Αποκτήστε σύγχρονες διεπιστημονικές γνώσεις με το Δ.Μ.Π.Σ. Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη Εκπαιδευτικά Νέα

"Όραμά μας, είναι η προσφορά σύγχρονων διεπιστημονικών γνώσεων μεταπτυχιακού επιπέδου, που αφορούν στην Οικονομική και Διοικητική Επιστήμη, στις Επιστήμες Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών, συνδυασμένες με σημαντικά θέματα Φυτικής Παραγωγής."

Το Τμήμα Αγροτικής Οικονομίας και Ανάπτυξης σε συνεργασία με το Τμήμα Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής και Υδατοκαλλιεργειών του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, λειτουργεί το πλέον δημοφιλές Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (Δ.Π.Μ.Σ.) με τίτλο: «Επιχειρηματικότητα και Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη».

Το πρόγραμμα σπουδών έχει καταρτισθεί έτσι, ώστε να υπερκαλύπτει τις προδιαγραφές αντίστοιχων μεταπτυχιακών προγραμμάτων σπουδών σε διεθνές επίπεδο που αφορούν στο Farm Business Management. Είναι άλλωστε το μοναδικό  μεταπτυχιακό πρόγραμμα στη χώρα μας που καλύπτει τα συγκεκριμένα επιστημονικά πεδία.

Κύριος στόχος είναι η κάλυψη των σημαντικών ελλείψεων που παρατηρούνται στην αγορά εργασίας, όσον αφορά επιστήμονες/στελέχη γεωργικών επιχειρήσεων, εταιριών παροχής συμβουλών και οργανισμών παροχής αντίστοιχων υπηρεσιών στη γεωργία, με ουσιαστικές γνώσεις οικονομίας, διοίκησης και της διαδικασίας παραγωγής στον πρωτογενή τομέα.

Στο Δ.Π.Μ.Σ. γίνονται δεκτοί πτυχιούχοι τμημάτων Γεωπονικών και λοιπών Θετικών, Οικονομικών και Κοινωνικών Επιστημών.

Υποτροφίες
Το Δ.Π.Μ.Σ. χορηγεί κάθε χρόνο, υποτροφίες στους φοιτητές του με βάση ακαδημαϊκά, αντικειμενικά κριτήρια: οι δύο φοιτητές που εξετάστηκαν με επιτυχία σε όλες τις Θεματικές Ενότητες κάθε εξαμήνου και συγκέντρωσαν τον υψηλότερο μέσο όρο βαθμολογίας στις Θεματικές Ενότητες, λαμβάνουν υποτροφία. Συνολικά χορηγούνται έξι υποτροφίες στους φοιτητές κάθε ακαδημαϊκού έτους.

Προοπτικές απασχόλησης
Οι προοπτικές απασχόλησης του ΔΠΜΣ “Επιχειρηματικότητα & Συμβουλευτική στην Αγροτική Ανάπτυξη” του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών είναι κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Επιστήμονες με αντίστοιχο προφίλ, είναι ιδιαίτερα χρήσιμοι ως:

  • στελέχη του τραπεζικού τομέα (ο οποίος την πρόσφατη περίοδο δραστηριοποιείται έντονα στον αγροτικό τομέα),
  • των γραφείων μελετών και παροχής συμβουλών (π.χ. σύνταξη business plans και επενδυτικών φακέλων, ένταξη στο μέτρο γεωργικών συμβουλών του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης),
  • των εταιρειών παροχής υπηρεσιών στην γεωργική παραγωγή (π.χ. προμηθευτές γεωργικών εφοδίων)
  • σε οργανισμούς τοπικής ανάπτυξης (αναπτυξιακές εταιρίες) 
  • σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον γεωργικό τομέα κυρίως στη ζωική παραγωγή (προβατοτροφία, πτηνοτροφία, χοιροτροφία κλπ),
  • στις υδατοκαλλιέργειες,
  • στην φυτική παραγωγή (θερμοκήπια, δενδροκαλλιέργεια, παραγωγή φαρμακευτικών/αρωματικών φυτών)
  • σε αγροτουριστικές ή οικοτουριστικές επιχειρήσεις και
  • σε οργανισμούς αναζητούν υψηλόβαθμα και διευθυντικά στελέχη (managers) που συνδυάζουν τεχνικές και οικονομικές γνώσεις

Δείτε εδώ πιο αναλυτικά όλες τις προοπτικές των αποφοίτων του προγράμματος. 

Αξίζει δε να αναφερθεί, ότι πρόσφατα, επτά από τους αποφοίτους άρχισαν να εργάζονται με επιτυχία στο Πρόγραμμα "Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά", μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα. Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. 

Ευέλικτη φοίτηση
Το πρόγραμμα είναι ευέλικτο καθώς δίνεται η δυνατότητα σε φοιτητές εκτός Αττικής να το παρακολουθήσουν με επιτυχία, ενώ η διάρκεια σπουδών είναι 3 έως 6 εξάμηνα διότι προσφέρεται και η δυνατότητα part time παρακολούθησης.

Το πρόγραμμα δέχεται αιτήσεις έως 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Για περισσότερες πληροφορίες, μπορείτε να επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος www.farmbm.aua.gr ή να καλέσετε στο τηλέφωνο 210 529 4770.

---
Η ομάδα του eduguide.gr
Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο