Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

5 δωρεάν εφαρμογές που θα διευκολύνουν τις σπουδές σας

Είστε προπτυχιακός ή μεταπτυχιακός φοιτητής; Σας παρουσιάζουμε 5 δωρεάν εφαρμογές για τον υπολογιστή σας και τις φορητές συσκευές σας που θα σας οργανώσουν και θα κάνουν τη ζωή σας ευκολότερη καθώς προσπαθείτε να συνδυάσετε σπουδές και κοινωνική ζωή.

Evernote

Αν μέχρι σήμερα δεν γνωρίζατε το Evernote, είναι καιρός να το δοκιμάσετε γιατί οι δυνατότητες που προσφέρει είναι πραγματικά αμέτρητες. Το Evernote είναι μια δωρεάν εφαρμογή για pc, tablets και smartphones, με το οποίο μπορείτε να δημιουργησετε και να αποθηκεύσετε σημειώσεις με κείμενο, φωτογραφίες ή ήχο. Έτσι, μπορείτε π.χ. να κρατήσετε σημειώσεις την ώρα του μαθήματος στο pc σας ή να ηχογραφήσετε σημαντικά σημεία των διαλέξεων και να τα επισυνάψετε στις σημειώσεις σας.Το Evernote θα συγχρονίσει αυτόματα τις σημειώσεις σας με όλες τις συσκευές που χρησιμοποιείτε για να έχετε πρόσβαση σε αυτές όποτε θέλετε. Μπορείτε ακόμη να βγάλετε φωτογραφία και να αποθηκεύσετε κάποιο σημαντικό έγγραφο (π.χ. από τον πίνακα ανακοινώσεων της σχολής σας ή τη σελίδα ενός βιβλίου). Με το Web Clipper που προσφέρει το Evernote θα αποθηκεύετε ολόκληρες ιστοσελίδες, άρθρα, links, σημαντικά emails και pdf's από το internet για να τα έχετε διαθέσιμα για αργότερα. Η εφαρμογή σας επιτρέπει ακόμη να συνδυάζετε και να συγχωνεύετε τις σημειώσεις σας. Αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο όταν γράφετε μια εργασία και θέλετε να ενοποιήσετε τις πληροφορίες που έχετε συλλέξει σε ένα έγγραφο. Μπορείτε, επίσης,να μοιραστείτε τις σημειώσεις σας με τους συμφοιτητές σας μέσω Facebook, Twitter, LinkedIn, email ή απλώς αντιγράφοντας το link των σημειώσεων σας και επισυνάπτοντας το όπου εσείς θέλετε. Σας συστήνουμε ανεπιφύλακτα να το δοκιμάσετε.Θα δείτε ότι καθώς το χρησιμοποιείτε θα ανακαλύπτετε νέους τρόπους που θα σας βοηθήσουν να οργανώνετε την εργασία και το χρόνο σας.

Pocket

Είστε από αυτούς τους φοιτητές που όταν βρίσκουν κάτι ενδιαφέρον στο internet ανοίγουν αμέτρητα παράθυρα και tabs στον browser τους για να μη χάσουν καμία πληροφορία; Τώρα με ένα απλό κλικ μπορείτε να στείλετε ιστοσελίδες, άρθρα, φωτογραφίες, video στο Pocket για να έχετε πρόσβαση σε αυτά αργότερα. Μπορείτε μετά να ανοίξετε το Pocket σε οποιαδήποτε συσκευή- pc, tablet η κινητό. Και το καλύτερο: δεν χρειάζεται να είστε online για να δείτε αυτά που έχετε αποθηκεύσει!

