Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης της ELSA Greece

Ο 9ος Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης θα διεξαχθεί στις 21, 22 και 23 Απριλίου 2023 στην Αθήνα.*

Με γνώμονα την ήδη επιτυχημένη οκταετή πορεία του, ο διαγωνισμός πρόκειται να προσομοιώσει, για τέταρτη φορά στην ιστορία της διοργάνωσής του, και τις τρεις δικαιοδοσίες, προσφέροντας  με αυτό τον τρόπο μια ολιστική προσέγγιση του ελληνικού συστήματος απονομής της δικαιοσύνης.

Φέτος, για ένατη συνεχή χρονιά, πρόκειται να διοργανωθεί στην Αθήνα ο Εθνικός Διαγωνισμός Εικονικής Δίκης. Ο Διαγωνισμός συνιστά την πιο ολοκληρωμένη προσομοίωση του ελληνικού συστήματος απονομής δικαιοσύνης και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με τη συμμετοχή φοιτητών και από τις τρεις Νομικές Σχολές της χώρας. Παράλληλα, η εμπλοκή δεκάδων ακαδημαϊκών και δικαστικών λειτουργών σε όλα τα στάδια του Διαγωνισμού, εξασφαλίζει υψηλή ποιότητα και ρεαλιστικές συνθήκες διεξαγωγής. 

Ο Διαγωνισμός περιλαμβάνει α) γραπτή διαδικασία, με την υποβολή από πλευράς των συμμετεχόντων δικογράφων (ανάλογα με την Δικαιοδοσία, στην οποία υπάγεται η κρινόμενη υπόθεση) και β) προφορική διαδικασία ενώπιον Εικονικού Δικαστηρίου, που απαρτίζεται από νομικούς επιστήμονες και πραγματικούς δικαστές. Στον Διαγωνισμό λαμβάνουν μέρος δύο ομάδες από κάθε Πανεπιστήμιο, ανά δικαιοδοσία. 

Η Αίτηση Συμμετοχής είναι ατομική, με δυνατότητα δήλωσης προτεινόμενων συμπαικτών και βρίσκεται στον σύνδεσμο που μπορείτε να βρείτε εδώ.

Για οποιαδήποτε απορία ή πληροφορία μπορείτε να απευθύνεστε στην ακόλουθη ηλεκτρονική διεύθυνση: mootcourtcompetitions@gr.elsa.org.

Ως προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ορίζεται η Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στις 23:59

Τον Κανονισμό και τους Όρους Διεξαγωγής του Διαγωνισμού, καθώς και τις περιλήψεις των υποθέσεων θα τα βρείτε στον ακόλουθο σύνδεσμο: www.elsa-greece.org/eded/peri-dikis/.

Για την ενημέρωσή σας καλείστε να παρακολουθείτε συστηματικά τις ανακοινώσεις στην ιστοσελίδα της ELSA Greece www.elsa-greece.org/.

Για περισσότερες πληροφορίες: www.elsa-greece.org/eded/.

*Η διεξαγωγή του 9ου Εθνικού Διαγωνισμού Εικονικής Δίκης κατά τις προβλεπόμενες ημερομηνίες τελεί πάντα υπό την αίρεση πως οι περιορισμοί για την προστασία της δημόσιας υγείας και η εν γένει επιδημιολογική κατάσταση της χώρας θα καθιστούν εφικτή την ασφαλή πραγματοποίησή του

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο