οποίο να μου δίνει υπεραξία σε ένα ευρύτερο επαγγελματικό πλαίσιο. Νομίζω ότι η εποχή επιβάλει να είμαστε ευέλικτοι και να είμαστε σε θέση να προσαρμοστούμε σε περισσότερες από μία θέσεις εργασίας. Επίσης, η οικονομία της Ελλάδας, ακόμα και στα χρόνια της βαθιάς κρίσης παρέμεινε σχετικά σταθερή στους ευρύτερους κλάδους του πρωτογενή και δευτερογενή τομέα (ιδιαίτερα το κομμάτι των τροφίμων), οπότε το μεταπτυχιακό αυτό καθ'αυτό λειτουργεί ως εφόδιο για  το συγκεκριμένο κλάδο.

Στα περισσότερα μαθήματα γίνονται τόσο ομαδικές όσο και ατομικές εργασίες. Επίσης, η πλειοψηφία των καθηγητών χρησιμοποιούν case studies για την καλύτερη κατανόηση του μαθήματος. Κατά τη διάρκεια των σπουδών οι φοιτητές θα δημιουργήσουν το δικό τους business plan και πολλές από τις εργασίες που θα τους ανατεθούν είναι projects που θα αντιμετωπίσουν στην συνέχεια σε πραγματικές συνθήκες στην εργασία τους. Η γραμματεία του τμήματος φροντίζει προκειμένου τα μαθήματα να είναι όσο το δυνατόν πιο ευέλικτα, σε επίπεδο χρόνου, ενώ η ενημέρωση για τις όποιες αλλαγές γίνεται πάντα σε συνεννόηση με τους φοιτητές.

Βιώνουμε μία δύσκολη εποχή στην οποία για κάθε επένδυση που κάνουμε αναμένουμε να έχουμε ένα turnover ικανό να την αποσβέσει, πολύ συνοπτικά θα έλεγα ότι το μεταπτυχιακό είναι ''value for money'', με αρκετά ανταγωνιστική τιμή και ένα πρόγραμμα μαθημάτων προσαρμοσμένο στις ανάγκες του σήμερα.

Το μεταπτυχιακό είχε σημαντικό ρόλο για την μετέπειτα πρόσληψη στην εταιρία που μέχρι σήμερα εργάζομαι, ωστόσο πιστέυω ότι έννοιες όπως ''κόστος ευκαιρίας'' ή μοντέλα στατιστικής τα οποία χρησιμοποιούνται στα μαθήματα, μπορούν να έχουν σημαντική επιρροή και στην προσωπική μας ζωή. Τόσο για νέους αποφοίτους όσο και για εργαζόμενους, οι οποίοι επιθυμούν να εξελιχτούν εργασιακά το "MBA Food and Agribusiness΄ είναι μια εξαιρετική επιλογή.

Δείτε περισσότερες πληροφορίες για το ΜΒΑ Food & Agribusiness στη σελίδα του προγράμματος  

Αιτήσεις έως 25 Ιουνίου 2024.

Δείτε την προκήρυξη και κάντε την αίτησή σας μέσω του link https://mba.aua.gr/category/admissions/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο