Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

7 ιδέες για να αυξήσεις το εισόδημά σου!

Ένα από τα θέματα που μας απασχολεί είναι το οικονομικό και με ποιους τρόπους θα αυξήσουμε το εισόδημά μας. Γι’ αυτό άλλωστε, κι εσύ, πάτησες το κλικ για να διαβάσεις αυτό το άρθρο. 

Ενώ χτίζεις την καριέρα σου και ονειρεύεσαι το μέλλον σου, πιθανότατα θα έρθει μια στιγμή που λίγα επιπλέον χρήματα δεν θα ήταν κι άσχημα, κάθε άλλο, θα σε βοηθήσουν πολύ. Ίσως θέλεις να αποταμιεύσεις για μια μεγάλη αγορά, όπως ένα σπίτι ή ένα νέο αυτοκίνητο, ή απλώς θέλεις να κάνεις τα κουμάντα σου για έκτακτες ανάγκες. Όποιος κι αν είναι ο στόχος σου, μπορείς να εργαστείς για να τον πετύχεις αναζητώντας δημιουργικούς τρόπους για να κερδίσεις περισσότερα χρήματα.

Το πρώτο βήμα για να δεις το ποσό στον λογαριασμό σου να αυξάνεται είναι η επιλογή της πηγής επιπλέον εισοδήματος. Οι ιδέες πολλές, δεν είναι βέβαια όλες για όλους! Θα δεις, θα διαβάσεις και θα αποφασίσεις αν κάποια από αυτές κουμπώνει σε εσένα! 

Ακολουθούν επτά (7) τρόποι για να αυξήσεις το εισόδημά σου ξεκινώντας από σήμερα:

1. Μετάτρεψε το χόμπι σου σε επιχείρηση
Εάν έχεις ένα κρυφό ταλέντο ή πάθος πάνω στο οποίο θα ξόδευες ευχαρίστως περισσότερο χρόνο, μπορείς να βρεις έναν τρόπο να χρησιμοποιήσεις τις δεξιότητές σου για να βγάλεις κέρδος. Εάν είσαι δημιουργικός/ή, υπάρχουν πολλοί τρόποι για να πουλήσεις τη δουλειά σου στο διαδίκτυο. Μια πρώτη αναζήτηση στο google θα σε πείσει και θα σε βοηθήσει να εξελίξεις την ιδέα σου! Θα μπορούσες επίσης να εξετάσεις το ενδεχόμενο να συμμετάσχεις σε κάποια έκθεση ή άλλες εκδηλώσεις που θα σε βοηθήσουν στη διάδοση της ιδέας σου.

2. Ζήτησε αύξηση
Είσαι σίγουρη/ος ότι πληρώνεσαι τόσο όσο αξίζεις; Αναζήτησε τους τρέχοντες μισθούς των ατόμων στον τομέα σου και εάν πιστεύεις ότι είναι η κατάλληλη στιγμή να ζητήσεις αύξηση, do it!

3. Δίδαξε
Εάν πιστεύεις ότι κάποιοι μπορεί να ενδιαφέρονται να μάθουν για τις μοναδικές σου δεξιότητες, τότε το blogging, η γραφή και η δημόσια ομιλία είναι τρόποι για να μοιραστείς αυτά που γνωρίζεις και να πληρώνεσαι για αυτό. Θα μπορούσες επίσης να εξετάσεις online επιλογές για να φτιάξεις και να δημιουργήσεις το δικό σου μάθημα σε ιστοσελίδες που προσφέρουν μαθήματα σε ενδιαφερόμενους ανά τον κόσμο.

4. Ξεφορτώσου πράγματα που δεν χρειάζεσαι
Έχεις στο σπίτι πράγματα που δεν χρειάζεσαι ή δεν τα χρησιμοποιείς πια; Ήρθε η στιγμή να τα ξεφορτωθείς κερδίζοντας χρήματα. Μπορεί να είναι από ρούχα μέχρι ξεχασμένα βιβλία ή ακόμη και παλιά αντικείμενα.  Μπορείς είτε να τα αναρτήσεις σε σελίδες στο διαδίκτυο ή ακόμη και να φτιάξεις δική σου σελίδα και να πουλάς second hand προϊόντα. Με αυτό τον τρόπο και χρήματα κερδίζεις και βάζεις μια τάξη στον χώρο σου!  

5. Ενοικίασε ένα δωμάτιο
Έχεις ένα επιπλέον δωμάτιο στο σπίτι ή στο διαμέρισμά σου και δεν το αξιοποιείς; Ενοικίασέ το, είτε για μεγάλο είτε για σύντομο χρονικό διάστημα. Αυτό μπορεί γρήγορα να μετατραπεί σε μια αξιόπιστη πηγή δευτερογενούς εισοδήματος. Προσοχή! Εάν είσαι ενοικιαστής, φροντίστε να διαβάσεις τη μίσθωση ή να επικοινωνήσεις με τον ιδιοκτήτη πριν νοικιάσεις ένα δωμάτιο στο σπίτι σου.

6. Back to school
Εάν θέλεις να εστιάσεις στην καριέρα σου και έχεις το χρόνο να επενδύσεις, σκέψου μήπως θα ήταν μια καλή στιγμή να επιστρέψεις στο πανεπιστήμιο. Τα μεταπτυχιακά συχνά μεταφράζονται σε καλύτερες θέσεις εργασίας και αυξημένες αμοιβές, ιδιαίτερα για θέσεις εργασίας με ζήτηση. Δες εδώ την πληρέστερη μηχανή αναζήτησης για μεταπτυχιακά σε Ελλάδα και Κύπρο και βρες το μεταπτυχιακό που σου ταιριάζει! 

7. Άλλαξε ή βρες μια δεύτερη εργασία
Αισθάνεσαι ότι η τρέχουσα εργασία σου αφήνει λίγα περιθώρια για πρόοδο ή δεν φαίνεται να παίρνεις κάποια αύξηση σύντομα; Τότε μπορεί να χρειαστεί να αρχίσεις να ψάχνεις νέες ευκαιρίες. Ερεύνησε τις επιλογές σου και βεβαιώσου ότι αυτές οι νέες ευκαιρίες θα σε βοηθήσουν πραγματικά να αυξήσεις το εισόδημά σου.
Από την άλλη, αν σου αρέσει η εργασία που είσαι τώρα αλλά έχεις ελεύθερο χρόνο, υπάρχουν και πολλές θέσεις μερικής απασχόλησης που προσφέρουν ευέλικτο ωράριο και μπορούν να συνδυαστούν με την κύρια εργασία σου. Για παράδειγμα, θα μπορούσες να εργαστείς ως σερβιτόρος ή στο λιανικό εμπόριο τα Σαββατοκύριακα ή στο τηλεφωνικό κέντρο μιας εταιρίας ή ακόμη ως marketer και να διαχειρίζεσαι τα social media μικρών τοπικών επιχειρήσεις της περιοχής σου. 

Αν ψάχνεις τρόπους για να αυξήσεις το εισόδημά σου, κάθισε και γράψε μια λίστα με αυτά που ταιριάζουν σε εσένα και τι πιστεύεις ότι είναι καλύτερο να κάνεις για να έχεις περισσότερο κέρδος, προτού καταλήξεις σε ένα. Θυμήσου να έχεις ανοιχτό μυαλό και να είσαι έτοιμη/ος να ενεργήσεις όταν χτυπήσει η ευκαιρία. 
 

Επιμέλεια άρθρου: Κωνσταντίνα Δημητρίου
Φωτογραφία: Unsplash

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο