Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Κύκλος δημόσιων τηλεδιαλέξεων από το ΑΠΚΥ: Κινητικότητα και Εμπόριο στα νησιά του Ιονίου Πελάγους στον “Αιώνα των Επαναστάσεων”

Ο ευρωπαϊκός 19ο αιώνας, ο λεγόμενος αιώνας των επαναστάσεων, αναπτύσσει τα ιδιαίτερα του χαρακτηριστικά και σε ένα τμήμα του ελλαδικού χώρου, εκείνο των Ιονίων Νήσων. Αρχικά τα Επτάνησα υπήρξαν δέκτης των διαφωτιστικών αρχών και αξιών καθώς για δυο χρόνια βρίσκονταν υπό την κυριαρχία των Δημοκρατικών Γάλλων (1797-1799), ενώ ακολούθως κατά το ήμισυ του 19ου συγκρότησαν το Ηνωμένο Κράτος των Ιονίων Νήσων υπό βρετανική προστασία, με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη δομή και στη λειτουργία της οικονομίας τους.

Η θεματική ενότητα Θέματα οικονομικής και κοινωνικής ιστορίας του σύγχρονου ελληνισμού, του προπτυχιακού προγράμματος «Σπουδές στον Ελληνικό Πολιτισμό» του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, επιθυμώντας να συμβάλει στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό διάλογο περί των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών της ιστορίας των Ιονίων Νήσων διοργανώνει ανοικτό κύκλο τηλεδιαλέξεων με θεματολογία Κινητικότητα και Εμπόριο στα νησιά του Ιονίου Πελάγους στον “Αιώνα των Επαναστάσεων“.

Η παρακολούθηση των τριών τηλεδιαλέξεων είναι ελεύθερη (χωρίς εγγραφή ή δήλωση συμμετοχής) και μπορεί να γίνει από οποιοδήποτε μέσο (υπολογιστή, τάμπλετ ή κινητό) μέσω του ακόλουθου συνδέσμου (συστήνεται η είσοδος από περιηγητή Google Chrome): εδώ.

Πρόγραμμα τηλεδιαλέξεων

  • Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2021, 20:00

Κατερίνα Ρομανένκο: Το copia lettere του εμπορικού οίκου Τσιτσέλη (Ληξούρι Κεφαλονιάς, 1786-1804 & 1814-1816): έκδοση και επεξεργασία.

  • Δευτέρα 22 Μαρτίου 2021, 20:00

Γεράσιμος Παγκράτης: Ιταλική Μετανάστευση στα Ιόνια νησιά τον 19ο αιώνα.

  • Δευτέρα 29 Μαρτίου 2021, 20:00

Νικόλαος Κοσκινάς: Δομές του Διεθνούς Εμπορίου στην Μεσόγειο του 19ου αιώνα: Η περίπτωση των Ιόνιων Νησιών.

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο