Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Αναζήτηση Google: 6 προχωρημένα κόλπα

Όλοι χρησιμοποιούμε καθημερινά τις μηχανές αναζήτησης και ειδικά της Google, όμως ελάχιστοι γνωρίζουμε πώς να τη χρησιμοποιούμε καλύτερα. Παρότι πρόκειται για κάτι φαινομενικά εύκολο, το πεδίο αναζήτησης είναι ένα εξαιρετικά πολύπλοκο εργαλείο που με λίγη παραπάνω γνώση, θα σε πηγαίνει γρηγορότερα στα αποτελέσματα που ψάχνεις. Δοκίμασε αυτά τα κόλπα και θα το διαπιστώσεις κι εσύ:

 

Βάλε εισαγωγικά
Τα εισαγωγικά πριν και μετά από κάθε αναζήτησή σου, δίνουν στην Google την εντολή να ψάξει επακριβώς τις συγκεκριμένες λέξεις που είναι μέσα σε αυτά. 

Άρα, εάν για παράδειγμα ψάχνεις μεταπτυχιακά ψυχολογίας, βάλε στο πεδίο αναζήτησης “μεταπτυχιακά ψυχολογίας” εάν θέλεις να αποκλείσεις τα μεταπτυχιακά άλλων κλάδων σπουδών από τα αποτελέσματά σου.

 

Απέκλεισε λέξεις
Μπορείς για κάθε αναζήτησή σου, να αποκλείεις αποτελέσματα για να γλιτώνεις χρόνο, απλά προσθέτοντας μία παύλα χωρίς κενό πριν από τη λέξη που θέλεις να αποκλείσεις.

Για παράδειγμα, αν ψάχνεις μεταπτυχιακά σε επιστήμες της αγωγής αλλά δεν σε ενδιαφέρουν τα μεταπτυχιακά αυτού του κλάδου σπουδών στο εξωτερικό, τότε πρόσθεσε και το εξής: μεταπτυχιακά επιστήμες αγωγής -εξωτερικό

 

Δες και συνώνυμα
Πρόσθεσε το σύμβολο ~ (που βρίσκεται δίπλα στον αριθμό 1 στο πληκτρολόγιό σου) δίπλα σε όσες λέξεις θέλεις να δεις και τα συνώνυμά τους στην αναζήτηση. 

Για παράδειγμα, εάν στην αναζήτησή σου μεταπτυχιακά βιοχημείας θέλεις περισσότερες επιλογές, μπορείς να προσθέσεις το σύμβολο στην πρώτη λέξη, ~μεταπτυχιακά βιοχημείας ώστε να λάβεις και τα συνώνυμά του όπως μεταπτυχιακές σπουδές ή μεταπτυχιακά προγράμματα βιοχημείας.

 

Από έναν ιστότοπο
Εάν θέλεις αποτελέσματα από κάποια συγκεκριμένη ιστοσελίδα, τότε μπορείς πριν την αναζήτησή σου να προσθέσεις το εξής:   site:το url της σελίδας που θες.

Για παράδειγμα, εάν θέλεις τα αποτελέσματά σου να προέρχονται από το eduguide.gr, τότε η αναζήτησή σου, μπορεί να γίνει:   site:eduguide.gr μεταπτυχιακά χειρουργικής

 

Ψάξε με διαζευκτικό
Εάν ψάχνεις περισσότερα από ένα αποτελέσματα, ξεχωριστά ή σε έναν τόπο, τότε δοκίμασε την κάθετη γραμμή που λειτουργεί ως διαζευκτικό. 

Για παράδειγμα, εάν ψάχνεις έναν ιστότοπο που διαθέτει και τους τρεις ή έναν από τους όρους: μεταπτυχιακά, υποτροφίες και νέα, τότε ψάξε ως εξής: μεταπτυχιακά | υποτροφίες | νέα

 

Ψάξε μεταξύ χρονολογιών
Εάν ψάχνεις αποτελέσματα σε συγκεκριμένες χρονικές περιόδους, τότε μπορείς ανάμεσα σε χρονολογίες να βάλεις δύο τελείες για να έχεις αποτελέσματα μεταξύ αυτών των χρονολογιών.

Για παράδειγμα, εάν ψάχνεις δωρεάν μεταπτυχιακά μεταξύ 2017 και 2019, μπορείς να κάνεις την αναζήτηση ως εξής: δωρεάν μεταπτυχιακά 2017.. 2019

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο