Χρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους όρους χρήσης και τη χρήση των cookies.

Δες τις καλύτερες δωρεάν εφαρμογές εκμάθησης ξένων γλωσσών!

Η ικανότητα αποτελεσματικής επικοινωνίας σε δύο  ή και περισσότερες γλώσσες γίνεται απαραίτητη σε όλους τους κλάδους και βιομηχανίες. Στoν τομέα του τουρισμού και της φιλοξενίας, είναι διαδεδομένη η εκμάθηση ξένων γλωσσών, καθώς απαιτείται επαφή με άτομα από διάφορες χώρες και  πολιτισμούς. Ωστόσο, η έλλειψη χρόνου η/και χρημάτων για μαθήματα ξένων γλωσσών πολλές φορές μας κάνει να μην παίρνουμε εύκολα την απόφαση να ξεκινήσουμε μια ξένη γλώσσα.

Ευτυχώς, τα παραδοσιακά μαθήματα γλώσσας δεν είναι ο μοναδικός τρόπος εκμάθησης ξένων γλωσσών. Υπάρχουν πλόν πολλές εφαρμογές για εκμάθηση γλωσσών που σου επιτρέπου να μάθεις νέες γλώσσες με βάση το δικό σου χρόνο και πρόγραμμα. Δεν είσαι σίγουρος από που να ξεκινήσεις; Έχουμε συγκεντρώσει μια λίστα με τις πέντε καλύτερες δωρεάν εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών για να σε βοηθήσουμε!

  • DuoLingo

Είναι ίσως η πιο γνωστή δωρεάν εφαρμογή για εκμάθηση γλωσσών, με περισσότερους από 100 εκατομμύρια χρήστες. Η επιτυχία του DuoLingo οφείλεται κυρίως στην απρόσκοπτη παιχνιδοποίηση της εκμάθησης γλωσσών σε μια απλή, κινητή πλατφόρμα. Τα περισσότερα μαθήματα που προσφέρονται από το DuoLingo, δημιουργούνται από native speakers, κάτι που βοηθά στη διασφάλιση της ακρίβειας σχετικά με τον τρόπο που ομιλείται η συγκεκριμένη γλώσσα στη σημερινή εποχή. 

Σε αντίθεση με πολλές εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών, το DuoLingo δεν υποθέτει ότι ο χρήστης έχει ως μητρική γλώσσα τα αγγλικά. Για καθένα από τα σχεδόν 100 μαθήματα γλωσσών του DuoLingo, υπάρχει η επιλογή να επιλέξεις ένα μάθημα σχεδιασμένο για όσους η μητρική τους γλώσσα είναι διαφορετική από την αγγλική. 

  • MemRise

Με περισσότερες από 200 γλώσσες διαθέσιμες, υπάρχει μια μεγάλη πιθανότητα το MemRise να έχει την επόμενη γλώσσα που θες να μάθεις. Η δωρεάν εκδοχή της εφαρμογής σου δίνει πρόσβαση στον ίδιο αριθμό γλωσσών με την έκδοση Pro, με λιγότερες λειτουργίες. Το MemRise υπερέχει στην ικανότητά του να κάνει την εξάσκηση λεξιλογίου διασκεδαστική και ελκυστική. 

Αντί για σημειώσεις που βασίζονται στην αναγνώριση του λεξιλογίου χωρίς κάποιο γενικό πλαίσιο, το MemRise χρησιμοποιεί μιμίδια (memes). Αυτή η παιχνιδιάρικη προσέγγιση για την αύξηση της επάρκειας του λεξιλογίου εξυπηρετεί δύο σκοπούς. Αρχικά, διατηρεί τους μαθητές αφοσιωμένους και απασχολημένους χωρίς να χάνουν το ενδιαφέρον τους, παρά την επανάληψη που συχνά απαιτείται για την εκμάθηση μιας γλώσσας. Ακόμη, βοηθά τους χρήστες να μάθουν καλύτερα. Τα memes χρησιμοποιούν συχνά μοναδικές και διασκεδαστικές σχέσεις με το λεξιλόγιο που μαθαίνεται. Αυτό βοηθά στην αύξηση της ακρίβειας και της ταχύτητας ανάκλησης. 

  • HelloTalk

Όπου οι περισσότερες εφαρμογές εκμάθησης γλωσσών επικεντρώνονται στη δημιουργία αυτό-καθοδηγούμενων μαθημάτων, το HelloTalk ακολουθεί μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση. Αντί οι μαθητές να επιλέγουν προκαθορισμένα μαθήματα, συνδέονται με native speakers της γλώσσας που θέλουν να μάθουν. Έπειτα, οι χρήστες επικοινωνούν με χρήση γραπτών ή/και φωνητικών μηνυμάτων. Χάρη στο εργαλείο διόρθωσης της εφαρμογής, οι χρήστες μπορούν να κάνουν διορθώσεις ο ένας στα μηνύματα του άλλου σε πραγματικό χρόνο. Υπάρχει επίσης ένα εργαλείο μετάφρασης που βοηθά όταν δεν γνωρίζεις τη σωστή λέξη για να εκφράσεις αυτό που θες να πεις. 

Μέχρι τώρα, το HelloTalk έχει περισσότερους από 10 εκατομμύρια χρήστες σε περισσότερες από 100 γλώσσες. Εκτός από τις προσωπικές συνομιλίες, το HelloTalk περιλαμβάνει μια λειτουργία η οποία επιτρέπει στους χρήστες να κάνουν μια δημόσια ανάρτηση και να αλληλοεπιδράσουν ταυτόχρονα με όλους τους ντόπιους ομιλητές της γλώσσας που θέλει ο χρήστης να μάθει. Είναι ένας πολύ καλός τρόπος να λάβεις γρήγορες απαντήσεις σχετικά με τις ερωτήσεις σου και να έχεις ενημερώσεις σχετικά με την πρόοδο σου. 

  • Babbel

Με μόνο 15 γλώσσες διαθέσιμες, το Babbel έχει λιγότερα πράγματα να προσφέρει από τις προαναφερόμενες εφαρμογές. Παρόλα αυτά, χρησιμοποιεί δοκιμασμένες τεχνικές εκμάθησης γλωσσών που είναι αποτελεσματικές και σου δίνει την επιλογή να κατεβάσεις τα μαθήματα για μελέτη χωρίς τη χρήση διαδικτύου. Αν και δεν διατίθεται όλο το περιεχόμενο στη δωρεάν έκδοση του Babbel, περιλαμβάνει πρόσβαση σε 40 μαθήματα. Έτσι, μπορείς να λάβεις περισσότερο περιεχόμενο από το Babbel, παρά από κάποιες άλλες εφαρμογές που έχουν δωρεάν και επι-πληρωμή έκδοση. 

Τα μαθήματα για αρχάριους στο Babbel ξεκινούν με την ανάπτυξη του λεξιλογίου με τη χρήση εικόνων και επανάληψης. Έπειτα, χρησιμοποιείται το λεξιλόγιο σε διάλογο και σε κοινές φράσεις. Καθώς η επίδοση του χρήστη αυξάνεται, ο διάλογος και οι φράσεις προσαρμόζονται σε πιο δύσκολα παραδείγματα που βοηθούν στη γρήγορη οικοδόμηση δεξιοτήτων συνομιλίας. Ακόμη, το Babbel χρησιμοποιεί την αναγνώριση ομιλίας για να βελτιώσει την ικανότητα ομιλίας του χρήστη.  

  • busuu

Η εφαρμογή busuu πήρε το όνομά της από τη γλώσσα Busu, ,η οπία βρίσκεται στα πρόθυρα εξαφάνισης, με μόνο 8 native speakers Busuu στον κόσμο. Εκτός από τα πλήρη μαθήματα που προσφέρει το busuu σε δώδεκα γλώσσες, προσφέρει και την ευκαιρία στους χρήστες να μάθουν την απειλούμενη γλώσσα Busuu.

Το busuu έχει μια δωρεάν και μια premium έκδοση και από τις εφαρμογές που είδαμε, το busuu προσφέρει τη μικρότερη ποσότητα δωρεάν περιεχομένου. Όμως, το δωρεάν περιεχόμενο που προσφέρει περιλαμβάνει διαδραστικές ασκήσεις και κουίζ που έχουν σχεδιαστεί για να είναι τόσο διασκεδαστικά όσο και αποτελεσματικά. Ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του busuu, που διατίθεται μόνο στην premium έκδοση, είναι η δυνατότητα να προσφέρει εξετάσεις και πιστοποιητικά γνώσης γλωσσών για διαφορετικά επίπεδα επάρκειας.Το busuu είναι σε θέση να προσφέρει αυτές τις εξετάσεις, οι οποίες σχετίζονται με τα επίπεδα του Κοινού Ευρωπαϊκού Πλαισίου Αναφοράς, λόγω της συνεργασίας με την εταιρεία εκπαίδευσης McGraw-Hill.

Όποια και να είναι η μητρική σου γλώσσα, η εκμάθηση μιας νέας γλώσσας είναι ένας φανταστικός τρόπος να διευρύνεις τις επιλογές σου ως προς τη σταδιοδρομία σου. Όποιος μπορεί να επικοινωνήσει με συνεργάτες και πελάτες στη μητρική τους γλώσσα, είναι πολύτιμος σε οποιοδήποτε κλάδο, κάτι που σημαίνει ότι η επέκταση της γλωσσικής σου επάρκειας και η εκμάθηση νέων γλωσσών είναι μια καταπληκτική κίνηση για τη σταδιοδρομία σου!

Επιμέλεια άρθρου: Α. Ανδρέου, Σύμβουλος Επαγγελματικού Προσανατολισμού

Μοιραστείτε το:

Σχολιάστε...
Μεταπτυχιακά & Πτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο