Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αποκτήστε σύγχρονες διεπιστημονικές γνώσεις με το Δ.Μ.Π.Σ. Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη

"Όραμα μας  είναι η προσφορά σύγχρονων διεπιστημονικών γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου, που αφορούν στην Οικονομική και Διοικητική Επιστήμη, στις Επιστήμες Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, συνδυασμένες  με σημαντικά θέματα Φυτικής Παραγωγής."

Το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, λειτουργεί το πλέον δημοφιλές Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη».

Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτισθεί έτσι, ώστε να υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε διεθνές επίπεδο που αφορούν στο Farm Business Management. Είναι άλλωστε το μοναδικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη χώρα μας που καλύπτει τα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία.

Κύριος στόχος είναι η εκπαίδευση επιστημόνων/στελεχών σε μεταπτυχιακό επίπεδο, με την παροχή των απαραίτητων γνώσεων για την κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας, όσον αφορά επιστήμονες/στελέχη γεωργικών επιχειρήσεων, εταιριών παροχής συμβουλών και οργανισμών παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών στη γεωργία, με ουσιαστικές γνώσεις οικονομίας, διοίκησης και της διαδικασίας παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων Γεωπονικών και λοιπών Θετικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Ευέλικτη φοίτηση

Το πρόγραμμα σπουδών είναι ευέλικτο, καθώς οι περισσότερες προσφερόμενες Θεματικές Ενότητες είναι επιλογής, ώστε ο φοιτητής να έχει, σε μεγάλο βαθμό, τη δυνατότητα διαμόρφωσης ενός ατομικού προγράμματος σπουδών.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται τόσο με φυσική παρουσία στους χώρους του Γ.Π.Α. (ένα σαββατοκύριακο κάθε μήνα) όσο και με εξ’ αποστάσεως σύγχρονη διδασκαλία (online εβδομαδιαία μαθήματα), με σκοπό τη δυνατότητα παρακολούθησης του Προγράμματος και από φοιτητές που εργάζονται ή διαμένουν εκτός Αττικής. Για τη διευκόλυνση επίσης, των εργαζομένων φοιτητών λειτουργεί παράλληλα και πρόγραμμα μερικής φοίτησης.

Η συνολική διάρκεια του προγράμματος σπουδών είναι 3 ακαδημαϊκά εξάμηνα για πλήρη φοίτηση και 6 ακαδημαϊκά εξάμηνα για μερική φοίτηση.

Υποτροφίες

Το Δ.Π.Μ.Σ. χορηγεί κάθε χρόνο, υποτροφίες στους φοιτητές του με βάση ακαδημαϊκά, αντικειμενικά κριτήρια: οι δύο φοιτητές που εξετάστηκαν με επιτυχία σε όλες τις Θεματικές Ενότητες κάθε εξαμήνου και συγκέντρωσαν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας στις Θεματικές Ενότητες, λαμβάνουν υποτροφία. Συνολικά χορηγούνται έξι υποτροφίες στους φοιτητές κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Προοπτικές απασχόλησης

Οι προοπτικές απασχόλησης του ΔΠΜΣ “Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Επιστήμονες με αντίστοιχο προφίλ, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι ως:

  • στελέχη του τραπεζικού τομέα (ο οποίος την πρόσφατη περίοδο δραστηριοποιείται έντονα στον αγροτικό τομέα),
  • των γραφείων μελετών και παροχής συμβουλών (π.χ. σύνταξη business plans και επενδυτικών φακέλων, ένταξη στο μέτρο γεωργικών συμβουλών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης),
  • των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στην γεωργική παραγωγή (π.χ. προμηθευτές γεωργικών εφοδίων)
  • σε οργανισμούς τοπικής ανάπτυξης (αναπτυξιακές εταιρίες) 
  • σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γεωργικό τομέα κυρίως στη ζωική παραγωγή (προβατοτροφία, πτηνοτροφία, χοιροτροφία κλπ),
  • στις υδατοκαλλιέργειες,
  • στην φυτική παραγωγή (θερμοκήπια, δενδροκαλλιέργεια, παραγωγή φαρμακευτικών/αρωματικών φυτών)
  • σε αγροτουριστικές ή οικοτουριστικές επιχειρήσεις και
  • σε οργανισμούς αναζητούν υψηλόβαθμα και διευθυντικά στελέχη (managers) που συνδυάζουν τεχνικές και οικονομικές γνώσεις

Το πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις έως την Παρασκευή 29 Σεπτεμβρίου 2023.

Περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αναζητήσουν στην ιστοσελίδα του Προγράμματος www.farmbm.aua.gr. Μπορούν επίσης, να επικοινωνήσουν με τη Γραμματεία του Προγράμματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση farmbm@aua.gr.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο