Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

ΑΠΘ: Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών στην Πληροφορική και Διοίκηση

Από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) ανακοινώνεται ότι κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018 θα λειτουργήσει για 15η χρονιά το Διατμηματικό Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΔΠΜΣ) με τίτλο: «Πληροφορική και Διοίκηση», το οποίο απονέμει Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ).

 

Διεπιιστημονικό και καινοτομικό πρόγραμμα σπουδών

Το πρόγραμμα φέρνει κοντά τα πεδία της επιστήμης των υπολογιστών και της τεχνολογίας της πληροφορίας με τη διοίκηση και την οικονομία και προετοιμάζει στελέχη επιχειρήσεων που θα κατανοούν και τα δύο πεδία και θα μπορούν να παρακολουθούν τη ραγδαία εξέλιξη που επιφέρει η τεχνολογία στον κόσμο των επιχειρήσεων.

 

Διδακτικό προσωπικό

Στο μεταπτυχιακό πρόγραμμα διδάσκουν μέλη ΔΕΠ από τα Τμήματα Πληροφορικής και Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ. Εκτός από άριστη θεωρητική κατάρτιση και εκπαίδευση, διαθέτουν σημαντική επαγγελματική εμπειρία ενώ το ερευνητικό τους έργο έχει δημοσιευθεί και παρουσιαστεί σε σημαντικά διεθνή επιστημονικά περιοδικά και συνέδρια.

 

Επαγγελματικές προοπτικές

Οι απόφοιτοι, έχοντας το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης (ΜΔΕ) του ΔΠΜΣ, θα μπορούν να καλύψουν θέσεις εξειδικευμένων στελεχών στον Ιδιωτικό και Δημόσιο Τομέα καθώς και θέσεις σε Ερευνητικά και Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, υπάρχει υψηλή ζήτηση Οικονομολόγων με προχωρημένες γνώσεις στην Πληροφορική καθώς και αποφοίτων Πληροφορικής με γνώσεις management και οικονομικών. Άλλωστε,  στο πλαίσιο της αναδυόμενης κοινωνίας της πληροφορίας και της παγκοσμιοποίησης της οικονομίας, είναι αναγκαία η διαμόρφωση στελεχών τα οποία, ανεξαρτήτως του αρχικού τους γνωστικού υποβάθρου, μπορούν να κατανοήσουν ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο οικονομικό και τεχνολογικό περιβάλλον.

Για όσους αποφοίτους επιθυμούν, υπάρχει η δυνατότητα συνέχισης των σπουδών τους σε επίπεδο διδακτορικού διπλώματος.

 

Διακρίσεις φοιτητών του μεταπτυχιακού προγράμματος

Διπλωματικές εργασίας φοιτητών του μεταπτυχιακού έχουν δημοσιευθεί και  διακριθεί σε διεθνή συνέδρια, ενώ εφαρμογές και επιχειρηματικές ιδέες φοιτητών  έχουν βραβευθεί σε διεθνείς διαγωνισμούς

Διαβάστε εδώ για τις διακρίσεις φοιτητών του προγράμματος http://dpms.csd.auth.gr/?page_id=4656

 

Υποτροφίες

Για τους εισακτέους προβλέπονται υποτροφίες αριστείας. Επίσης προβλέπονται υποτροφίες και κατά την διάρκεια των σπουδών με βάση τη βαθμολογική επίδοση. Μέσω του Τμήματος Σπουδών του ΑΠΘ προβλέπονται ανταποδοτικές υποτροφίες με βάση βαθμολογικά αλλά και κοινωνικά – οικονομικά κριτήρια.

 

Αιτήσεις

Οι αιτήσεις των υποψηφίων φοιτητών γίνονται δεκτές έως και τις 31-5-2017. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το πρόγραμμα σπουδών και τη διαδικασία των αιτήσεων  επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του προγράμματος http://dpms.csd.auth.gr/

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο