ΟΠΑ Στατιστική
Kyriakides-Georgopoulos Scholarship }
Neapolis University
ΠΜΣ Συμβουλευτικής- Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας
International Hellenic University

Σημαντική διάκριση για το Κέντρο Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης του ΕΚΠΑ Εκπαιδευτικά Νέα

H Ακαδημαϊκή Πρωτοβουλία του ΟΗΕ (United Nations Academic Impact – UNAI) ανακοίνωσε την επιλογή του Κέντρου Ενεργειακής Πολιτικής και Ανάπτυξης (ΚΕΠΑ) του ΕΚΠΑ ως κόμβου (Hub) για τον έβδομο στόχο βιώσιμης ανάπτυξης (SDG7) μεταξύ των 1300 ακαδημαϊκών ιδρυμάτων που μετέχουν σε αυτήν.

Η επιλογή έγινε ως αναγνώριση των ερευνητικών και καινοτόμων προσπαθειών του ΚΕΠΑ για την διεθνή προώθηση του 7ουΣτόχου της Βιώσιμης Ανάπτυξης για την Καθαρή, Προσβάσιμη και Σύγχρονη Ενέργεια.

Η επιλογή στηρίχθηκε στη μακροχρόνια συνεισφορά του ΚΕΠΑ στη προώθηση της Διεθνούς Συνεργασίας μεταξύ Ακαδημαϊκών κέντρων, Κυβερνήσεων και παραγόντων της οικονομίας, στις περιοχές της Ν.Α. Ευρώπης, του Εύξεινου Πόντου (ΟΣΕΠ) και της Κεντρικής Ασίας σε θέματα που σχετίζονται με τον SDG7 και για τα οποία γίνεται σχετική αναφορά.

Στην ανακοίνωση του το UNAI αναφέρεται και στην πρωτοβουλία του ΚΕΠΑ για την αντιμετώπιση της Ενεργειακής Ένδειας με βιώσιμο τρόπο παρουσιάζοντας μία πρόταση μετασχηματισμού των καταναλωτών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις ελάχιστες ενεργειακές δαπάνες σε παραγωγούς-καταναλωτές μέσα από διαδικασίες ενός «δομημένου πολιτικού διαλόγου», που περιέχει συνδυασμούς «ευφυών κτηρίων μηδενικής ενεργειακής κατανάλωσης» με χρήση ΑΠΕ και προγράμματα «ευφυούς χρηματοδότησης».

Η επιλογή η οποία αποτελεί αναμφισβήτητη διάκριση για το ΕΚΠΑ αναμένεται σύμφωνα με εκτιμήσεις του ΚΕΠΑ να αποτελέσει καταλύτη για την προώθηση έργων ενεργειακής αναβάθμισης του κτηριακού εξοπλισμού των Ελληνικών ΑΕΙ.

https://academicimpact.un.org

KEPA UNAI HUB SD7 DECEMBER 2018

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα