Σύγχρονη Τεχνολογία Τροφίμων-Οινολογία
ΕΚΠΑ: Ευφυής Διαχείριση Ανανεώσιμων Ενεργειακών Συστημάτων
MBA Agribusiness
Βιοοικονομία, Κυκλική Οικονομία και Βιώσιμη Ανάπτυξη

DiscoverEU: Ξεκινούν οι αιτήσεις για τις 12.000 δωρεάν ταξιδιωτικές κάρτες Εκπαιδευτικά Νέα

Είσαι 18 ετών; Αγαπάς την περιπέτεια; Αν ναι, ετοιμάσου να εξερευνήσεις την Ευρώπη παίρνοντας μέρος στο DiscoverEU, μια  πρωτοβουλία της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δίνει στους νέους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

100.480 νεαροί πολίτες υπέβαλαν αίτηση κατά τη διάρκεια του πρώτου γύρου αιτήσεων, τον Ιούνιο του 2018 και τουλάχιστον 15.000 νέοι έλαβαν την ταξιδιωτική κάρτα.

Κατά τον δεύτερο γύρο αιτήσεων, ο οποίος θα διαρκέσει από την Πέμπτη 29 Νοεμβρίου στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης) μέχρι την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου στις 12:00 (ώρα Κεντρικής Ευρώπης), θα δοθεί σε τουλάχιστον 12.000 νέους η ευκαιρία να ταξιδέψουν σε όλη την Ευρώπη.

Οι μετακινήσεις σου θα γίνονται κυρίως με τρένο και έτσι θα μπορέσεις να απολαύσεις από κοντά την ανεπανάληπτη ποικιλία και ομορφιά των πόλεων και των τοπίων που προσφέρει η ήπειρός μας.

Για να δοθεί πρόσβαση σε Ευρωπαίους πολίτες από όλα τα σημεία της ηπείρου, η ταξιδιωτική κάρτα θα προσφέρει και εναλλακτικές λύσεις μετακίνησης, όπως με λεωφορεία ή φεριμπότ. Σε πολύ ειδικές περιπτώσεις, και όταν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άλλα μέσα μεταφοράς, θα επιτρέπεται και η μετακίνηση με αεροπλάνο. Με τον τρόπο αυτό, οι νέοι που ζουν σε απομακρυσμένες περιοχές ή σε νησιά θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να λάβουν μέρος.

Η πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης είναι παρούσα με διάφορα σχήματα και μορφές. Για παράδειγμα, μπορείς να γνωρίσεις από κοντά την Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης (γνωρίζεις ποια πόλη έχει ανακηρυχθεί Πολιτιστική Πρωτεύουσα εφέτος;), ή να παρακολουθήσεις ένα από τα πολλά φεστιβάλ ή καλλιτεχνικές παραστάσεις. Ίσως προτιμάς να επισκεφτείς μουσεία ή να περιπλανηθείς σε φυσικά πάρκα. Υπάρχουν τόσα πολλά να ανακαλύψεις!

Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτή την ευκαιρία να απολαύσεις την ελεύθερη μετακίνηση, να κατανοήσεις καλύτερα την πολυμορφία της Ευρώπης, να γευτείς τον πολιτιστικό της πλούτο, να κάνεις νέους φίλους και, σε τελική ανάλυση, να ανακαλύψεις τον εαυτό σου;

Ποιοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση;

Μπορείς να υποβάλεις αίτηση αν:

  • είσαι 18 ετών στις 31 Δεκεμβρίου 2018, δηλαδή έχεις γεννηθεί μεταξύ 1ης Ιανουαρίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης) και 31ης Δεκεμβρίου 2000 (συμπεριλαμβανομένης)·
  • έχεις την υπηκοότητα ενός από τα κράτη μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης (που προβλέπεται για τα μέσα Ιανουαρίου 2019)·
  • συμπληρώσεις σωστά αριθμό δελτίου ταυτότητας ή διαβατηρίου στο ηλεκτρονικό δελτίο αίτησης·

Αν επιλεγείς, μπορείς να ταξιδέψεις μόνον εφόσον:

  • ξεκινήσεις τα ταξίδι σου σε χώρα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης·
  • σχεδιάζεις να ταξιδέψεις για διάστημα από 1 ημέρα έως και ένα μήνα·
  • σχεδιάζεις να ταξιδέψεις μεταξύ της 15ης Απριλίου 2019 (πρώτη ημερομηνία αναχώρησης) και της 31ης Οκτωβρίου 2019 (τελευταία ημερομηνία επιστροφής)·
  • σχεδιάζεις να ταξιδέψεις σε τουλάχιστον μία ξένη χώρα που είναι κράτος μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά τη στιγμή της απόφασης χορήγησης·
  • επιθυμείς να γίνεις πρεσβευτής  DiscoverEU.

Προσοχή: Αν έχεις ταξιδέψει με το DiscoverEU στο πλαίσιο του πρώτου γύρου αιτήσεων του 2018, δεν μπορείς να υποβάλεις αίτηση γι΄ αυτόν τον γύρο.

Οι νέοι με ειδικές ανάγκες είναι ευπρόσδεκτοί να πάρουν μέρος στο DiscoverEU. Θα τους παρασχεθούν πληροφορίες και συμβουλές, και ενδέχεται να καλύπτονται έξοδα για ειδική βοήθεια (πρόσωπο συνοδείας, σκύλος για αιτούντες με προβλήματα όρασης, κ.λπ).

Μάθε περισσότερα για το DiscoverEUR στο https://europa.eu/youth/discovereu_el

Αν θέλετε να ενημερώνεστε για άρθρα όπως αυτό; κάντε μας

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
blog comments powered by Disqus
Όλα τα μεταπτυχιακά στην Ελλάδα