Εναλλακτικά: Instapaper, Readability

Google Drive

Οι μέρες που γράφατε ένα έγγραφο στο υπολογιστή σας και το στέλνατε με email στον εαυτό σας για να είστε σίγουροι ότι δεν θα το χάσετε έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Χρησιμοποιείστε το Google Drive για να έχετε πρόσβαση και να επεξεργαζεστε τα έγγραφα σας από οπουδήποτε. Αν έχετε κοινά projectς με τους συμφοιτητές σας μπορείτε να τους καλέσετε να δουν, να κατεβάσουν και να συνεργαστούν σε όλα τα αρχεία που θέλετε. Κάντε ένα κοινόχρηστο φάκελο για την ομάδα σας και παρακολουθήστε όλες τις αλλαγές στην εργασία σας σε πραγματικό χρόνο. Έτσι δεν χρειάζεται να ανταλλάσετε συνημμένα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Εναλλακτικά: Dropbox (κάνει ό,τι και το Google Drive με τη διαφορά ότι μπορείτε να έχετε πρόσβαση στα αρχεία σας ακόμη και όταν είστε offline! )

Wunderlist

Αυτή η εφαρμογή σας επιτρέπει να δημιουργείτε λίστες με τις υποχρεώσεις σας, τα todos, σημειώσεις, υπενθυμίσεις κλπ και να τις έχετε διαθέσιμες σε όλες σας τις συσκευές. Προσθέτοντας ένα αντικείμενο σε μια λίστα σας δίνεται η δυνατότητα να ορίσετε μια καταληκτική ημερομηνία, ώστε να μην χάσετε ποτέ καμία προθεσμία. Μπορείτε να σημειώνετε ότιδήποτε θέλετε στις λίστες σας, ενώ το αστεράκι θα κάνει τα πιο σημαντικά σημεία να ξεχωρίζουν. Μπορείτε, επίσης, αν το επιθυμείτε, να ρυθμίσετε από ποιές εφαρμογές θέλετε να σας έρχετε ειδοποίηση κάθε φορά που κάποιο από τα todoς σας πρέπει να ολοκληρωθεί. Ένας τρόπος να χρησιμοποιήσετε το Wunderlist για τις σπουδές σας είναι να ορίσετε διαφορετική λίστα για κάθε μάθημα του εξαμήνου και να προσθέσετε σε αυτές το εβδομαδιαίο πρόγραμμα, τις προθεσμίες για την παράδοση εργασιών και εξετάσεων, σημαντικές υπενθυμίσεις κτλ.

και μια εφαρμογή για τις ώρες που διαβάζετε:

Whitenoise

Θέλετε να αποκλείσετε τους εξωτερικούς θορύβους που σας αποσπούν την προσοχή από το διάβασμα σας (π.χ. τις ενοχλητικές ομιλίες στο αναγνωστήριο της βιβλιοθήκης ή του διπλανού διαμερίσματος ή το θόρυβο έξω από το παράθυρο σας); Με το White Noise μπορείτε να αντικαταστήσετε το θορυβώδες περιβάλλον με τα ήρεμα κύματα του ωκεανού ή το γλυκό κελάιδισμα των πουλιών. Η εφαρμογή περιλαμβάνει πάνω από 30 ήχους και μπορείτε να κατεβάσετε ακόμη περισσότερους για ελεύθερη χρήση μέσω του web store. Επίσης, μπορείτε να συνδυάσετε ήχους και να δημιουργήσετε τις δικές σας λίστες αναπαραγωγής, έτσι ώστε να εναλλάσετε τους ήχους που ακούτε π.χ. από το τροπικό δάσος του Αμαζονίου στην απαλή βροχή που πέφτει στο τζάμι του παραθύρου σας. Μπορείτε, επίσης, να το χρησιμοποιήσετε για να χαλαρώσετε κατά την διάρκεια της ημέρας ή πριν τον ύπνο ή ακόμη για να αντικαταστήσετε το ενοχλητικό ξυπνητήρι σας. Με το White Noise θα μπορείτε να ξυπνάτε ήρεμα ακούγοντας τους αγαπημένους σας ήχους.

Μοιραστείτε το:

Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο